| Autor |
Zpráva |
Shadow
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2007 18:07
- Nahlásit
Dneska je to pátý den, co jsme na doporučení veterináře, koupili naší leonce protiklíštěcí obojek, předtím jsme používali spoty na které jsem si nemohla stěžovat, obojek vychází finančně o hodně levněji, tak sme ho tedy po vychválení naším vetem koupili. A můžu říct, že je to docela hrozný. Dneska jsem ji jenom na hlavě, což je vlastně nejblíž obojku, vytáhla kolem 12-ti klíštať! Příjde mi, že je to ještě horší, než co obojek neměla. Jaký s tím máte zkušenosti? Nebo je to jen tím, že letos jich je opravdu moc? Dík
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2007 18:34
- Nahlásit
Shadow
no nevim, ja na na fence loni i letos pouzivam spoty a na predesly cubine jsme ho meli co byla zivat a ani jedna nemela a nema kliste takze nedam na spoty dopustit
|
Shadow
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2007 18:36
- Nahlásit
younglady
no asi to vidím taky tak, že obojek navštíví popelnici, a začneme znova se spoty.
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2007 18:55
- Nahlásit
Shadow
já jsem obojek sundala jednomu psovi před koupáním a už jsem mu ho byla líná nasadit.....a vzhledem tomu,že dalších 14dní jsem tahala oobojkovanýmu psovi jedno klíště za druhým (z krku,hlavy,uší -žádný dál než 5cm od obojku) , tak obojky opravdu putovali do koše a byl klid
Tak teď budu asi testovat spoty
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2007 18:57
- Nahlásit
Shadownazdar,ja mela taky obojek,pes byl jeste k tomu nastrikany a dnes jsem se nastvala a sla jsem pro spot,sice vydrzi pry jenom mesic,pry jakkykoliv,jak jsem se ptala,tak aspon neco.jinak jak pises,taky jsem tahala same klistata,hlavne z hlavy,letos je toho opravdu moc a muj pes uz mel kliste uz v unoru,neni se co divit.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2007 20:57
- Nahlásit
No vy se máte, já proti klíšťatům používám rybník po každé procházce zavelím DO VODY no, po každé teda ne, ale často. A někdy, když je horko-třeba dnes, pod pumpu od studny a teda musím říct, ani jednou .-) spíš včely jsou problém.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2007 21:01
- Nahlásit
nemethova5
no my máme exspot - jetam psaný 1 měsíc,ale nám vždycky vydrží 2 měsíce. a drahej taky moc není - pro malýho psa do 15 kg jsem kupovala 6 ampulí za 550,- (1 ampule na 2 měsíce)
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2007 21:20
- Nahlásit
Mar3
ja koupila ten spot biokill,a teda musim uznat,ze je lepsi nez obojek,jak jsem prisla z prochazky tak padali z hajana mrtvy klistata,tak priste uz asi jenom fakt ten spot,ja za nej dala 270kc.za tri ampule,taky to jde,ze?tak jsem zvedava,jestli teda vydrzi vic jak ten mesic.
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2007 22:30
- Nahlásit
Ahoj, já pesany stříkám DIFUSILEM a na rozdíl od mé mamky, která používá Frontline, jsme daleko méně "zaklíštění".A to jezdíme na jih Čech.
|
Břetislava
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2007 15:13
- Nahlásit
My na obojky nedáme dopustit, naopak spoty Frontline se mi vůbec neosvědčily. Loni měl hafin celou sezónu obojek Kiltix a výsledek byl za 6 měsíců asi 2 klíšťata. Letos má Sergeanťs Dual, protože voní a taky spokojenost. Jinak prý super je i Scalibor .. všechny min. na 6 měsíců.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2007 15:22
- Nahlásit
Fík
Břetislava
no spoty Frontline už prej moc "nefachčí" páč už si na ně klíšťata "zvykly" - ostatní spoty ale fungujou super podle mně. taky si myslim,že to je takový o dos pohodlnější, než stříkat anebo furt mít na psovi obojek - prostě kapnout mezi lopatky a je na docela dlouho klid
|
aren
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2007 19:11
- Nahlásit
younglady
ja na na fence loni i letos pouzivam spoty
Jakou značku, prosím?
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2007 21:01
- Nahlásit
aren
advantix a nemuzu si je vynachvalit
|
aren
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2007 21:05
- Nahlásit
younglady
Dík Tak doufám, že pomůže i nám.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2007 07:43
- Nahlásit
my máme koltix obojek, už na druhého psa..........loni dvě uschlá klíšťata za sezonu-letos zatím nic..............na pžedešlého psa mi spoty ani postřiky nezabíraly, teď mám psa alergika,dokud nebyl, spoty taky nic moc, teď zkoušet raději už nic nebudu, kiltix je pro nás "zatím" nejlepší.
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2007 07:48
- Nahlásit
My zkusila spot advantix letos poprvé,týden po aplikaci 1 klíště, včera další(to je asi 14 dnů), je to lepší než bez toho, ale zase jsem si myslela, že nebudou vůbec, zvlášť za 225 Kč/měsíc
|
Madlenka
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2007 18:15
- Nahlásit
Advantix jsme taky kdysi měli, ale na klíšťata nefungoval skoro vůbec!
Ted už třetím rokem používáme Duowin a je naprosto skvělý.Letos jsme zatím neměli ani jedno klíště! Má i dobrou cenu, tak vyzkoušejte
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 06:40
- Nahlásit
ja koupila ten spot biokill
co to? Já znám jen postřik??? Používala jsem ho kvůli blechám.
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 07:21
- Nahlásit
kiltix je pro nás "zatím" nejlepší
Naši psi měli loni taky kiltixy a za celý rok měl každý snad jen jedno klíště. Jediné, co mi na kiltixu vadilo, byl ten smrad. Letos mají Scalibor a zatím neměli ani jedno klíště. No a hlavně ty obojky nejsou vůbec cítit, takže super. A cena 48 cm cca za 300,-.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 08:47
- Nahlásit
fromeliopravdu,mam spot biokill,je silnejsi slozeni,nez duowim,je to TOP Spot on a.u.v.50krat1 ml Stronger,tak to je napsany v tom papiru dodacim,co jsem platila i s dph na padesatikiloveho me to vyslo na 270kc.jsem zvedava,jestli zabere,pak dam vedet,jestli bylo kliste,nebo ne,zatim to ma tri dny a ani jedno,jinak jsem jich z hlavy tahala aspon pet za den!dana
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 08:50
- Nahlásit
nemethova5
aha, takže se to jmenuje TOP SPOT ON?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 08:55
- Nahlásit
už jsem to našla na stránkách BIOVETY
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 09:31
- Nahlásit
fromelino,ma prave silnejsi slozeni te latky,co odpuzuje hmyz,nevim,jestli to napisu spravne pirinefrin?nebo nejak tak?je to vytazek z kopretin,ale jak se to pise,opravdu nevim.vyrabi to nase biveta,na tom spotu bylo napsane biokill.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 09:46
- Nahlásit
u nás se nejlíp osvědčil obojek Scalibor, minulý rok ani jedno klíště, letos jsem našla jedno jediný...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 09:55
- Nahlásit
nemethova5
zkusím se na to optat veta, hlavně se mi líbí ty 3 měsíce na blechy Já stejně dávám tyhle sajrajty jen kvůli nim.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 11:13
- Nahlásit
fromelitak jsem se divala na tu firmu bioveta,mas pravdu,je tam toho dost a ta latka se jmenujePERMETHRIN je ji v tom spotu 650mg na 1mlmaji tam dobry vyrobky,nemusis nic kupovat drahyho zahranicniho,cena je taky dobra a na ty blechy to ma fakt ucinost na tri mesice,jen je skoda,ze na klistata jen mesic,tak to abych ten spot kupovala co mesic novy s takovou.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 11:50
- Nahlásit
Shadow
Já teda už druhý rok používám obojek Scalibor a maximální spokojenost.Neměli jsme ještě žádné klíště a to do lesa i oblastí,kde jsou chodíme dost.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 11:52
- Nahlásit
Shadow
tez mam maximalni spokojenost s obojkem scalibor uz druhy rok
|
Hanka20
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 12:36
- Nahlásit
Břetislava
Ahoj, mám na svou dobrmanku stejný obojek, fakt krásně voní a klíště žádný. Minulý rok jsem měla Kiltix a za půl roku taky tak 2 - 3 klíšťata.
Jinak v březnu měla klíště v uchu, tak jsem hned běžela pro obojek a je klid.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2007 11:19
- Nahlásit
Dostali jsme u veta nějakou novinku ProMeris Duo spot on..
Znáte to?
Dala jsem to včera, takže o výsledcích nemůžu nic říct, ale je to první spot, co hnusně smrdí.
|