Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Poraněná noha?
Autor Zpráva
nels
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2007 20:24
- Nahlásit

Kámoškin pes (dobrman) dnes na zahradě najednou "vyjeknul" a dokulhal k nám na 3 nohách. levou zadní nohu držel skrčenou nahoře trochu do strany. prohmatali jsme mu celou nohu,na nic bolestivě nereagoval nicméně ani další 2 hodiny se situace nezměnila a pes již jen leží,dokonce nešel ani kámošku přivítat když přišla z práce. k vetovi jdou až ráno,ale chci se zeptat jestli vás nenapadá nebo nemáte zkušenost s tím co by to mohlo být.

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2007 21:13
- Nahlásit

Může to být fakt cokoliv... od nataženýho svalu, vazu, šlachy, utržený vazy, uskřípnutej nerv až po infarkt míchy Tady nikdo neporadí, to až vet... Hodně štěstí!

nels
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2007 21:19
- Nahlásit

WhiteWolf

ach jo já taky čekám na ráno,jestli se to třeba přes noc samo nějak nezlepší.jinak děkuji

Biluška
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2007 21:20
- Nahlásit

Vzhledem k počasí by to taky mohlo být hadí uštknutí. Ať to kámoška sleduje a pokud pes začne být apatický, zrychleně dýchat, nebo prostě vykazovat jakékoliv příznaky, které normálně nemá tak ať jede na tu veterinu hned. Stejně tak, pokud by v té noze ztrácel citlivost.

leon
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2007 21:38
- Nahlásit

Fakt to může být cokoliv, to tady asi nevyřešíme. Ale jednou nám zařval pes na zahradě, kousnul ho čmelák buď do polštářku nebo mezi polštářek. Ječel děsně, na to že je jinak hrdina a skákal po třech několik dní, na tu nohu se nemohl postavit.
Ale určitě ho sleduj, držím palce.

nels
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2007 21:52
- Nahlásit

leon
no on vyjeknul jenom jednou a pak už nic. s tou nohou mu kámoš i jakoby "cvičil", masíroval ji,prohmatával i polštářky a pes pořád v klidu. no je fakt,že to asi tady nevyřešíme, tyhle věci mě znervózňují - já na veterinu vždy jezdím pro jistotu hned.

Olina
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2007 21:55
- Nahlásit

nels
Takhle vypadá můj knírek vždy, když ho štípne včela nebo nějaká podobná mrcha(a je to dost často). Schoulí se do klubíčka, zaleze, klepe se a nereaguje. Poprvé jsem volala vetovi i v sobotu večer. Ten mi řekl, ať ho tak nechám a jenom hlídám, a kdyby mu šla pěna od tlamy, tak hned přijet. Tenkrát jsem si fakt myslela, že o něj přijdu. Od té doby se to stalo už několikrát, tak hafušu prostě donesu do pelechu a nechám ho.
Doufám, že tomu tvýmu není nic vážnějšího...Držím palce.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání