Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Nepsí-kočičí,prosba o radu
Autor Zpráva
nika00
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2007 19:14
- Nahlásit

Ahoj, mame takovy "problem". Dlouhosrsta kocka po kastraci zacala hrozne a hlavne nepretrzite linat a trva to uz cca rok a pul. Chlupy jsou opravdu vsude, a uz si nevime rady, zkouseli jsme vse mozne ale marne.
Premyslela jsem, ze bych ji nechala ostrihat-(oholit) aby se chlupy komplet obmenily..

Myslite, ze to k necemu bude? Nebo mate nejakou radu, jak to zastavit?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2007 20:01
- Nahlásit

nika00
Né, hlavně ji nenechávej stříhat. Já to udělala jednou u své kočky a nikdy více. Taky jsem pár koček stříhala, hlavně tento rok se nějak rozmnožily, a je to hrozně škaredé, zvláště peršankám to nesluší. Peršanka mi taky pořád pouští chlupy, už od malinka-jediné, co dělám, je dopování vitamínama a pořád neustále ji češu.

nika00
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2007 20:35
- Nahlásit

Mucholabka
no jestli bude vypadat hnusne tak to ty tri mesice preziju...hlavne aby to pomohlo...nechala bych ji ostrihat na lva aby ji neco zustalo
ale tohle je fakt hroznyyy...lita to vsude, ty chlupy jsou jak vata a neda se jich vubec zbavit.
persanka to neni...

RenataL
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2007 01:06
- Nahlásit

Línání po kastraci je do jisté míry hormonální záležitost. Vyzkoušej biotinové tabletky BIOCAN (už se tu o nich psalo, vhodné i pro bílé kočky, protože naprosto nebarví). Pokud je dávkuješ důsledně, línání se výrazně omezí až prakticky zastaví, je to vyzkoušené na exo kastrátce i na peršanech a s úspěchem. Ne že by je kočka tyhle vitamíny vyžadovala jako bonbónek, prostě jí to vnuť třeba násilím. Výsledek se dostaví tak do 14 dnů. Za normálních okolností po biocanu kočka prakticky nelíná. Jiný biotin takhle kdoví proč nefunguje.

nika00
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2007 09:39
- Nahlásit

RenataL
jestli to je vyrobek od altercanu tak je znam..pouzivala jsem ho pro psa ktery ztratil pigment na sliznicich..a pomohlo to...

kocce sem davala ruzne tablety ale nic..tak to asi zkusim....

brut
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2007 10:40
- Nahlásit

nika00
nám Sněhulka taky hrozně líná.... od kastrace. Má o něco kratší chlupy, ale jsou naprosto všude. Zkusím Biotin a uvidíme

nika00
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2007 11:06
- Nahlásit

brut
to je desny....jsem necekala ze ta kastrace to takhle hrozne rozhodii...tak mi dej prosim vedet, jak jste na tom..ja uz opravdu premyslim, ze ji nechat ofikat, aby se ty chlupy komplet obnovily...
je to hrozny...litaj vsude, jsou vsude a neda se jich zbavit..je to stökrat horsi nez u psa

brut
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2007 11:14
- Nahlásit

nika00
Já už i návštěvy varuju, ať nechodí v černým....
To víš, že dám vědět. Taky jsem zvědavá, jestli Biotin zabere. Zatím jí přidávám pupalkový olej a řekla bych, že je to o fousek lepší, ale o moc ne

Mmartin
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2007 12:44
- Nahlásit

nika00
U psů hodně pomáhá Kronch lososový olej, je i varianta přímo "pro kočku"

bea
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2007 13:06
- Nahlásit

Možná nejlepší by bylo najít si kočičá veb - web kočičky Adélky nebo OS Podbrdsko, jsou tam různá vlákna a mohlo by se tenhle problém tady dohledat.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání