Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / obojek proti klíšťatům-vypadávání klíšťat
Autor Zpráva
Alča
# Zasláno: 20 Kvě 2005 19:46
- Nahlásit

Koupila jsem mému psovi obojek proti klíšťatům a blechám (Kiltix), protože měl vždy kůži doslova posetou klíšťaty. Od té doby, co nosí oboje, má občas stejně nějaké klíšťe zakouslé, ale je jich mnohem míň. Na obalu se psalo, že pokud se přece jen klíště zakousne, do dvou hodin vypadne mrtvé. A to je právě ten problém...od té doby nacházím po kobercích našeho bytu klíšťata všeho druhu. Některá jsou mrtvá, ale většina se ještě hýbe. Jsou dost napitá, v průměru mají tak 1 cm. Mohou se takto vpadlá živá klíšťata ještě znovu zakousnout? Denně jich najdu po bytě tak 5, většinou ještě živá. Co by se stalo, kdyby pes našel nějaké klíště dřív než já a sežral ho? Mohl by chytit nějakou infekci?

nefer
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2005 19:51
- Nahlásit

ale většina se ještě hýbe. Jsou dost napitá, v průměru mají tak 1 cm.

na tvém místě bych změnila přípravek, protože jestli klíšťata odpadávají až takhle necucaná, je to špatně. já si nemůžu vynachválit pipety frontline. většinu klíšťat zabíjí dřív než se přisají. zbytek téměř okamžitě po zakousnutí, nacucat se nestihnou.
jo, a než jdu domů pořádně čubině prohrabu srst, aby ty případná klíšťata co po ní lezou opadala ještě venku.

niniel
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2005 09:29
- Nahlásit

Alča
Tak ten obojek na vaseho psa vubec nefunguje. Kamaradka si taky Kiltix koupila a primo pod obojkem nachazi obrovsky zivy napity klistata. Takze to zmente. Ja mam psa nastrikaneho a jeste ma obojek(Scalibor) a letos jsem vytahla jen tri mrtva klistata, parada.

handula
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2005 11:23
- Nahlásit

Tak u nás to funguje přesně naopak. Pipety fronline vůbec nezabrali, klíšťat mraky, pravda občas bylo klíště mrtvé, ale ty pipety bohužel klíšťata neodpuzují, ale měli by zabíjet, což je sice dobrý, ale pak jsem nacházela klíšťata v posteli, který odpadali polomrtvý ze psa. Docela humus. Tak jsem koupila obojek Bolfo a od té doby ani jedno klíště. Teda zatím. Ještě jsem slyšela že dobré jsou pipety Advantix, prý jako jediné klíštata i odpuzují i zabíjejí.

Tony
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2005 13:59
- Nahlásit

Nám taky vyhovuje Bolfo, a když ho koupím v květnu, vydrží až do září. Přisáté klíště jsem s ním našla jen vyjmečně a většínou, uplně dole na zadní noze (používám ho tak 6 let). Je ale fakt, že ten obojek zrovna moc nevoní, nevím jestli bych s ním pustila psa do postele.

Alča
# Zasláno: 22 Kvě 2005 14:39
- Nahlásit

Postel já řešit nemusím, můj pejsa do postele nesmí On o ni ani nestojí, spí rád v pelíšku vedle postele. Dneska jsem našla několik mrtvých klíšťat, ale pes je teď nemocný, takže moc nechodíme ven...

Anonymní
# Zasláno: 22 Kvě 2005 18:33
- Nahlásit

frontline také klíšťata odpuzuje, v tomhle směru advantix jediný není.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2005 06:38
- Nahlásit

Advantix je dobrý, ale taky není 100%. Moji psi jsou věčně ve vodě a to taky účinnost dost snižuje...Alčo, mě se stalo přesně to čeho se bojíš-ze psa vypadlo klíště napité k prasknutí a než jsem stačila zareagovat, sežral ho. Nadšená jsem z toho nebyla, ale nějak jsem to neřešila-myslím, že zdravý proočkovaný pes to snad rozchodí. Už je to cca 2 měsíce a nic se neděje.

karin
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2005 10:14
- Nahlásit

Ahoj,
koupila jsem svemu psovi obojek Kiltix. Zatim jsem zadne kliste nenasla, ale po peti dnech se zacal v jednom kuse skrabat. Muze to byt alergie? Je mu 5 mesicu.

Eli
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2005 12:31
- Nahlásit

Mohla bych se Vas zeptat, jake mate zkusenosti s Exspotem?
Chtela bych to zacit davat sve fence Labradora - ve ctvrtek jsou ji 2 mesice - muze to uz pouzivat??

diky za nazor.
Eliska

Anonymní
# Zasláno: 1 Čen 2005 12:32
- Nahlásit

Ketrin
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2005 12:45
- Nahlásit

Eli
ExSpot dávám starší labradorce (9 let). která je trochu cimprlich a třeba po frontlinu se jednou osypala. Taky je dobrý Advantix-ten lze už v 5 týdnech.
Takže ve 2 měs. klidně. Ale jestli chodí hodně do vody, tak účinnost moc dlouho nevydrží

Eli
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2005 13:40
- Nahlásit

Diky
zatim ji tam netaham, dyt je mala a jeste neni doockovana
ale pokud ji budu brat do vody, asi to bduu muset resit jeste jinak.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2005 14:51
- Nahlásit

No, moje štěňata (2 psi kteří ještě v 9 týdnech nebyli prodaní) se v tom věku už potápěli

Eli
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2005 21:43
- Nahlásit

Ketrin ja to radsi nechci riskovat
Pritelove znamym umrelo stene vlcaka, udajne potom, co chytlo neco z vody - je to JPP, ale radsi si jeste mesic pockame

Ketrin
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2005 08:20
- Nahlásit

Eli
Jasně, já jsem je taky nenutila ba ani nijak nepobízela-taky se mi to zdálo brzo. Ale bylo teplo a oni trávili spoustu času u rybníčku na zahradě, honili se tam atd. a jednou tam prostě spadli. No a tak zjistili, že umějí plavat a pak se z nich staly skoro vydry

Eli
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2005 13:05
- Nahlásit

heh, to musela byt sranda pozorovat )

Šárka
# Zasláno: 3 Čen 2005 20:16
- Nahlásit

Některé obojky dost smrdíNepoškodí to psům čich Sundáváte to někdy?

Pinoookijo
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2014 11:56
- Nahlásit

Teď jsem na malého ratlíka - my mu tak říkáme koupila v lékárně repelent protector od swissu. Dlouho vydrží cca 8 hodin, takže po dobu strávenou venku. Díky němu jsme zatím klíště neměli.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání