Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Pupečníková kýla
Autor Zpráva
Kačka12
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2007 07:39
- Nahlásit

Ahoj,
máte zkušenost s odstraňováním pupečníkové kýly? Mám z toho trošku strach, jeden veterinář řekl, že je to zbytečné, další dva by to radši nechali odstranit (všichni jsou z jednoho střediska, vystřídali jsem se u nich při očkování). Moc se mi nechce se čtyřměsíčním mimčem do celkové narkózy, ale na druhou stranu je to pěknej divočák, pořád někde skáče a asi by bylo lepší ho pro jistotu nechat odoperovat. Díky za info.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2007 14:44
- Nahlásit

Kačka12
Asi bych s tím počkala, až bude pejsek starší, ale to záleží na tobě. Moje ovčanda má asi 9,5 roku a žije s pupeční kýlou, veterinářka to dříve nechtěla operovat kvůli celkovému stavu psa, a teď je již zbytečně pozdě. Znám s tím také hodně psů, kteří žijí aktivně, dnes jsem s pupeční kýlou stříhala dokonce šestnáctiletou zdravou fenu. Určitě záleží, jak velký je kýlní vak a co obsahuje, zda jen tukovou tkáň, nebo hrozí uskřinutí některého orgánu, většinou střeva.
Kýla je pupeční, pupečníkovou máme krev.

Kačka12
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2007 15:07
- Nahlásit

Mucholabka

KEISSA
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2007 17:45
- Nahlásit

Ono záleží jak je velká,většinou je lepší počkat jelikož asi 70% se jich vstřebá nebo natolik zatáhne že není potřeba žádnej zákrok.Operace kýly je celkem jednoduchý a řekla bych až banální zákrok je to jen několik stehu a většina pejsku to sníší bez problému.

Petra
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2007 13:48
- Nahlásit

taky záleží jaké je to plemeno, velikost psa, ale čekala bych na to až vyroste. Až ta dírka bude mít trvalou velikost, četla jsem a pak mi to i potvrdil vet že se ta dírka zvetšuje i růstem tak proto to čekání do ukončení růstu

bisonka
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2007 19:36
- Nahlásit

My jsme pupeční kýlu nechali operovat asi ve 3 měsících a to proto, že věkěm se sní nemusí nic stát, ale taky se naopak může zvětšit a pak hrozí to uskřinnutí.. Vet nám řekl, že mladé tělo se rychle vzpamatovává a svaly se budou po operaci rychle hojit. Dneska je to asi rok a po kýle máme jako památku jen 4 hrbolky pod kůži na bříšku.

KatkaM
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2007 11:11
- Nahlásit

Kačka12
My jsme nechali pupeční kýlu operovat v půl roce věku psa.

rogersova
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2007 08:47
- Nahlásit

tak to my jdeme zítra (8 týdnů),prý není na co čekat.Kdyby se to uskřinulo,mohl by pejsek uhynout.Operuje se to od 6.týdnů

ROMANKALEA
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2013 20:29
- Nahlásit

Pěkný večer jen se chci zeptat za tyden mame mít 8 tydenní fenečku bišonky ma pupečníkovou kýlu jaka je cena operace a kdy ji operovat mám strach aby se něco v budoucnu nestalotutíž operaci raději chci děkuji.

corgi
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2013 22:11
- Nahlásit

ROMANKALEA
A chovatel to nějak řeší nebo ne? Nevím, já bych vzhledem k tomu, že si od něj to štěně kupuju za peníze, vyžadovala kvalitu a zdraví s jistými zárukami. Tedy ne že chovatel nechá operaci na mě a děj se vůle boží, hlavně že má štěně z krku. Jak dlouho to štěndo už kýlu má?

Maya
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2013 22:45
- Nahlásit

ROMANKALEA
Solidní chovatel nechá štěně odoperovat sám a prodá ho až po zahojení, štěně s neoperovanou kýlou bych si teda nekoupila. Cena je různá jak kde, počítejte pár tisícovek když bude všechno bez komplikací.

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2013 23:33
- Nahlásit

Maya
Solidní chovatel nechá štěně odoperovat sám a prodá ho až po zahojení, štěně s neoperovanou kýlou bych si teda nekoupila.
Ja ti nevim, solidni chovatel se zepta, jak to majitel chce, kdy stene odoperovat. Nekdo kuchne uz malyho prcka, nekdo z majitelu si radsi pocka, po prezubeni a komplet doockovani, kdyz to neni zadna hruza. Nicmene financni kompenzace, snizeni ceny stenete je zcela na miste, i s upozornenim, ze by takovy zvire ńemelo jit do chovu.

Maya
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2013 08:25
- Nahlásit

Fifi
Ja ti nevim, solidni chovatel se zepta, jak to majitel chce, kdy stene odoperovat
s tím jsem se nesetkala, protože přece jen narkoza je riziko a vůbec komplikace můžou nastat různý a navíc riziko, že kýla se u nového majitele nevhodným zvedáním štěněte zvětší, tak co já znám chovatele, nechávaj pro jistotu operovat sami

kachna_
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2013 09:25
- Nahlásit

záleží na velikosti kýly, ne?
Milča s ní spokojeně žije už 11 let (mimochodem prošla bonitací, že ), páč operovat nezvětšující se pupečníkovou kýlu podle mě (byl to i názor veterináře) není nutné.

Maya
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2013 10:36
- Nahlásit

kachna_
záleží na velikosti kýly, ne?
tak to určitě, ty minikýly se neoperujou, ale tady dotaz byl na operaci, tudíž teda předpokládám, že jde o kýlu větší kde je operace nutná

ROMANKALEA
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2013 18:43
- Nahlásit

Děkuji moc za rady mluvila jsem s chovatelkou aj o cene jelikož chce po nas ještě 500kč,za fenku bez pp chce 4500 a za pejska 4000kc...my chtěli fenku řekla nám že tam kýla je opravdu malička že není skoro vůbec znát,když jsem ji řekla o snížení ceny tak se uplně zarazila pry kde jsem na to přišla tak jsem zvědavá jak se s ní domluvímeNej na tom je že manžel to chtěl jako překvapení pro mně tak ji už korunky zaplatil ale jen 4000kč tu 500kc ještě chce....hlavne nevím zda jí to mám dát odstranit ci ne??na chov ji nechceme stenátka snad někdy jednou v budoucnu ale určitě ne častěji....není na to čas prosím o rady jak se mám s tou chovatelkou domluvit ona nějak nechape ze když jdete do krámu tak taky nekupujete věci které vám nefungují a pokud ano tak je nějaká sleva přijde mi že na nich vydělávaa v kolika máme jít na ten zákrok??????Moc děkuji..............

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2013 18:48
- Nahlásit

ROMANKALEA
mluvila jsem s chovatelkou aj o cene jelikož chce po nas ještě 500kč,za fenku bez pp chce 4500 a za pejska 4000kc...my chtěli fenku řekla nám že tam kýla je opravdu malička že není skoro vůbec znát,když jsem ji řekla o snížení ceny tak se uplně zarazila pry kde jsem na to přišla tak jsem zvědavá jak se s ní domluvíme
Mno, tak takovou osobu bych ani chovatelkou nenazvala, za bez PP s kylou chtit 4500,- Kc???! Ja nejak nemam, co rict, snad jen, ze platit ctyri litry dopredu, aniz asi jste stene videli, je v dnesni dobe smutny - kdyz nic neslevi, tak bych pozadovala penize zpatky (snad ma manzel alespon nejaky doklad o zaplaceni??) a poohledla se jinde.

corgi
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2013 19:07 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit

ROMANKALEA
Nenazývejte tu dotyčnou paní chovatelkou, je to téměř urážka těch, kteří se naplno a srdcem věnují CHOVU. Nepochopím, jak může tato paní s čistým svědomím chtít takové peníze za bezpapírové a "nemocné" štěně. No, ale o tomhle tohle vlákno není.
Vy si hlavně vydupejte kupní smlouvu (to už asi půjde těžko, pokud dotyčná dostala zaplaceno), co nejdřív nechte štěně důkladně prohlédnout dobrým veterinářem a ten ať se vyjádří k jeho stavu. No, a pak už přeju jen spokojená a štastná léta se "snad bišonkem"...

(a prosím, ta štěňátka nemějte...)

ROMANKALEA
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2013 20:24
- Nahlásit

Jj mám plno takových reakcí,budeme mít pejska prvne tak s koupí moc zkuseností nemáme,a hlavne ten manžel te pani pracuje s mým manželem v práci tutíž jde o známost,kupní smlouvu udělám a těch 500kč jí nedáme tak jsem zvědavá jak bude pani reagovat.Pokud to chtít bude nezbude nám nic jiného než aby nám vratila korunky a poohlednem se jinde!!!!Prý ta kýla je opravdu maličká dnes mi dala i telefoní číslo na veterinářku u které se štěnátkama byla tak ji zítra budu volat co a jak jinak male jsme viděli,jsou jinak zdravé bez problému jen ta nase fenečka má tento malý problém.Tak zítra písnu jak to dopadlo.....zatím se mejte krásně jsem zvědavá jak to vše dopadne.-(

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2013 20:33
- Nahlásit

ROMANKALEA
Nez fenku prevezmete, opravdu sepiste radnou kupni smlouvu, at ta osoba prokaze, ze je stene pravidelne odcerveny (pri odberu kolem 50. dne veku by melo byt uz minimalne dvakrat odcerveno, ne-li 3x), zda uz ma pichnutou prvni steneci vakcinu. Jestli je stene mladsi nez 50 dni, tak si fenku neberte, v jejim vlastnim zajmu, kor kdyz je to maly plemeno. Jen pro predstavu, jak se pohybuji ceny bisonku - a ze se s PP daji sehnat uz kolem 7 tisic.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání