| Autor |
Zpráva |
ola
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2005 18:29
- Nahlásit
Ahojte,teď jsme se vrátili z procházky. Čuba (boxer,10 měs.)lítala po hřišti,běžela přes půl hřiště za dětma a pak se rozeběhla zpátky za mnou. Dívala jsem se na ni-ona běžela(normálně rychle) a najednou zpomalila,nohy se jí začaly motat,pak už jen kousek šla,sedla si (jako když čurá) a seděla a dejchala s vyplazeným jazykem. Já k ní doletěla a sedla si k ní. Dala jsem jí ruku na hrudník a srdce jí tlouklo jak blázen. Hned mi v mysli prolítlo-torze žaludku,infarkt,embolka... Mluvila jsem na ni,chvilku seděla,pak si lehla. Nechala jsem ji v klidu. Za chviličku se zvedla a byla normální. Co to bylo? Je možný,že by se psoj udělalo špatně (mdlo) jako lidem? Třeba z tepla? Nebo se mám obávat nějakýho onemocnění srdce? Zítra zavolám veta a zeptám se ho (radši),ale chtěla bych znát váš názor?
|
Usanda
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2005 18:35
- Nahlásit
Sice je ještě malá...........ale pokud nebyla fyzicky moc namáhaná(jakože by běžela x km),tak by to měla zvládnout.
Vetovi nevolejte,takhle se nic nedozvíte. Vemte fenku a zajedtě tam, jestli máte podezření na srdce (slabost takhle opravdu vypadá),tak si ji potřebuje poslechnout.
Nevím,jestli boxeři trpívají na šelest srdce,ale ten může být i vrozený,myslím.
Můj kokr ho měl,a slabost i infartkt u něho vypadal jak píšete, zvolnil, lehnul, zhluboka dýchal.
Ale může to být něco jiného. Buď jděte k vetovi, nebo ji nějakou dobu pozorujte.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2005 21:32 - Změnil/a: Martina
- Nahlásit
ola
Ahojky, tak přesně tohle jak popisuješ se stalo mým sousedům. Šla jsem s nima z procházky. Mají fenku dobrmana, tuším 9 let.
Už ji docela šetří, že je starší, ale tohle měla nějakou běhací náladu a když jsme šli z prochajdy, tak se jí podlomila kolena a chvilku seděla. Během 5 min Ok, kámoš říkal, že to má docela často, že už je stará, že ji teda šetří. Ale Ty máš boxerku mlaďounkou. Může to být cokoliv. Možná i to srdíčko. Já jsem hroznej plašan, takže bych šla určitě k vetovi. Snad to bude dobrý.
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2005 07:42
- Nahlásit
ola
Já bych teda nečekala a hned dneska s ní došla k vetovi. Třeba se jenom uběhala a nic to nebylo. Ale jistota je jistota...
|
ola
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2005 08:17
- Nahlásit
V 10 hodin letím k vetovi! Včera jsem ji večer pořád sledovala a byla OK. Ale jistota je jistota... Sice si už bude můj vet myslet,že jsem paranoidní,ale co na tom... Pak dám vědět!!!
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2005 11:35
- Nahlásit
ola
Tak jak jsi dopadla? Jsem strašně zvědavá, a doufam že to opravdu nic nebylo
|
ola
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2005 12:09
- Nahlásit
Tak jsem konečně zpátky. Vet ji prohlíd,poslechl,změřil... Pravil,že poslechově je dobrá-uuuf! Jinak prý je možnost třech příčin - náhlá srdeční slabost(tu tedy poslechem vyloučil),epylepsie(tu taky vyloučil) a nějaké autoimunitní selhání! Nakonec jsem se ho ptala,že má dva měsíce od hárání a má mírně zduřelou mléčnou lištu. Prohmatal ji a pak řekl,že to bude asi k tomu. Celková slabost spojená s falešnou březostí. K tomu námaha,teplo... No, mám ji sledovat a v případě,že nebude OK,tak volat. Takže jsem ráda a doufám,že to je jen průvodní jev té falešné březosti. Nemá klasický příznaky(tahání hraček,kňučení,přehnaná přítulnost),kdyby neměla trochu otok kolem mléčné lišty,tak to ani nevím. Ještě,že to není nic horšího-bála jsem se! Jinak díky všem za rady! To teda člověk zažije strachu....
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2005 12:16
- Nahlásit
ola
Tak to je supéér!
|
Ala
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2005 12:31
- Nahlásit
Ufff, to jsem si oddychla. Ani nevíš jak. To je super. Přeju hezký víkend!!!
|
ola
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2005 12:55
- Nahlásit
Díky moc za psychickou oporu! Přeji všem slunečný víkend! Doufám,že předpověď teplého počasí nezklame,protože naše big family točí zítra prasátko! To si asi FeeBee okoštuje velkou kostičku! Mějte se krásně!
|
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2005 16:55 - Změnil/a: ala_baionette
- Nahlásit
Doporučuji udělat krevní rozbor, jestli Vám ji někdo neotrávil..
|
ola
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2005 20:07
- Nahlásit
Ne,otrava to nebude! Normálně žere,je čilá a nic jí není. Spíš to bude tou falešnou březostí,teplem,běháním atd. Navíc stalo se to už včera,takže otrava by se projevila dřív nebo ne?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 21 Kvě 2005 11:12
- Nahlásit
některé jedy / třeba na krysy/ se projevují až s odstupem jednoho měsíce, pokud je pes dostává v malých dávkách..taky jsem myslel že má pesan srdeční slabost a pak najednou po měsíci... víš jak..
|
ola
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2005 11:16
- Nahlásit
Proboha lidi neděste mne! Přece by to na ní nějak bylo poznat nebo ne? Potravu přijímá,je veselá,pije a vylučuje normálně...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 21 Kvě 2005 14:35
- Nahlásit
jewn pro jistotu...člověk nikdy neví
|
martin.sul
|
# Zasláno: 9 Říj 2005 16:18
- Nahlásit
Ahoj kidi prosim vás mám malýho srnčího ratlíka a má záchvaty je to asi epylepsie nevíte jestli to přežije?npište prosím díky moc...
|
haha
|
# Zasláno: 9 Říj 2005 22:39
- Nahlásit
Martin
a byl jsi s nim na veterině?
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2005 22:50
- Nahlásit
ola
Ono to moze byt kardiomyopatia. Pocuvanim srdca v ordinacii sa to posudit neda.
|