| Autor |
Zpráva |
Terri
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 15:00
- Nahlásit
Vypadá to, že si Zorro odsek kus polštářku na pátém prstě. Při sebemenším větším pohybu se to rozkrvácí a pes pak zdvihá tlapku a kulhá. Navíc se zapomíná, takže se při venčení rozběhne a je to. Stalo se mu to ale teprv včera večer, musím to pořádně prozkoumat co s tím má. Asi ho to docela bolí, protože je smutný a furt si to vylizuje.
Mám s tím něco dělat nebo se nic dělat nedá, jen mu dát pohov...?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 15:06
- Nahlásit
Terri
vycistit, zasypat framykoinem a na ven prevazat...
chvili tot rva, nez se to dohoji, ale nic vic s tim neudelas...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 15:09
- Nahlásit
wami
vycistit, zasypat framykoinem a na ven prevazat...
Převázat - obvazem? (Náplast asi ne, co?)
Jak dlouho asi hojení trvá? Není nějaká "zázračná mastička"?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 15:12
- Nahlásit
Terri
když bude mokro,tak to chce igelit,aby to měla v suchu,já doporučuju prezervativ a na to ponožku a omotat izolepou. Na kurýrování je skvělá Betadina v masti - zároveň desinfikuje i léčí
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 15:14
- Nahlásit
jana33
on to má na tom pátém prstu, takže dost vysoko...
Betadina - ok, dík.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 15:20
- Nahlásit
Terri
musíš koupit prezervativ extra dlouhý tak záleží,kde bude běhat, jedna naše čuba se dokáže zaprasit až za ušima po sebemneším deštíku,takže bych neriskla,že se jí tam něco dostane,ale jinak bych to dávala jen kdyby bylo fakt po dešti a šli jste třeba do trávy nebo tak
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 15:20
- Nahlásit
Terri
To mela Amyna. Rozfikla si to vejpul.
Prvni dva dny to mela zavazany, neb ji z toho valila krev, pak asi 3 dny jsem ji to stahovala naplasti. Zasyp jsem nedavala, jen desinfikovala Betadinou. Do tydne uz to mela bez obvazu ci naplaste, sama si to jazykem osetrovala. Ale nez se to zhojilo, vydalo to na skoro 14 dni. Koukni, jestli tam nema neco vrazenyho (kousek skla apod..).
|
wami
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 15:31
- Nahlásit
Terri
ja to prevazovala obvazem, vydrzelo to i vychazku...
Jinak ten framykoin zabranil nejakemu hnisani a nemusela jsem to pak uz preplachovat betadinou nebo necim...
Jinak naplast u nas nema dlouheho trvani, ale ty obyc obvazy byly v pohode... Na brunifidu mam na ikonce dvojici psu, z toho Lump ma na tlape obvaz - taky paty prstik...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 15:35 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
z toho Lump ma na tlape obvaz - taky paty prstik...
je to dost frekventované zranění co...
Fifi, ty fotky jsem na Br. hledala - i povídání, ale nějak jsem se nedohrabala...
Tak já mu to převážu a dle stavu buď Fr. nebo Betadina. Resp. za 10 dní jedem na výstavu a bonitaci, bych byla ráda, kdyby byl ok...
jana33
musíš koupit prezervativ extra dlouhý
no ještě kdybych se prořekla že to mám pro psa, tak nevím nevím
|
wami
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 15:37
- Nahlásit
Terri
za 10 dní jedem na výstavu a bonitaci
zatahnout se to zatahne, ale zlobit to mozna jeste bude...
e to dost frekventované zranění co...
mi ani neprijde, ja mam prsty fikly castejs...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 15:37
- Nahlásit
Terri
to udělala kamarádka,kupovala prezervativy a prodavačka se ptala - a chcete ty soft nebo xl nebo s vůní a ona - to je jedno,je to pro psa. Prodavačka málem zkolabovala
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 15:42
- Nahlásit
Terri
Je to bolestivy, opravdu budes muset pockat, az se mu to samo zatahne... Ja ji davala naplasti kvuli tomu, ze to mela opravdu seredne roztlemeny, kdyz o neco brknula, bylo ouvej (naplast Hansaplast Sensitive - drzela jak pribita...). Trosku ji to diky tomu srostlo, o zbytek se postarala sama. Podotykam, ze ji to ale nemokvalo, nehnisalo, naopak jsem byla rada, ze ji to vetra a vysycha..
Nam zase nikdy nevydrzel obvaz - vzdy se sesunul...
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 17:00
- Nahlásit
Terri
ten framykoin je dobry. A tiez omyvanie v repikovom odvare
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 17:10 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
Tak jsem teď dorazila domů a mrkla na to - má to teda hodně hluboké, prostě rozfiknuté celé příčně - kus se odchlipuje.
Jsem mu to zabetadinovala a zavázala, ale jak jsem ho šla venčit, tak udělal nějaký prudký pohyb a už kvičel a zvedl tlapu...
Framykoin zásyp taky někde snad vyhrabu, kdyby to nevypadalo dobře.
Akorát se obávám, že si to serve...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 17:12
- Nahlásit
mi ani neprijde, ja mam prsty fikly castejs...
A neřešíš to, co?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 17:13
- Nahlásit
Já takhle zranění "prstík" matlala novikovem (zelenidlem) a taky pečlivě balila na ven.
Občas opláchla řepíkem.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 17:15
- Nahlásit
Takže když shrnu:
- den dva v obvazu i na doma
- betadina nebo framykoin nebo bylinky alá řepík
- ven s obvazem
- "klid na lůžku"
?
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 17:17 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit
Terri
trpezlivost a pevne nervy (pokial bude ako ten nas, ze si denne 10 strhol a rozzul ten obvaz a po dvoch dnoch klidu na luzku zacal zavyjat na cele sidlisko, lebo mal moc nevybitej energie )
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 17:21
- Nahlásit
Bela
Obávám se, že Tvůj popis se přesně hodí na mého... Nejhorší "trest" je pro něj klid.
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 17:22
- Nahlásit
Terri
pokud možno ať si to nelíže
starší pes si před několika dny hrál s dloukym klackem a zapíchnul si ho pěkně do kolene. Pár dní se mu to vůbec nehojilo, pak se to skoro zahojilo a ten blbec si to musel rozňoupat, tak jsme zase skoro na začátku.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 17:25 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
Terri
Ad shrnuti:
Aby mu to nekrvacelo - tak ze zacatku obvaz.
U nas pak uz byl na obtiz, takze chvili naplast, aby to drzelo ten odchlipnuty konec polstarku.
Ven jsme chodily bez obvazu, stejne se shrnoval a pak ji to bolelo jeste vic nez bez nej. Vybiraly jsme si tereny, kde nebyl vysoky porost.
Klid na luzku - ano, ano..
WhiteWolf
Ja naopak fene polstarek po par dnech nechala osetrovat si jazykem - nerozblemtala si nic okolo, jen si pecovala o ranu. Kdyby to mela na pacce mezi polstarkama, asi bych ji to blemcat nenechala.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 17:27
- Nahlásit
Terri
Takže zítra nepřijdeš na cvičák?
|
Olina
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 21:55
- Nahlásit
Terri
My už máme doma pohotovostně neoprénovou botku(ponožku?). Bydlíme v místě, kde noční ožralové rozflákají na trávě lahve a vždy se to prostě uhlídat nedá.
Ben si jednou pořádně seřízl polštářek na tlapce a taky se to dost dlouho hojilo. To jsme ještě botku neměli, takže jsem mu to vázala a na ven dala do igelitu a ponožky. Takže každou vycházku jsem obětovala jednu fusekli.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 23:52
- Nahlásit
Cindy měla nedávno rozřízlý polštářek taky. Bylo to dohromady asi na měsíc, fakt dlouho, první týden každé ráno a večer převazovat a mazat zelenou operační desinfekcí. Po 14 dnech už nosila jenom ponožku na ven (+igelit když pršelo) a vyplachovala jsem hypermanganem, později ještě mazala Alaptidem. Komplet zahojené to bylo až za ten měsíc, děsně trvá to vytvoření nové tkáně na takové ploše.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2007 10:38
- Nahlásit
já na obvaz doma dávám dětskou ponožku, obvaz ho láká servat si dolů a taky to hezky jde, ponožku nahoře olepím papírovou páskou, a kupodivu tu nesundavá-nebo na něj prostě houknu-naštěstí když to olizuje různě, děsně mlaská,tak že když nevidím slyším.........I sundaváním obvazu si může zase zatrhnout. Ale asi to chce vyzkoušet,každej pes snese něco jinýho.
Ten prezervativ na ven je dobrej nápad!!!!!
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2007 12:34
- Nahlásit
Terri
Ahoj, nám se v tomto roce pro zhojení rány osvědčil jako desinfekce Alfadin, totéž co lidský "Betadin" , volně prodejný (víc než hypermangan, který jsme používali léta před tím) spolu s veterinární mastí "Alaptid" (jak píše LucieS) - velmi rychle se v této kombinaci vyhojila pooperační rána. Alaptid se dá objednat i bez receptu v lékárně - tedy v té, která objednává i veterinární léčiva.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2007 12:36
- Nahlásit
Díky moc všem
Tak teď doufám, že se to brzo zhojí, protože ty psí pohledy typu "pojď ven a pořádně běhat" jsou hrozné...
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2007 12:50
- Nahlásit
jana33
já doporučuju prezervativ a na to ponožku a omotat izolepou
fakt svělej typ!!!! Já zas po operaci nádoru v horní části nohy používala dámskou vložku a bavlněný dětský punčocháče s ustříhnutou jednou šlapkou.
Terri
... v té kombinaci Betadin + Alaptid byla rána zcela vyhojená za 14 dní (nejednalo se ovšem o ránu na tlapce), ošetřovala jsem 3x, druhý týden 2x denně.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2007 12:58
- Nahlásit
Kdyz uz jsme zde u ruznych zdravotnich psich problemu - nechci zakladat novy tema (snad Terri promine) - znate nekdo Aurisal (prostredek k cisteni usi), mate zkusenosti - davate preventivne, pomohlo to? Dneska nam to dal vet na problemy s usiskem (k tomu jeste dalsi leky).
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2007 13:04
- Nahlásit
maixnerova
v té kombinaci Betadin + Alaptid byla rána zcela vyhojená za 14 dní
tý jo, no za 10 dní výstava a pak 3 dny na to bonitace...tož nevím nevím
Fifi
Jasnačka že prominu - Tobě naprosto vše Jak jste celkově u veta dopadli?
|