Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Očkování - vzteklina
Autor Zpráva
Mmia
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 13:47
- Nahlásit

Prosím o radu. Dnes jdu s naším yorkšíráčkem - 12 týdnů na třetí očkování. Nevím, jestli ho mám nechat očkovat zároveň i proti vzteklině, nebo nechat vzteklinu zvlášť. Každý mi radí něco jiného.
Díky za názor.
Mmia

sarax
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 13:50
- Nahlásit

Mmia
my jsme u štěnda poslední očkování oddělili od vztekliny,prej štěnda nemusej unést takovou dávku u ročního psa to už píchnou prej dohromady...

Bent
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 13:50
- Nahlásit

Mmia
Vzteklinu bych nechal očkovat až za měsíc po tom třetím očkování. Moc očkování najednou je zbytečná zátěž pro organismus. Aspoň mi to tak vet vysvětloval.

Mmia
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 13:51
- Nahlásit

Sarax a za jak dlouho mu po tom očkování můžu nechat dát tu vzteklinu?
Díky

Mmia
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 13:52
- Nahlásit

Díky Bent, zrovna jsem se na to ptala

sarax
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 13:54
- Nahlásit

Mmia
jak píše Bent ...taky jsme to nechali měsíc....vlastně necelej...3 týdnz...10.5. očkování a 31.5. vzeklina..ale 3 neděle říkal vet minimálně....

Mmia
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 13:57
- Nahlásit

Díky, moc jste mi pomohli. V tom roce je potom teda už hromadná injekce OK?

Bent
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 14:00
- Nahlásit

Mmia
Ano, v roce už stačí očkovat všechno naráz.

choco
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 14:00
- Nahlásit

Nám to taky píchnul vet zvlášť od třetího očkování taky po těch třech týdnech, ale zase dohromady s borelkou...je to pět dní a naštěstí to zvládl v poho naopak vypadal,že mu spíš vet píchnul něco povzbuzujícího

Mmia
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 14:02
- Nahlásit

A jéje, ten náš rapl je živej až dost. Po druhym očkování pěkně chrupkal, jsem na něj dneska zvědavá, na lumpa

abby
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 14:36
- Nahlásit

Mmia

My ho očkovali najednou.A nic z toho naštěstí nebylo.Jenže to bylo vlastně omylem,protože jsme jeli na poslední očkování a mě zazvonil mobil.Když jsem domluvila,tak jsem zjistila,že je malá naočkovaná i proti vzteklině.Sama bych to nedovolila a radši počkala.

Mmia
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 14:51
- Nahlásit

Mě právě důrazně upozorňovala chovatelka, od který štěndu máme, že vzteklinu určitě zvlášť!!!!! Ale jaksi mi nebyla schopná říct proč. A jelikož mi přijde až moc velkej nadšenec (všechny pejsky neustále v oblečcích a pod.), tak jsem se raději zeptala. Samozřejmě, že pokud by to našemu prckovi nemělo udělat dobře, tak vzteklinu necháme zvlášť.

abby
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 14:54
- Nahlásit

Mmia

Teď jsme to už nechali naráz,protože nám vet řekl,že dneska jsou ty vakcíny kvalitní a ona už je velká.Ale taky se mi to moc nezdálo.

Pokud můžeš,tak očkuj odděleně.Pokud ne,tak naráz,nám to nic neudělalo.

Erynka
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 16:33
- Nahlásit

Já tedy nevim jak vy ale já nechávám očkování proti vzteklině až po šestým měsíci.Vet taky říkal že dřív to je riziko a je to nevhodné na růst kostí.

mac1
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 23:39
- Nahlásit

Erynka
nevhodné na růst kostí ??? Důvod?

fromeli
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 06:35
- Nahlásit

Já očkovala vzteklinu taky až v šestém měsíci. Nepotřebovala jsem to mít naočkováno kvůli výstavám nebo cestování, tak jsem to oddálila co to nejvíc šlo. A důvod - zátěž organismu.

Teď už očkujeme najednou s tou pětikombinací.

Barica
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 08:02
- Nahlásit

já tedy nenechávám očkovat vzteklinu dohromady ani ted, po roce... a právě kvůli zátěži na organismus...

sice naposledy, kdyz jsem byla na vet a chtela jsem naockovat vzteklinu, tak oni to klidne popletli a malem psinu naockovali kombinaci proti infekcim, nastesti nez to pichla, tak to rekla, a ja stacila reagovat, no myslela jsem, ze me budou omyvat, nechapu, jak muze nekdo poplest ockovani..., gor, kdyz ji to hned reknete, proc tam jdete...

fatdog
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 08:11
- Nahlásit

Mmia
Jak píše Barica, zvlášť vakcinovat proto, aby byla menší zátěž na organismus.
Jinak nejdůležitější jsou reakce psa, jak očkování snáší......pro úplnou jistotu, malou zátěž organizmu a zřejmě i pro nejlepší působení vakcíny bude nejspíš zcela samostaná aplikace.
Je dobré si uvědomit, že pravidelné každoroční očkování nemusí mít jen pozitivní vliv n psa, minimálně je to opravdu velmi silná zátěž imunooaparátu psa.

fatdog
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 08:14
- Nahlásit

Barica
nechapu, jak muze nekdo poplest ockovani
uplne stejne, jako se my treba spletem v tom, ze vytocime spatne cislo, holt vetove jsou jen lidi...podnikatele...a podnika se jim tezko...navic nejsou nijak vyjimecni a tak mnozi veti tak leda velky kulovy stejne jako jsou proste mnozti z nas tuctovi zamestnanci nebo dokonce neschopnííí...proto já pokud mohu vetům se vyhnu....jsou opravdu dobří v případě úrazu a pod. Ale stejně je dobré pozorně vybírat.

Barica
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 08:32
- Nahlásit

fatdog
jo, to ja uz se jim radeji take vyhybam, akorat z cloveka tahaji penize a stejne nic nevyleci, clovek se s tim musi poprat sam, ale na to ockovani je stejne potrebuje...

poplest se sice mohou, kazdy jsme jen clovek, ale kdyz ji jasne reknete, proc tam jdete a ona si vezme ockovak a sama si to chytre prohlizi a pak to poplete, protoze ji spletlo datum (prisla jsem na ockovani o mesic pozdeji), tak to jen koukam..., ale nastesti to dopadlo dobre a priste uz se ji sama hned zeptam, co ze si to natahla za ockovaci latku do strikacky...

Mmia
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 08:34
- Nahlásit

Tak očkování jsme včera s tim našim mímem zvládli. Dali jsme to bez vztekliny. Jenom kníknul, byl statečnej , pak měl doma řádivou a večer usnul jak špalek a chrněl až do rána a ráno už měl klasicky zlobivou.

fatdog
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 08:43
- Nahlásit

Barica
jak jsem psal, jsou to normalni lidi....a normalni lidi jsou v cele skale od vysoce schopnych az po naproste lemply...to same logicky veti...problem je, ze laik to nema sanci poznat vetsinou.......ale to je i u normalnich lekaru...s tim nic nenadelas...leda si to pichat sama....teda psovi ne sobě......

Mmia
to je fajn, ale i tak ho dobře pozoruj...my jsme v mládí měli všechna očkování v poho a věkem se to strašně zhošilo...očkování je velká zátěž na organismus.....tak je dobré to nepodcenit.....nikdy

Mmia
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 08:47
- Nahlásit

Fatdog
Díky, budu ho pozorovat

Barica
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 09:33
- Nahlásit

fatdog
já myslím, že ikdyby měl člověk šanci to poznat, tak stejně nemá šanci si kvalitního vet vybrat, alespon dle mých zkušeností (a mám jich dost), jsou všichni na h..., stojí to jen spoustu peněz, hned by nejraději vše řezali, očkovali, zkoumali a skutek utekl...

pak stačí přijít sem na stránky, zadat dotaz, většina odpoví dle zkušeností a "léčba" navíc úspěšnější než od veta, je na světě)), takže já už se jimi oblbnout jen tak nenechám))

fromeli
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 10:41
- Nahlásit

nechapu, jak muze nekdo poplest ockovani
no já si to hlídám, když očkuje nebo spíš připravuje vakcínu sestra. Minule to připravila a já na to čumím a říkám, že to je nějaký divný, navíc bylo těch injekcí víc - doktora málem omyli, ale protože by stejně aplikoval on, tak by si toho všiml.

Smečka
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 12:12
- Nahlásit

my jsme v mládí měli všechna očkování v poho a věkem se to strašně zhošilo...
fatdog
Kdyby jen to očkování ....

fatdog
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 14:15
- Nahlásit

Smečka
njn i vkus, já vím

Smečka
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 15:05
- Nahlásit

No jo,ve tvým věku už to musíš brát jak to leží a běží....

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání