| Autor |
Zpráva |
Katerina78
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 17:02
- Nahlásit
Ahojte,
máte někdo zkušenost s vyhřezlou ploténkou u jezevčíka? Jsem z Olomouce, mám hladkosrstého standarda Dana, 4,5roku. O velikonočním pondělí nám odpoledne sedl na zadek a nemohl chodit- měl ochrnuté zadní tlapky. Hned ten večer jsme jeli do Veterinární nemocnice v Neředíně (tř. Míru - mimochodem tam už po těchto zkušenostech v životě nepůjdu!!!!! ). Napíchali ho injekcemi, změřili teplotu a nedali mu žádnou šanci.....že máme přijít na druhý den na injekci...tak se to opakovalo skoro 48hodin...Dana museli druhý den cévkovat, nebyl schopen čůrat...třetí den, cca 40hodin po vzniku problému jsme byli opět na nesmyslné injekci a doktoři jen zvýšili dávku s tím, že nám ani neuděli rentgen, prognoza jen ta nejhorší, že ho budeme muset nechat utratit !!!!!!!! Zkusili jsme ještě ten den jiného veterináře a ten nám řekl čistou pravdu - pokud psa okamžitě nenecháme operovat, zůstane nehybný..již jsem měla vyhledané diskuze, kde jednoznačně byla doporučována klinika JAGGY v Brně..pan doktor nám ji doporučil také a ještě ten večer jsme na kliniku jeli (volala jsem tam, počítali tedy s námi)Tam ho ihned diagostikovali, připravili na operaci, vysvětlili všechna pro a proti..dnes je to cca 48 hodin po operaci, pejsek se staví na zadní tlapky, začíná sám čůrat...samozřejmě víme, že ještě není 100% vyhráno, musí projít rehabilitací a také doma s ním musíme cvičit, ale vypadá to, že ho v úterý pustí domů )))). Přístup tamních lékařů je výborný, operace včetně hospitalizace sice přijde na cca 25tis, ale víme,že jsme pro Dana udělali maximum a snad jednou bude (opatrně) i běhat )) Máte někdo podobné zkušenosti?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 17:24
- Nahlásit
Katerina78
S plotýnkou sice ne, ale s podobným přístupem vetů mám zkušenosti víc než bohaté. Jinak vynikající ortoped (a zdaleka ne tak drahý jako Jaggy) je doktor Raška v Ostravě.
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 17:34
- Nahlásit
Katerina78
Zkuste výborného ortopeda Ekra z Hradce Králového ulice pražská.Bezva přístup,výborné výsledky a cena určo ne 25litrů.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 17:45
- Nahlásit
Erin
Názvy ulic se píší s velkým písmenem. To se učí děti ve třetí třídě, Vy jste do třetí třídy nedošla dámo?
Katerina78 - promiň, to já jen tak na okraj a hned zase mizím.
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 17:51
- Nahlásit
Biluška
Jsi mimo mísu děvče,raději se starej ,aby Tobě svěřené zvíře netrpělo Tvou blbostí.Jak jednoduché zastírat fatální chybu na svěřené bytosti,jemnou niancí v gramatice u oponenta
|
Mistery
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 18:48
- Nahlásit
Katerina 78
Známe jezevčice měla také vyhřezlou ploténku. Bylo jí tehdy 10 let a hned druhý den musela na operaci, protože injekce nezabíraly. Máme skvělého veta, takže vše rychle zařídil. Byla operována ve Zlíně, skvělý přístup lékařů a cena celkem příznivá kolem 15.000,-. Po operaci sice ještě nemohla chodit, muselo se s ní co 3 hodiny cvičit, ale zvládla to a po asi 3 měsících začala vrávoravě chodit. Po operaci je už 2 roky a nožky běhají, ale musí se dávat vytamíny na klouby a nesmí skákat, chodit po schodech a žádné dlouhé výlety, je to už dáma v letech. A je dobré, aby pejsek nebyl moc tlustý.
Tak ať je tvůj jezevčík zdravoučký
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 18:56
- Nahlásit
Katerina78
My jsme teda měli vyhřezlou ploténku u křížence pinče, taky v Olomouci. Si to vyhodil, když dělal štěňátka. Zjišťovala jsem tehdy mezi známýma, kdo je v Ol. nejlepší vet a bylo mi řečeno, že dr.Galko ve Slavoníně (dnes bych šla i klidně k dr.Škrabalovi na tř.Míru, mám s ním velmi dobré zkušenosti). Pan Galko taky dal Píďovi injekci a mně dal za úkol často kontrolovat nášlapný reflex a citlivost zadních tlapek, a kdyby se to horšilo, měli jsme jet okamžitě do Brna, třeba v noci, bylo to domluvené. Naštěstí se z toho Píďásek dostal sám klidem (měli jsme nakázáno šest týdnů v kleci a na čurání vynášet) a těma injekcema, a dnes je v poho, no, trošku má ty záda vyskakovací.
Jo, cenu té operace tehdy vet odhadoval na 15000, bylo to před třemi lety.
|
Katerina78
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 19:23
- Nahlásit
Taky jsem o dr. Galkovi slyšela. Dr. Škrabal starší je výborný, zachránil nám prvního psa, když byl ještě štěně. Bohužel teď jsme se netrefili do jeho služeb a čekat jsme nemohli...Byli jsme u dr. Pospíšila ve Chválkovicích, u něj také zůstaneme, pokud se Dan zotaví .
Teď jej snad v Jaggy dají pořádně do kupy!! No vypadá to nadějně..ale uvěřím, až mi sám přijde naproti, když si pro něj přijedeme!!
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 19:30
- Nahlásit
Katerina78
Já myslela Škrabala mladšího, ale starší je taky výborný.
Tak vám držím palečky.
|
arsiela
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 19:34
- Nahlásit
Katerina78
zkušenost mám u obou našich jezevčíků.Záleží na výsledku rtg u našich nebyla ploténka úplně vyhřezlá.Vzhledem k věku(15 let)jsme k operaci nepřistoupili.Léčili jsme první tři dny injekcemi ,cévkování pro retenci moči.Dávali jsme teplé zábaly na postižené místo.Hodně pomohla akupunktura.Pes se začal pohybovat zhruba za týden,za tři týdny chodil normálně.Žil bez obtíží ještě dva roky.Samozřejmostí bylo zamezit chůzí do schodů a ze schodů,prochladnutí.Udržet optimální váhu.Rozumný pohyb.
Naše nynější jezevčice ochrnula ve 12 letech,u ní jsem nejela ani na rtg,okamžitě jsme nasadili akupunkturu,teplé obklady,masáže.Stav se velmi rychle upravil,nyní je bez obtíží.Do krmení dostává Caniviton.
Pokud bych měla problém řešit u jezevčíka ve věku v kterém uvádíte Vy,rozhodně bych do operace šla.
U našich jezevčíků jsem operaci nevolila vzhledem k věku a velmi nepříznivému celkovému stavu(srdce,plíce).Prognoza byla tenkrát velmi nepřiznívá,vet považoval za zázrak,že se pes z toho dostal.
|
Katerina78
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 20:01
- Nahlásit
Arsiela
Ten náš měl bohužel vyhřezlou úplně, málem byl přerušen nervový kanálek..Dr. v Olomouci už nebyl schopen najít hlubokou citlivost, ale v Brně při vyšetření při neurologickém vyšetření málem veta pokousal, když ho štípal do zadních tlapek, takže tím se prognoza zlepšila.....díky bohu, že jsme tam jeli ještě večer, kdybychom čekali další den, šance by se velmi snížila....
Ale když jsme viděli jeho vůli pohybovat se a ten zájem o veškeré dění kolem, vyčítali bychom si do konce života, že jsme pro něj neudělali maximum....
|
evina
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2007 13:34
- Nahlásit
Katerina78:držím pejskovi moc palce aby to zvládl.Mě takto ochrnul 13letý knírek.Bohužel po týdnu injekcí jsem ho nechala uspat protože pes už nechtěl dál bojovat.Operace nám nabídnuta nebyla ale v jeho věku a s dalšími zdravotními problémy bych ho asi už dál netrápila.Tvůj je ještě mladík,tak ať to zvládne
|
baška
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2007 08:30
- Nahlásit
Katerina78
nášho Gríšu tiež operovali v Jaggy a ležal tam týždeň. Bohužiaľ sa mu citlivosť nôh a celej zadnej časti tela nevrátila a doktor odporúčal smrť. Ale kým sme sa dostali do Jaggy, tiež sme si vytrpeli od veterinárov "amatérov". Gríšenka už bol ochrnutý a ešte doňho pchali injekcie a až keď stratil skoro aj hĺbkovú citlivosť, tak poslali - zdroj príjmov t.j. nás - do Brna. Blbí sme boli ovšem my, že sme tam hneď nešli, ale máme to odruky a so všetkým tam chodiť nemôžeme - koho by to napadlo, že zdravého mladého clapca budeme za týždeň pochovávať.
|
baška
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2007 08:32
- Nahlásit
ale môžem ti povedať, že neprejde deň aby mi nebolo ľúto, že s nami nie je a stále sa čudujem ako je to možné, že tu nie je...prajem tvojmu jazvovi všetko dobré a dlhý život
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2007 08:50
- Nahlásit
Katerina78
Ahoj, taky mám jezevčici, 7měsíční. Zjistila jsem, což je pro tebe v současné době už zbytečné, ale spíše info pro ostatní..., že lze od jednoho roku psa udělat preventivní RTG a zjistit dispozice k "plotýnkám"...A podle toho se dále zařídit a předcházet problémům. Dále je u nás již možné psa pojistit, jak na úraz, tak i na finanční spoluúčast na operacích...více zde : URL. Držím vám pěsti, ať je zase Daneček zase fit a v pořádku! Dej průběžně info, jak to s ním vypadá...
|