| Autor |
Zpráva |
AOZ
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2007 10:33
- Nahlásit
Včera večer si ležím v posteli a cítím, že mě něco šimrá na ruce, tak si toho moc nevšímám. A najednou to cítím o kus dál, tak se podívám, a lezlo po mě něco malého černého. chytnu to v domění, klíště, ale nee. Bylo to malé, černé, tvrdé, byla to blecha??? Pes se vůbec nedrbe, nikdy blechy neměl. Je možné, že by se to přeneslo v kotcích na cvičáku v neděli?? A že by si tak dlouho žila a nestihla se rozmnožit?? budu psa dneska koupat, vyperu postele, musím všechno stříkat tím biokilem, jak jsem si přečetla tady?? Přítel mě zabije
|
Pudlice
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2007 10:35
- Nahlásit
Blecha je zbarvená jako trochu do rezava a hlavně moc neleze, spíš při pokusu o chycení odskakuje !
|
brut
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2007 10:36
- Nahlásit
AOZ
nevím jestli to byla blecha, ale občas se u nás objeví broučci s tvrdýma krovkama....velikost tak 1-2mm.
Jestli tohle byla blecha, tak ti vůbec nezávidím
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2007 10:37 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit
AOZ
a fakt to byla blecha? Blecha se většinou špatně lapá
Zkusila bych psa pročesat nad něčím bílým (třeba prostěradlo) a jestli z něja vypadnou nějaký "máčky", tak to asi blecha byla a pak je potřeba všechno vyprat a vystříkat, psa napustit antiblešákem...
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2007 10:42
- Nahlásit
chytla jsem to úplně normálně, a pak jsem se bála to pozorovat, aby to náhodou nevyskočilo a neuteklo velikost jak píše brut odpovídá, a četla jsem tvojí historii s blechama tak se děsím. Fromeli, takže dneska ho vytřu bílou plenou, i kdyby nic pro jistotu ho vykoupu v protibleším šamponu. all trochu jste mě uklidnily, děkuju
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2007 10:44
- Nahlásit
AOZ
a on nemá něco protiklíštěcího?
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2007 10:50
- Nahlásit
AOZ
když držíš nějakou takovouhle havěť v prstech a máš strach se podívat, co to je, tak napust do umyvadla trochu vody, ponoř tam prsty a pust to do vody - jednak na bílém umyvadle budeš dobře vidět a než to doplave ke kraji, budeš mít čas zasáhnout - před vypuštěním umyvadla doporučuju blechu rozmáčknout, jsou to mrchy a někdy se neutopí a lezou zpět z odpadu
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2007 10:53
- Nahlásit
fromeli
Právě, že se už 14 dnů snažím koupit spot chci ten duowin. Ale protože mám kliku a vyndala jsem jenom 2 klíšťata, tak jsem nějak nespěchala. Loni měl obojek za baťoh a nefunkční.
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2007 10:56
- Nahlásit
kokoška
No já normálně klíš´tata splachuju do záchodu, takže tam šel i tenhle tvor. ale protože jsem ležela v posteli, tak jsem neměla brýle a moc toho neviděla
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2007 11:31
- Nahlásit
Když chytnu podezřelého tvora, rozmáčknu ho na mezi nehty a zkontroluji vzniklou "placku". Blecha či veš má tak charakteristickou stavbu těla, že se okamžitě pozná. Jak vypadá, jsem se naučila už v ranném dětství z máminy letité učebnice Zoologie pro zootechniky Dnes asi stačí zagooglit.
každopádně je právě nejvyšší čas stříkat domácí zvěř Frontlinem.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2007 13:51 - Změnil/a: Kalliope
- Nahlásit
AOZ
nevím, ale taková blecha se ti málokdy podaří lapnout, to jsou spíše vyjímečné situace, blecha, to je pěkně rychlá svi*ě a než se vůbec stačíš rozmyslet že ju chceš chytit, je pryč... Ale radši psa vykoupej v tom protibleším šampóně
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2007 14:24
- Nahlásit
Chůdě blešaté, nikdo ji nemá rád!
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2007 15:13
- Nahlásit
Garfield
|
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2007 15:22 - Změnil/a: kiwikik
- Nahlásit
ale taková blecha se ti málokdy podaří lapnout, to jsou spíše vyjímečné situace, blecha, to je pěkně rychlá svi*ě a než se vůbec stačíš rozmyslet že ju chceš chytit, je pryč..
jako malá jsem je lapala koťatům u babičky - ty jich měli docela dost, když kdysi měl jednu i chundeláč byla to rychlá akce
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2007 20:11
- Nahlásit
Možná úplně debilní dotaz, za kterej mě všichni ukamenujete, ale jak se pozná, že má pes blechy? Jen tím drbáním?
Mám totiž problém. Pes se od včerejška zčal poměrně dost drbat a kousat. Od úterka měl protiklíštěcí obojek Preventic. V pondělí se setkal (no spíš po něm vyjel) pes na kterýho majitelé pěkně dlabou, tak si říkám, jestli by nemohl chytit blechu od něj. Ale zase jsem ho neviděla nikdy se drbat (toho druhýho psa). Dneska v noci jsem obojek sundala, pes se stále drbe, a aplikovala spot Duowin. Frontline měl aplikovanej asi tak před měsícem a půl maximálně před dvěma. To by snad ještě mělo působit, ne?
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2007 20:46
- Nahlásit
Svrbenie môže nastať aj práve pri aplikácii obojku.
Teda na Kiltixe je to vyslovene napísané.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2007 20:58
- Nahlásit
Hafina
najlepsie je to poznat na blsich hovinkach, - take hnede bobky na kozi a v srsti - na tvojom by to malo byt vidiet, ked mu rozhrnies srtst.
zvycajne su hniezda blch na krku/siji a na zadku pri koreni chvosta
|
evina
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2007 20:58
- Nahlásit
Myslím,že drbání může být způsobené více věcmi.Ale blechy poznám zaručeně podle bleších hovínek nebo je dobré vzít všiváček(občas se mezi zuby nějaká mrcha zachytí).Jinak mám někdy až bleší sny...vzbudím se bolestí prstů a zjistím,že ze spaní ty mršky rozmačkávám
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2007 21:01
- Nahlásit
evina
mas z blch nocne mory?
všiváček je hreben?
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2007 21:20
- Nahlásit
evina
Já ho ještě v pondělí tím všiváčkem vyčesávala (není to přímo všiváček, ale takovej hodně hustej hřeben), protože jsme prolezli nějakým klíštěcím hnízdem a Arsi už měl spot prošlej, tak abych jich co nejvíc vyčesala. Nakonec bylo víc klíšťat na mě, než na něm (stačila jsem je naštěstí setřást). Teď, jak jsem mu aplikovala ten Duowin jsem mu srst rozhrnovala a nic tam neměl. Asi to bude tím obojkem. Začal se drbat až včera po návratu ze cvičáku, v noci mě tím drbáním dokonce vzbudil, tak jsem mu obojek hned sundala a pokorně se navracíme ke spotům. Kdyby měl blechy od toho psa, asi by se začal drbat dřív, ne?
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2007 21:39
- Nahlásit
Bylo to malé, černé, tvrdé, byla to blecha???AOZ
To je sranda.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2007 21:55
- Nahlásit
Lidi, bacha na ten Frontline, neurologové vám řeknou, že spousta psů s neurol. problémy měla před tím aplikaci Frontlinu. Mimochodem my taky. To už je lepší sem tam nějaká ta blecha.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2007 22:00
- Nahlásit
LucieS
a co ine pripravky - advantix alebo tie obojky?
moja kamoska poziva cyper, ale na to su vraj zase kozne alergie
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 06:36
- Nahlásit
Alergie na obojky, spoty apod. je individuální, tak jako všechno, zrovna tak je to i u léků a očkování.........
Takže bych se neděsila, pokud to pesan snáší v pohodě.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 06:38
- Nahlásit
To už je lepší sem tam nějaká ta blecha
toť otázka - když má pes alergii na blechy, majitel pak mluví jinak
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 14:39
- Nahlásit
Tak psa jsem vytírala docela dost a nic jsem nenašla, pro jistotu jsem ho vykoupala orthosanem.jenže já mám na boku kousanec a nevím jestli to normální kousnutí třeba komár nebo jak.Doufám, že to bude v pořádku.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 17:53
- Nahlásit
Nemluvím o alergii. Mluvím o těžkých neurologických potížích, kde Frontline může působit jako spouštěč. Zdůrazňuju slovo "může", o žádné studii nevím. Neurolog se zmiňoval o Strongholdu jako o přípravku, na který zatím neslyšel žádné reakce podobného typu. O ostatních nevím, zaměřila jsem se na Frontline, protože s ním jsem problém měla a už ho nepoužívám.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 18:46
- Nahlásit
LucieS
aky problem si mala s Frontlinom?
ja som na neho doteraz pela chvali, ale tusim by som mala svoj postoj prehodnotit...
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 19:59
- Nahlásit
LucieS
Frontline může působit jako spouštěč
...nevím,ale tohle by si asi firma která ho vyrábí nelajzla zatajit....
Já ho dávám pravidelně...představa hopsajících blech v postelích svých a dětí...její případné pozření dětmi při mazlení se s hafinou a nakažení se tasemnicí... ne, děkuji...
|
Kvido
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 21:15
- Nahlásit
Minulý týden jsem koupila na klíšťata a blechy spot-on EXspot. Máte s ním někdo zkušenosti?
|