| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 18 Kvě 2005 11:44
- Nahlásit
Tak a je to tady! Včera jsme opět vytáhli 5 klíšťat a bohužel po jednom se udělala v "podpaží" - pod pacičkou taková tvrdá boule cca 2x2cm, nevím jak ho tam měl dlouho, byl docela dost nacucanej. Stalo se Vám to někdy? Zmizí to? Mažu to jodisolem, ale nechce to splasknout, je to možná ještě krátká doba, tak třeba zbytečně plašim. Ale ostatní bulky vždycky po namazání druhej den splaskly, kromě týhle. Bojim se, aby to nebylo něco horšího....
|
kure25
|
# Zasláno: 20 Kvě 2005 18:43
- Nahlásit
Ja jsem takly vcera vytahla fenuli kliste,mela ho na brisku na ty kuzicce a i kdyz ji tam nic nezustalo,proste se ji tam udelala takova mala tvrdsi boulicka...Docela me to vystrasilo,tak nevim.. Stalo se vam to nekomu nekdy?Co kdybych to pomazala nakym kremem na otoky.Co je zac ten Jodisol-muzu ho sehnat i v lekarne neco jen u veta(tam se jen tak nedostanu...:mad Prosim poradte!!!! A co ty anonyme,uz ji to splasklo?
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2005 19:19
- Nahlásit
jo tak bouli po klíštěti měla čubina teď taky a to jsem ho vytáhla prakticky hned. zmizela postupně sama asi do 3-4 dnů.
nedávno jsem na tohle téma narazila i s mojí veterinářkou a nijak se neděsila. tvrdila mi, že se to občas stane. tak to snad bude v pohodě.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2005 19:26
- Nahlásit
kure25
když jsem ten dotaz zadávala, nebyla jsem ještě u veterináře. Ale protože mi to nedalo, včera jsme k němu zašli. Bouli si prohlédl a řekl, že je dobře, že jsme přišli, protože by to mohl být počátek boreliozy. Bereme nyní antibiotika a dostali jsme na to ještě Framykoin. Určitě by nebylo od věci radši k veterináři zajít, minimálně ti předepíše taky mastičku. Není na místě to podceňovat. Jodisol seženeš v lékárně, je to desinfekce, kterou je dobrý klíště pokapat a po vytažení znovu. Těch infikovaných klíšťat je teď všude víc než dost. Boulička pomalu splaskává, ale to díky těm antibiotikům. Být tebou tu návštěvu veta bych neodkládala.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2005 19:46
- Nahlásit
tak jsem z toho mírně zmatená, mě fakt veterinářka tvrdila to, co jsem psala
|
kure25
|
# Zasláno: 20 Kvě 2005 20:26
- Nahlásit
Jo,tak to je hruza... Ja to zkusim pomazavat a pokud se to nezlepsi,tak tam asi zajdu (donutim nase ) Ono to je zhruba tak 5x5mm . Handulo,a tobe tamty predtim splaskly???Jen tato ne?Byly taky takove tvrdsi?
|
Azoráček
|
# Zasláno: 20 Kvě 2005 21:30
- Nahlásit
Muj pes mel a ještě má takédocela větší bouličku, nevím fakt po čem, má už ji snad od podzimu, ukazovala jsem ji vetovi, prý to nic není, asi po klíštěti Akorát sem mu zapomněla říct že už to má tak dlouho a že to nemizi
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2005 09:37
- Nahlásit
Azoráček
Muj hafan ma takovou mensi boulicku uz pul roku a nic to neni. Ne vzdy to je borelioza.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2005 11:32
- Nahlásit
Handulo,a tobe tamty predtim splaskly
Ano většina splaskla, tak do druhého, max. třetího dne. Ale tahle je tvrdá, není zarudlá, vypadá jak podkožní bulka. Splaskává hrozně pomalu, každý den to kontroluju, ale pořád tam je, na začátku byla 2x2 cm, teď je poloviční.
ma takovou mensi boulicku uz pul roku a nic to neni. Ne vzdy to je borelioza
To je sice pravda, ale já nevím jak ty, ale pouhým okem nepoznám zda se jedná o boreliozu nebo ne. Ale každopádně si myslím, že když ta boulička nemizí po týdnu, tak by se to mělo přeléčit. Jistota je jistota. Veterinář mi doslova řekl, že pak k němu chodí psi, který sotva lezou a majitel se pak diví, jak je to možný, když psovi nic nebylo a že tak najednou. Borelioza je potvora, projeví se za půl roku, za rok, to že to může být od klíštěte Vás pak ani nenapadne.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2005 16:55
- Nahlásit
Pokud si jeden není jistý, je vždy lepší zajít na veterinu, ale kliště v podpaží či ve tříslech....vůbec se nedivím, že se tam udělala bulka....nemusí to být nutne borélie....v těch "inkriminovaných" místech je spousta žilek a cév a snáze se tam vytvoří uzliny - ta bulka může být klidně i jen zduřelá uzlina, která do sebe vstřebává to špatné, co tam zanechlo to klíště....stejně, ale pokud je moc tvrdá a nevstřebá se do pár dní, tak je lepší se ubezpečit u veta.
|
azoráček
|
# Zasláno: 23 Kvě 2005 18:08
- Nahlásit
Eviku muj pes ji tam ma už stašně dlouho, někde na slabinách Je měkčí, tvrdá není. Vete mi řekl, že to nic není, ale asi se ho zeptám zas, protože to nemizí
|
Anča
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2016 19:45
- Nahlásit
Můj táta ten se o klíšťata naší fenky vůbec nestará. Říká, že je to zbytečné je vyndavat, když prý sami odpadnou. Jenže naší fence to vůbec nedělá dobře s klíštětem je taková smutná a vysává jí to všechnu radost. Bojím se o ní. Bojím se, že bude mít boreliozu a nebo encefalitidu. Když jsem teď to poslední klíště tátovi ukázala, on mi řekl to co je již na začátku:že není potřeba ho vyndavat. Když jsem to ale řekla tátoví přítelkyni(s kterou už není)ta ho vyndala a hned jí bylo líp. Začala vrtět ocasem a dokonce i začala skákat samou radostí. No ale zůstala jí tam boulička, tvrdá bulka neboli velký tvrdý puchýřek. Takhle má už 2 a nelepší se to. Okolo má hlínu. A dezinfekci nebo nějaký přípravek to táta nekoupí.(prý zato nehodlá utrácet) Bojím se o naší fenku. Poraďte mi jak mám tátu přemluvit aby jí sundaval ty klíšťata.:grin::-);-):biglol:
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2016 21:45
- Nahlásit
Anča
Teleskopickým obuškem by to možná pochopil.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2016 06:47
- Nahlásit
Anča
a nepomohlo by na to jit jinak? jaky pouzivate doma prostredky proti klistatum? obojek? otericke oleje? pipety? treba zkusit i neco ucinnejsiho nez mate ted, ze by mela min klistat?
jinak asi nekdy se takovy clovek tezko premlouva, co treba na to nahodit rec u veterinare? cim driv se kliste odchyti, tim rozhodne lip...
nekteri psy muzou reagovat boulickou, olysanim kuze v mistech zakusu..
|
moll
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2016 12:39
- Nahlásit
Anča
a co nepřemlouvat tatínka, ale vyndat klíště sama? mopžná by to byla jednodušší cesta ke šťastnější fence.....
|