Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Zatržený paspárek
Autor Zpráva
Syska
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2007 08:06
- Nahlásit

Včera jsem si všimla na procházce, že Tess po blbnutí s psama občas zakulhala, tak jsem ji doma prohlížela packu a všimla jsem si, že má na přední pacce dlouhý paspárek a ten si zřejmě zatrhla, bylo tam trošku krve, ale hlavně to měla červené a docela nateklé. Drápek jsme odštípli a vyčistili alfadinou, ale má to na dotek hodně bolestivý (podle toho jak se ošívá). Máme valit na veterinu nebo se to zahojí?

Margaret
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2007 08:30
- Nahlásit

Hojí se to blbě. My po několikerém zatrhnutí jednoho a pak i druhého papspárku a velké bolestivosti jsme přistoupili k amputaci obou paspárků a je klid. Stejně je k ničemu nepotřebuje

Syska
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2007 08:44
- Nahlásit

Margaret
Ach joooo.... Takže asi zajít k vetovi, ať se jí na to mrkne co? To zas bude klepanda, jenom vkročíme do čekárny...

wami
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2007 08:53
- Nahlásit

Syska
tak ono to bolavy byva... u nas se "zadarilo" asi dvakrat, resim to tak, ze ranu zasypu framykoinem a na ven prevazuju cistym obvazem - zatim to vzdycky stacilo...

suesie
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2007 08:58
- Nahlásit

Syska
Cllif už měl zatržený paspárek taky a na obou tlapkách. Vždycky jsme s tím zajeli k vetovi, ten mu to ošetřil a za pár dní to bylo úplně ok.

Mel
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2007 09:07
- Nahlásit

Syska
Máme valit na veterinu nebo se to zahojí
já bych s veterinou počkala... důkladně desinfikuj a dávej na ni pozor. Jedině, kdyby se to zanítilo, tak k vetovi asi pro ATB...

Syska
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2007 09:09
- Nahlásit

suesie
wami
Jo framykoin máme, to zkusím. Jestli jí to bude furt bolet (protože když o to nějak zavadí, tak hned začne kulhat), tak pojedem k vetovi, ať se jí na to mrkne, uvidím, jaký to bude mít po příchodu domů a podle toho se zařídím.

Syska
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2007 09:11
- Nahlásit

Mel
[i]dávej na ni pozor[/i]

hlavně aby nelítala se psama co? To pro ni bude utrpení, raděj půjdem někam mimo park...

wami
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2007 09:47 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Syska
když o to nějak zavadí
proto ten obvaz... pak nezavadi...

Tady je to na Lumpovi taky videt...

maixnerova
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2007 10:52
- Nahlásit

taky je vyborny Alaptid (vyr. Bioveta) - veterinarni mast, rychle se po tom hoji rany - i me

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání