| Autor |
Zpráva |
žanda
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2007 08:22
- Nahlásit
Fenka mé kamarádky je lovecký pes, chodící na hony a milující pohyb,jak by ne ) Nedávno byla na honu a druhý den na delší procházce a večer se začala třást- tedy jen tlapky. Byli na veterině, ale nic nezjistili, dostala nějakou injekci , druhý den byla v pohodě. Teď se situace opakovala,ale už s tím, že večer fena přestala používat zadní nohu,(nosila ji tak, že jsme mysleli, že si ji vyhodila z kloubu,což nebylo pravda) klepání nebylo tak velké- opět veterina, opět injekce a nějaký lék domů.....a zase byla druhý v pohodě. Nemáte někdo podobnou zkušenost a jak těmto stavům předejít? Fena je mladá, plná energie, jinak zdravá.
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2007 08:42
- Nahlásit
žanda
Jen nápad. Má fenka udělaný RTG na DKK? Ten třas zadních tlap znám u své feny, která má těžkou DKK. Objeví se po zátěži, po odpočinku zmizí. Tak jestli nemůže být "zakopaný pes" v tomhle... Pokud DKK nemá, a jsou to opravdu svalové křeče, tak bych se (stejně jako u lidí) zaměřila na složení stravy. U lidí se svalové křeče objevují při nedostatku hořčíku. U psa si chybějící prvek netroufnu odhadnout, ale třeba se tu najde někdo, kdo bude vědět.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2007 08:46
- Nahlásit
tosco, RTG má,letos fenku uchovnili...............taky jsem to odhadovala na ten hořčík,ale u psů prý to je s hořčíkem jinak než u lidí.......taky jsem jim říkala, at zkusí jiné krmivo, ted jdou znovu na vete na konzultaci- naposledy to byla pohotovost. Uvidíme co poradí,já si říkala, že někdo bude zkušenost mít.....díky.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2007 11:14
- Nahlásit
holky moje fenule GR to obcas taky ma...teda jen na prednich tlapkach..ma kycle i lokty suprovy..spis bych to prirovnala k tomu, ze kdyz ja jsem pretazenejsi, tak se mi klepou nohy.
Stane se treba ze pri prochazce nekde zacne cmuchat a jakoby si povoli jednu predni tlapku -jakoze naslapne a pripravi na dalsi krok a ta tlapka se ji najednou zacne trast...
ale jakmile se na ni uplne postavi je to ok...
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2007 12:06
- Nahlásit
Nemůže to být nějaká svalová horečka. Slyšela jsem, že se to u hodně zatížených psů může stát. Myslím, že se to může vyskytovat i u lidí...
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2007 12:09
- Nahlásit
žanda
Jo ještě čím krmí, třeba by bylo dobrý dávat před honem, nebo teda v období zvýšené zátěže hodně energetický krmivo, v případě granulí nějaký ty zátěžovky, vařený asi víc masa....
Dej pak vědět, co to bylo a jak dopadli. Taky míním psa pracovně využívat, tak ať vím, na co bacha...
nika00
To klepání přední hohy který popisuješ má i Aris a hodně psů, který znám...
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2007 12:45
- Nahlásit
Hafina
a nevis z ceho to je? ja si myslim ze to nic neni...ale zajimalo by me proc to je a nektery psi to maj a jini ne...
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2007 13:05
- Nahlásit
nika00
Nevím, mě to taky v určitý poloze noha dělá. Hlavu si s tím nelámu.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2007 13:06
- Nahlásit
žanda
Taky znám jednoho pejsa s klepavýma zadníma nohama.....změnili na radu veta granule, přidali vitamíny, zkusili klid po zátěži....vše k ničemu. Teď dostali kontakt do Brna na nějakého veta, tak jsou zvědavý, co jim řekne a jestli vůbec pomůže.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2007 13:54
- Nahlásit
Hafino,jde o stejné plemeno jako máš ty.......má vařené maso i granule purinu, ale uplně přesně nevím,zda dávají ještě nějaké vitamíny atd.....to musím vyzjistit, vím že pupalku na srst ))
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2007 14:03
- Nahlásit
žanda
Já asi zítra půjdu k chovatelům, tak se na to zkusím zeptat, jestli o tom někdy neslyšeli. My byli na honě jednou, v podstatě jen na chvilku na čumendu a pes byl totálně zničenej. Chápu, že po honě, kterej pes absolvuje celej, musí být prostě hodně vyčerpanej.
Jak se pesjsa jmenuje a od koho maj? Teda jestli to neva že se ptám... To víš, ženská zvědavá.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2007 15:35
- Nahlásit
Hafino no pokud budu umět odpovědět- fenule je Besina,(možná papírově bessi,nebo besi) je od pana Chaloupky (doufám,že nekecám) ale chs nevím, to bych se musela zeptat-tedy vím,že mi to říkali,ale skleroza.......
nebyla jsi ted o víkendu na "sjezdu" chovatelů????
pokud chceš vidět foto, tak na www.garryho.net
pod kamarády jsou asi 3 fotky.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2007 20:27
- Nahlásit
žanda
fíha, sice to je OT, ale máš moc krásný stránky!!! moc pěkně udělaný!!!
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2007 23:48
- Nahlásit
Nechodí fenka víc "hrbatá", nereaguje na hlazení po zádech v oblasti pánve a zadních nohou? BŠO našich známých tento problém jako dorostenec také měl, bylo to utlačováním nějakého nervu. Srovnalo se to po několika bowených masážích a jedné akupunktuře.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2007 00:03
- Nahlásit
nika00
ale zajimalo by me proc to je a nektery psi to maj a jini ne...
to mě taky,čubině se někdy při sedu klepe jedna noha....a někdy zas ne
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2007 07:47
- Nahlásit
Edo, díky za pochvalu, vyřídím jí.....co to OT ? to jsem mimo.
Ne, žádný problém se zády nemá, hlazení nevadí,naopak )
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2007 07:58
- Nahlásit
žanda
Bessi je moc hezká, ale z které chs je jsem nezjistila, žádnýho chovatele Chaloupku jsem v seznamu CHS nenašla, ale je možný, že je zastaralej, je tuším k roku 2006.
V neděli byla schůze sekce, takže asi myslíš tohle. Ne nebyla jsem, byl chovatel, tak mi to povykládá, co novýho atd. Ale pravděpodobně pojedeme v létě na sraz, takže třebas se s kamarádkou potkáme tam.
Jo a máš moc hezký stránky...
A dej pak vědět, co jim řekl ten veterinář.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2007 08:35
- Nahlásit
hafino, pokud si na to vzpomenu,tak se na chs zeptám,ale jak říkám,jsem skleroza. Až budu něco vědět, tak povím.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2007 09:08 - Změnil/a: Hafina
- Nahlásit
žanda
V pohodě, nepotřebuju nutně vědět odkud ji maji, hlavně dej vědět, jak dopadli. Jestli to bude tou předcházející námahou, chtěla bych vědět, na co se připravit...
A hlavně, aby ji brzy bylo dobře a běhala zase jako laňka...
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2007 09:10
- Nahlásit
hafino jako laňka už zase je, už má roupy )) dostala se z toho po té injekci a té medicíně,co jí dali domů......ted jde jen o to,aby se to zase nestalo....
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2007 09:40
- Nahlásit
žanda
Tak to je dobře...
|