| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 17 Kvě 2005 09:54
- Nahlásit
Ahoj všem, prosím vás, upravujete drápy německým ovčákům, nebo je to zbytečný a obrousí se sami chůzí?
Díky
|
Bora
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2005 10:04
- Nahlásit
Mám 2,5 letého ovčouna a nikdy jsem mu drápy nestříhala, obrušuje si je normálně při chůzi. Po poli míň, po chodníku nebo při běhu u kola více. Zadní drápy jsou trochu kratší než přední.
O sříhání bych uvažovala spíše u staršího psa, pokud už nemá moc pohybu a drápy by mu přerůstaly.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 17 Kvě 2005 10:42
- Nahlásit
Jestli je třeba stříhat drápky se pozná,když psa postavíš na pevnou podložku,třeba na lino nebo asfalt.Mezi každým drápkem a podložkou by měla být mezera.Pokud se drápek země dotýká,je třeba ho hlídat a pokud by se již zatáčel,okamžitě ustřihnout.Neobrušují se drápky na předních tlapkách na pátých prstech.Někdy se začnou samovolně kroutit a potom by se měly také ustříhnout,aby nedošlo k zatrhávání nebo dokonce zarůstání.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 17 Kvě 2005 10:47
- Nahlásit
Ja striham ten paty na prednich tlapkach, abych zamezila pri blaznivych honickach vylomezi, ostatni si obrousi sam.
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2005 23:37
- Nahlásit
Jetli je venku stříhat nemus´íte.Pokud v bytě sříhejte.Zadní nemusíte
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2005 08:57
- Nahlásit
já chci doplnit, že ovčáci mají drápy v drtivé většině tmavé takže není vidět kam až se smí střihnout. Pokud psu vysloveně drápy nepřerůstají, tak bych si spíš dala práci a drápky zapilovala. když už jsou potřeba stříhat, nezkušený člověk by to měl raději nechat na veterináři.
|