Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / očkování proti bolerioze
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
pospa
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2007 09:56
- Nahlásit

abby
Naprosto s tebou souhlasím,žádná ochrana není 100% proto my máme taky radši naočkovanou borelku i když používám na střídačku Duowin a Advantix.
Jo a za očkování jsem zaplatila,protože ho máme letos poprvé dohromady cca 860,-Kč.A příští rok to bude teda asi těch 430,-Kč.

Hafina
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2007 10:00
- Nahlásit

My taky platili 400,-. Po prvním očkování troti borelce měl Aris bouli jak půl tenisáku. Jelikož přeočkování bylo před výstavou, dal mu to druhý intramuskulárně a to bylo v pohodě. Při letošním přeočkování to bylo subkutáně a pohoda.
abby
Tak tak, já jsem taky naočkovaná proti encafalitidě a to na mě klíšťata vůbec nelezou, když mám náhodou jedno ročně, tak je to skoro zázrak, tak proč bych nenaočkovala psa. Ty 400,- mě nezabijou.

ata
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2007 10:06
- Nahlásit

No ale to očkování taky není 100%, existuje několik druhů borelky a očkuje se pouze proti jednomu. To je to samý, jak s leptospirózou, pokud prý nechodím se psem do lesa, tak bych ji ani nepotřebovala, ale protože ho vystavuji a tam to bohužel chtějí, tak očkovat musím. To vůbec není o penězích.

abby
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2007 10:11
- Nahlásit

ata

Víš,pokud můžu nějak ochránit svýho psa,tak to udělám.Vím,že riziko nejde zrušit,ale můžu ho snížit.A říkat si,toho je,to dělat nebudu,prostě neberu.To ybsme mohli zrušit všechna očkování,protože vždycky se najde něco.

Hafina
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2007 10:16
- Nahlásit

ata
Mě je jasný, že nic není 100%. Ale mě opravdu není líto dát 400,- ročně, i když to třebas může být zbytečný.
Takovej příklad, když já byla malá, očkovalo se proti černýmu kašli, neznala jsem nikoho, kdo by ho měl. Pak si asi řekli, že je to zbytečný a teď znám hned několik dětí, kteří ten černej kašel měli...

ata
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2007 10:21
- Nahlásit

Já vám to neberu, já to probírala s vetkou a ta mě to prostě nedoporučila, naopak mě osobně doporučila očkovat proti tetanu. Ale proč ho mám očkovat proti něčemu, co u nás nemá smysl? Jasně, že záleží, kde se pes pohybuje, jsou místa zamořený víc a někde se to prostě vůbec nevyskytuje. Můj pes třeba dost často trpí na záněty mezi polštářkama. Jednou to měl od osiny a pak mu to tam hnisalo z nezjištěných důvodů, tak kvůli tomu mi doporučila tetanus, aby se mu tam náhodou něco nedostalo. To podle mě smysl má a naočkuji ho. Já chci pro psa taky to nejlepší, miluju ho. Sama k doktorovi nejdu, ale jakmile je něco jemu, tak hned valím na veterinu. Minule jsem zkoušela očkovat vzteklinu zvlášť a ostatní zvlášť, kde byla i ta leptospiróza a bohužel se u něj projevila naštěstí jen lehčí projev alergické reakce. Nechci prostě do něj cpát všechno možný. Toť vše.

ata
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2007 10:23
- Nahlásit

Černej kašel se očkuje stále, tohle je úplně jiná forma, dotažená od přistěhovalců. Pravej černej kašel má mnohem horší následky. Taky znám jedno dítě, který to bohužel mělo už 2x.

Hafina
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2007 10:36
- Nahlásit

ata
Aha, tak to se omlouvám, za mystifikaci, to jsem netušila.

Hafina
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2007 10:38
- Nahlásit

ata
My jsme v lese skoro pořád a kolem Brna je jedno z největších zamoření v ČR. Zato třebas na ty tlapky netrpíme. Prostě asi tak, že každej podle sebe...

ata
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2007 10:40
- Nahlásit

Já mám dvě malý děti, takže i v tomto jsem celkem v obraze. U nás naštěstí je očkování na velmi solidní úrovni.
Já nejen, že pořád pozoruju psa, ale i děti

abby
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2007 10:41
- Nahlásit

ata

Jasně,že si to musíš zvážit sama.Ale i kdyby na jižní moravě toho nebylo plno,tak jezdíme v podstatě po celé české republice a .....

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2007 11:08
- Nahlásit

Já znám dva psy z borelkou, takže svoje psy očkuju. Jeden má návalové stavy, kdy je mu zle, asi 14 dní jednou za dva měsíce nemůže skoro chodit, jíst nic, jen leží a zvrací. Pak se to vždycky upraví a je zase dobrý. Druhý skoro ochrnul na zadní nohy a špatně mu pracují ledviny.
Očkovat se má místní vakcínou, protože je přizpůsobená přenašecům v té které zemi, očkování zahraniční vakcínou je prý k ničemu.
A to,ž e pes nemá klíště, nic nezamená, borelku přenáší i komáři a mušky a to nemáte možnost jakkoliv kontrolovat.

ata
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2007 11:12
- Nahlásit

Já do lesa moc nechodím, mám amkokra a to si můžete jen domyslet, jak po takové návštěvě vypadá . Ale občas mu tu radost přece jen dopřeju a potom ho dávám hodiny zase do pucu. Někteří vystavovatelé amíků mě nechápou, že tam s ním vůbec lezu, ale co bych pro něj neudělala, když vidím tu jeho radost.

ata
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2007 11:25
- Nahlásit

A nakonec byl zde vnesen dotaz na názory na toto očkování, tak proč, když někdo má názor opačný, ho chcete hned kamenovat?

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání