| Autor |
Zpráva |
vercousek
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2007 19:37
- Nahlásit
Ahoj potřebovala bych poradit, jaký lék by pomohl mému psovi.Mám 10 letou Hasku,před dvěma lety byl na operaci krku,kde měl nádor.Vše bylo v pořádku, ale zhruba před rokem začal velmi dávivě kašlat a vykašlává a zvrací hleny.Byla jsem s ním u veta a zjistil,že měl zápal plic,který nechal následky na plicích a že má infekci v krku.Dostal antibiotika Dalacin C,který mu jen chvilkově pomohl.Stále kašle,dávala jsem mu Bromexin,Mucosolvan a všelijaké prášky na kašel,ale nic nepomáhá.Když leží tak mu chrčí v krku a když se začne hýbat tak stále kašle a nemůže si jakoby odkašlat.Příde mi jakoby měl v krku hleny a špatně se mu dýchá.Už jsem byla u několika lékařů,ale nic nepomohlo.Pokuk máte s tímto ňejaké zkušenosti,prosím poraďte.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2007 19:44
- Nahlásit
vercousek
skusenosti s takymto problemom u psa sice nemam, ale mam hojne skusenosti s kaslom u ludi . Mne osobne vzdy uplne najlepsie pomohol skorocelovy (jitrocelovy) caj(a to som za tie roky fakt vyskusala vsteko mozne aj nemozne)- dokonca aj na velmi rozdrazdenu sliznicu bornchytidou alebo chripkou. V pripade, ze sa u tvojho psika jedna o rozdrazdenu sliznicu, skusila by som mu ten caj podavat.
Už jsem byla u několika lékařů,ale nic nepomohlo.
a co povedali?
|
vercousek
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2007 19:54
- Nahlásit
Řekli mi,že má zánět hltanu a infekci v krku,ale léky které mu předepisují vůbec nepomáhaj a jen je mu z nich špatně.Bela
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2007 19:57
- Nahlásit
vercousek
tak fakt skus ten skorocel, je to starociami overeny "babsky" liek . A ako vravim, mne zabera suverenne najlepsie. Dostat aj skorocelovy sirup, ale ten neviem ci je vhodny aj pre psa - treba pozriet na zlozenie
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2007 19:59
- Nahlásit
vercousek, Bela
cela nase rodina, vcetne psu samozrejme, uziva s uspechem na kasel "Jitrocelovy sirup" - vyrobce Dr.Muller Pharma, volne prodejny v lekarnach (vhodne i pro deti od 3 let)
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2007 20:02
- Nahlásit
vercousek, bela
Jitrocelovy sirup slozeni:
sacharoza, dest. voda, lihovy extrakt listu jitrocele kopinateho, vitamin C, sorban draselny
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2007 20:08
- Nahlásit
maixnerova
super! so sirupom nemam skusenost - ja vzdy do seba lejem hektolitre caju s medom
vercousek
lihovy extrakt listu jitrocele
budes mat doma veselu spievajucu hasku
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2007 20:23
- Nahlásit
taky je fajn potírat patro medem, rozhodně se tím nic nezkazí... ale odzkoušeno jen na takovým tom běžným podzimním psím kašli
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2007 21:07
- Nahlásit
Dělal sono nebo něco na vyloučení návratu nádoru...?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2007 21:07
- Nahlásit
ja vzdy do seba lejem hektolitre caju s medom
však ono když se ten jitrocelový čaj osladí medem, tak voní stejně jako ten sirup. Mňam
Já taky jsem spíš na ty čaje z bylinek
Ale ten sirup je nepochybně pohodlnější.
|
Dante
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2007 22:01
- Nahlásit
Jestli má ty problémy už rok, byl dlouhodobě na lécích, na antibiotikách, a nic nezabralo, je na čase dotáhnout diagnostiku. Udělat rentgen plic, odběry krve, event. SONO krku, pokud je indikace. Jestli se nic nenajde, tak bronchoskopii. Nechat ho tak by bylo trápení. Máte poblíž nějakou kliniku, nebo dobře vybaveného veterináře pro malá zvířata? Jestli ne, napište, odkud jste, a někdo Vám určitě někoho schopného doporučí.
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2007 23:33
- Nahlásit
fromeli
Ale ten sirup je nepochybne pohodlnejsi...
to taky, ale hlavne pesovi chutna , takze nadsene oblizuje lzicku, caj (ani s medem), do nej nedostanu...
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2007 00:00
- Nahlásit
ještě bych nechala udělat výtěr z krku aby se zjistilo, která bakterie ho způsobuje a podle toho aby vet naordinoval antibiotika - musí být v dostatečné míře jinak si dotyčná bakterie vypěstuje odolnost - nejlepší je kombinace více antibiotik - brát pravidelně a dostatečně dlouho. Celkově posílit i imunitu - vet určitě nejaký preparát doporučí. Po dobu léčby nedávejte psovi žrát suché granule, které mohou hltan dráždit. Namočte je - ať nabobtnají a trochu rukou rozměněte. Já na imunitu u psů používám brusinky a borůvky - ne konzervované ale mražené - nechat při pokojové teplotě rozmrazit. Co nejčastěji vymývejte misku na vodu a krmení. Nepoužívejte studené, teplé ani ledové krmení ani vodu - musí mít oboje pokojovou teplotu. Jako tekutinu můžete použít odvar - slabý z heřmánku a nebo z jitrocele. Ten med není špatný - zvolte med s mateří kašičkou a propolisem (od Včelnexu) - propolis má desinfekční účinky - ale všeho s mírou.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2007 08:51
- Nahlásit
caj (ani s medem), do nej nedostanu...
maixnerova
hmm, to máš blbý naše chlastá čaje ráda, když zbude zelený čaj, tak jí ho naředím do misky a jak se oblizuje
|