| Autor |
Zpráva |
Kačka12
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 07:13
- Nahlásit
Ahoj, ještě jeden (možná trochu divný dotaz). Týden máme doma štěňátko a od té doby si každý den najdu jeden, dva svědivé pupínky různě po tělě.
Na alergii mi to nepřipadá (od malička jsem žila se psem v domácnosti), ale psisko má kožíšek úplně čistý, veterinář taky blešky nepotvrdil a připadá mi divný, že by zrovna ta jediná potvůrka, kterou jsme si od někud přinesli, dala přednost mě před chlupáčem... Máte někdo zkušenosti s projevy alergie na psy?
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 08:15
- Nahlásit
kačko- já jsem alergik (nejen) na psy...............alergie se ale může projevovat různě a osobně si myslím,že dva pupínky alergií nebudou.............mě osobně se jich udělá hned několik vedle sebe a ještě jsou jakoby na červeném fleku. Dneska mi už stačí potřít mastí fenistil a když ani to nestihnu,tak i studená voda......na to místo-pokud mám pocit, že to jo moc svědí. První mou reakcí na psy byly ale otoky očí a velké červené fleky kolem nich, dušení atd........vyrážka -nebo jak píšeš pupínky, to už byla "havaj",ale ta nastala až po léčbě a dneska se vyskytuje už fakt jen občas. Zkus tu mast,pokud bude zabírat-pak asi budeš alergik-pokud tě neštípe nějakej utajovanej hmyz.(malé mušky z kytek?)
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 08:16
- Nahlásit
Kačka12
Na psy nebo na blechy?
Alergie na psy by se spíš začla projevovat pálením a slzením očí,rýmou,v horším případě kašlem a dušením.
Spíš jsi chytla blechu
|
Tinta76
|
# Zasláno: 21 Bře 2007 08:22
- Nahlásit
Smečka
alergie se může projevit i pupínkama a osypáním ...
Kačka12
tohle spíš vypadá na tu mrchu blechu ...
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 08:27
- Nahlásit
Tinta76
alergie se může projevit i pupínkama a osypáním ...
To jo,lae vypadá to trochu jinak.Aspoň u mého syna
|
Tinta76
|
# Zasláno: 21 Bře 2007 08:31
- Nahlásit
Smečka
jsi to tam měla napsat hned ... bych jinak nereagovala
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 08:36
- Nahlásit
Tinta76
Nemusíš všechno vědět hned
|
Kačka12
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 08:55
- Nahlásit
No jo, ale jak se tý bleší sviňuchy zbavit? Psisko na sobě fakt vůbec nic nemá. Místo něj se tu drbu já. (Dík, že jste mě převážně uklidnili, měla jsem děs, že by to mohla být alergie, která by se mohla časem stupňovat, a štěndo by muselo pryč...)
žanda
Jak se léčí alergie na psy? Taky vakcinací jako u alergie na včely a vosy?
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 09:15
- Nahlásit
kačko- dostával ajsem léky- musím se přiznat,že jsem je moc nebrala,byla jsem po nich pořád jako opilá-předesílám že to je už nějaký pátek cca 15 let zpět,když jsm si domů přinesla předešlého hafíka. Pak jsem dostávala pravidelně injekce do ruky-ale jako spíš pod rameno- ty sice nebolí,kdyžto píchají,spíš pálí,ale pak bolí ruka, než se to vstřebá-proto to píchají střídavě levá a pravá(pak tě bolí obě ) a nějaké kapky před sezonou...........naštěstí injekce zabíraly, nemusela jsem si nic foukat-dušení mě brzy přešlo.
Ale můj postřeh z léčby je ten, že zbavovat se alergenů je blbost..tělo si musí prostě zvyknout. Já z bytu nevyhodila nic a zvířátek jsme tehdy měli vážně dost. Dneska mi skoro žádný pes nevadí,až na to občasné podrbání- a že ted jsem mezi psy podstatně častěji,než dříve jen s tím naším mazlem,se kterým jsem na cvičák nechodila.
Neboj to bude dobré, zkus se postřkat nějakým sprejem proti breberám.
|