| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 13 Kvě 2005 09:54
- Nahlásit
Chtěla bych se Vám zeptat, zda neznáte nějakého veterináře, který by pochopil, že náš pes má z nich panickou hrůzu, po té co strávil 6 hodin ve veterinární nemocnici po narkóze. Od té doby se strašně bojí, v ordinaci je bez sebe, jediný možný způsob vyšetření je, že sedí přitisknutý u dveří a veterinář jde k němu a tak ho vyšetřuje. Včera jsme byli opět v té nemocnici na vyšetření a bohužel veterinář s ním neměl moc trpělivosti, trval na tom,že ho máme násilým přitáhnout do prostřed místnosti, že k němu odmítá chodit on. Bylo to něco strašnýho. Vzhledem k jeho váze 40kg se nám to bohužel nepodařilo, takže nakonec k němu veterinář musel jít. Vyslechli jsme si mraky výčitek o nevychovanosti a tak, a můžu Vám říct, jsem z toho zoufalá. Nemáme nevychovaného psa, jenom má prostě z veterinářů trauma, takže bych potřebovala najít takového, který ho třeba pohladí, dá mu piškot, prostě si získá jeho důvěru. Chtěla bych ještě jenom podotknout, že není na veterináře agresivní, nechá se vyšetřit, jenom se bojí jít dál do místnosti. Cítí se bezpečně, když má z druhé strany zed nebo dveře. Pokud budete vědět o někom nebo o něčem, jak tohle zvrátit, prosím poraďte... Hanka
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2005 09:59
- Nahlásit
A odkud jsi?
Já mám na tohle veterináře super. Nedělá mu problém kleknout na zem a vyšetřovat tam, kde se psisko usadí. A nějaké dobroty má připraveny vždy na stole.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2005 10:05
- Nahlásit
Jo jo, bylo by fajn kdybys řekla odkud seš. Vet, ke kterýmu chodím já taky psa od babičky, kterej je u veta histerickej uplně šíleně (naštěatí má jen 10kg) třeba i očkuje na zemi, aby se pes zbytečně nestresoval taháním na stůl. ;)
I když jsem byla s psicí na veterině kvuli zlomené pacce, tak jí tu packu kontolovali, když swem ji držela v náručí (byly jí asi 3 nebo 4 měsíce). Jen paní na rtg byla "příjemná", ale naštstí se psice vetů nebojí, i když na veterině strávila 2 noci...
Rozhodně to bude chtít hodně citlivej přístup od veterináře, třeba pokud nemáte někoho známýho nebo tak.. Prostě pomalu psa zvykat, že od veta mu nic nehrozí. A nebo zavolat vetovi předem a říct, že se pes takhle bojí a jestli by nebylo možný ho vyšetřit na zemi, přip. jestli by vám nepomohl s odstraněním toho strachu...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 13 Kvě 2005 10:06
- Nahlásit
jo omlouvám se, z Prahy
|
jana33
|
# Zasláno: 13 Kvě 2005 10:13
- Nahlásit
Anonyme, v Praze existují i veterináři, kteří jezdí za pejskama domů. Samozřejmě si za to připlatíš, ale možná by to pro vás bylo nejlepší řešení.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 13 Kvě 2005 10:14
- Nahlásit
Víte, chtěli po mě, abych mu prostě dala povel a donutila ho aby šel, jenže on měl ze strachu úplně zkoprnělý nohy, nešlo ho ani na ně postavit. Ale to po mě nikdo nemohl chtít, když jsem viděla v jakém byl stavu, tak jsem odmítala ještě na něj řvát. Jen jsem ho hladila a říkala, že to bude dobrý, a veterinář se sestrou se jen bavil....nebylo to trauma jen pro psa, ale i pro mě...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2005 10:15
- Nahlásit
My chodili s naší psicí na Arbesák, veterinární klinika Anima.
http://www.sendme.cz/anima/
Jsou to dva mladí kluci, teď ještě přibrali do party nějakou holčinu.
Hrozně milí, příjemní, objednej se a rovnou jim po telefonu řekni o tom panickým strachu, určitě se ti dostane příjemného přivítání.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 13 Kvě 2005 10:15
- Nahlásit
Prosímtě a kdo jezdí domů? Platila jsem včera za tu scénu 1500 a bez efektu, takže horší to už být nemůže....díky za radu
Hanka
|
Anonymní
|
# Zasláno: 13 Kvě 2005 10:16
- Nahlásit
Jandulo díky, určitě tam zavolám.
|
jana33
|
# Zasláno: 13 Kvě 2005 10:16
- Nahlásit
No ono když psa hladíš a chlácholíš, tak ho ještě víc znervozňuješ. Ty se musíš chovat jako že se nic neděje, ale to se samozřejmě dobře radí, ale situace je pak jiná a hlavně to jde praktikovat u spolupracojícího veterináře ne u takovýho blbce. Hele ke kamarádce nějaká veterinářka jezdí, tak se jí zeptám na číslo.
|
jana33
|
# Zasláno: 13 Kvě 2005 10:45
- Nahlásit
tak je to veterinářka Lubeníková, www.veterinarka.cz, tel.603273800. Kamarádka s ní byla moc spokojená. Jinak přes net bys určitě našla i jiné veterináře co jezdí domů, myslím, že to nabízí v rámci svých služeb i jedna ze psích záchranek.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2005 10:57
- Nahlásit
jana33
Jezdí hodně vetů. Náš má dokonce na sebe dvě tel. čísla. Jedno je do ordinace a jeden mobil je nonstop... Takže když je průšvih, tak se dá zavolat a on dojede...
No, škoda že nejme z Prahy...
|
jana33
|
# Zasláno: 13 Kvě 2005 11:00
- Nahlásit
Eimy
No my to naštěstí nepotřebujeme, tak mám v mobilu jen číslo na záchranku a doma ještě číslo na tuhle vetku, kdyby bylo něco urgent. My máme na veterině jiný - všichni psi jsou tam vystresovaný, bojí se a naši psi vyvádějí, že si chtějí hrát a nikdo s nima
|
Anonymní
|
# Zasláno: 13 Kvě 2005 11:20
- Nahlásit
jani33 - moc děkuju, hned si to číslo uložim, nikdy nevím, co by - kdyby....
Hanka
|
Bora
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2005 14:29
- Nahlásit
to Anonymní: Já jsem moc spokojená s veterinou v Horoměřicích (MVDr. Herčík + tým) - tel: 220971236. Přístup ke psu naprosto super a k vystrašeným pánům stejně tak! Mého ovčouna tam 2x operovali (DLK), chodili jsme tas na pooperační kontroly + často s panostitidou. Můj pes tam chodí jako do uzenářství - v naprosté pohodě. Občas jsem tam brala kočku i psa najdenou. První šel pes (kočka byla v přepravce) a pak jsem je prohodila, přičemž pes byl v ordinaci normálně odložený a v naprostém klidu vydržel na místě dokud nenaočkujeme i číču.
PS: MVDr. Herčík občas radí i na nově - Rady ptáka loskutáka, tak můžete omrknout, jak se vám zdá! Já i můj Dasty ho moc doporučujeme!
|
iva
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2005 16:37
- Nahlásit
Asi moc nepomůžu, nejsem z Prahy ani okolí, ale určitě by to chtělo veta vyměnit! Zrovna v úterý jsme byla na celkem běžné kontrole s 10tiletou boxerkou u našeho veta, už si tam taky svoje užila a ona škrábala na zavřené dveře ordinace, jak už za ním chtěla. Po vstupu dovnitř hned málem vylezla vetovi na klín a pořádně ho olízala. Pak dostala pamlsek a přímo s radostí se nechala prohlédnout a prosahat. Takhle je to ideální.
|
haha
|
# Zasláno: 14 Kvě 2005 17:55
- Nahlásit
Hance
Někteří psi se prostě bojí je to normální taky občas musím psa do oddinace dovléct a nic s tím nenadělám jiní jsou klidní a jdou dovnitř v pohodě i když mají špatné zkušenosti , zvát si veta domů bych řešila až v krajním případě pes se bude bát stejně , doma spíš může pokousat a nebo si pak nebude připadat v bezpečí ani doma , já měla psa který se sice nebál do ordinace šel v pohodě ale byl ostrý museli jsme ho násilím zvládat aby nekousal , jednou k nám přišel doktor domů , ale očkovat králíky , otevřel vrata a měl psa na zádech
|
RoSa
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2005 17:43
- Nahlásit
Anonymní Hanka
A můžu se jen zeptat, v jaké klinice mají takový "přístup" ke zvířátkům a majitelům (t.j. kam už nechcete chodit)? A co máš za plemeno?
|
tttynka
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2005 21:50
- Nahlásit
ja mam taky dobreho veterinare. teda spis dva, chodim i k jednomu i k druhemu, zalezi na tom co je psici s nohou jsme vzdycky jezlili na prahu 2 MVDr roman Skala a na ockovani, a dalsi veci, ktere se netykaly nohou do letnan MVDr Norbert Nemes. ani jednomu z nich nedela problemi jit k psovi treba i na zem. ta moje se jednou nacpala pod zildli, protoze si se svou ozkou uzila u veterinaru dost. a on jednoduse klekl k ni, kdyz byla pod tou zidli a vysetril ji.
|
Ketrin
|
# Zasláno: 16 Kvě 2005 08:48
- Nahlásit
Ja mam veteranku ktera kdysi po urazu, kdy ji v ordinaci trochu potrapili, odmitla tam od te doby chodit. A dostan tam 40kg psa, ktery "zhadrovati",popripade se zapre nohama a s jeho pasivni rezistenci nic nesvedes. Nastesti je zdrava, takze od te doby byla ockovana v aute-pan doktor vybehl ven, ja otevrela kufr, cuba dostala vcelicku a bylo to. Loni na podzim ale dostala pyometru a musela byt operovana. Bylo ji tak blbe, ze do te ordinace normalne sla asi tusila ze ji tam pomohou. A jakmile byla za par dni v poradku, tak zase vse postaru- na kontrolu uz musel pan doktor zase za ni do auta. Na nasi klinice jsou super, moji mladsi psi tam chodi jako na spolecenskou navstevu, kdyz byli stenata tak doktori si s nimi vzdycky nejdriv hrali, delali na ne budliky a cpali je namkama... Veterinar ktery odmita se sehnout nebo udelat k psovi par kroku by tu praci snad ani nemel delat...
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2005 09:00
- Nahlásit
Ketrin
Přesně můj názor. Když se není ochoten ke psu ohnout, tak ať jde ke krávám, tam se ohýbat nemusí...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 16 Kvě 2005 09:54
- Nahlásit
Rosa
nevím jestli to tu mám jmenovat, ale co, je to pravda, tak není důvod proč to nenapsat...stalo se mi to ve veter. nemocnici AAvet. Nejvíc mi vadí, že člověk tam platí nehorázný peníze, tak jsem si myslela,že si tím "koupím" aspon trochu péče a trpělivosti, ráda ty peníze dám, když to má tomu zvířeti pomoct, ale musí to být něco za něco....
Hanka
|
tttynka
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2005 14:40
- Nahlásit
do aavet jsme taky jezdili, jeste s kockou, ale opravdu jsme zaplatili 1000 kc jen za to ze se mu podival do oka (nezaviralo se mu) a zkontroloval zornicky. malem mi spadla celist kdyz jsem slysela tu cenu. oni zas podle meho nemaji tak uzasnou peci, ze by se jim tam mely nechavat takove penize. po praze je spousta mnohem lepsich veterinaru, kteri nechteji za kazdou navstevu hned takove penize.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 16 Kvě 2005 14:52
- Nahlásit
tttynka
to mě spadla čelist, když mýho psa poslechli, uspali, koukli do krku a chtěli 2500.....!!! (zjistili že tam nic nemá)....a šli jsme dom...
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2005 17:22
- Nahlásit
Teď jsem koukala na AA VEt, je to síla. Na úvodní stránce mají "akci" čipování za 699. My to platili 600 i s europasem a žádná akce to nebyla .
Jinak na ten Arbesák chodí kamarádka a taky si to pochvaluje
My chodíme k takovému "venkovskému" veterináři a nikdy po mě nechtěl, abych psa někam vláčela (jemu by to teda problém nedělalo, chodí tam rád).
A na dr. Herčíka mám taky jenom perfektní reference. Ale taky nepatří k nejlevnějším. Jela bych k němu asi s nějakým úrazem.
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2005 19:22
- Nahlásit
Já chodím na pobočku AAVet na jižním mětě a jsme docela spokojení.Zrovna jsme ted přišli a pan doktor byl moc hodný,platili jsme jen 180,za vyšetření zranění na noze.
|