| Autor |
Zpráva |
Klarinetka
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 13:08
- Nahlásit
Mám 16 měšíců starou fenku jorkšíra. Asi před půl rokem se u ní objevilo frkání tj. rychlé nadechování a vydechování,haprování hrudníčku, vypadá to jako kdyby nemohla popadnout dech. Stává se to spíše když se zadýchá. Je to astma nebo tak něco?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 14:04
- Nahlásit
Klarinetka
a co na to vet?
Taky by to mohlo být srdíčko, jestli je to častější, šla bych s ní na vyšetření.
|
Klarinetka
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 14:41
- Nahlásit
Doufám v to, že to srdíčko nebude. Tím haprováním sem myslela jako velké nadechování.. Ale brzy určitě zajdu
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 14:43
- Nahlásit
Klarinetka
nbo by to mohlo být to "měkké patro" to malým psům často "padá" - pak jakože natahujou,nemužou se nadechnout,ale během chvilky je to zase v pohodě...
|
Klarinetka
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 14:45
- Nahlásit
Mar3
to by docela odpovídalo.. co to znamená?
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 14:50
- Nahlásit
Klarinetka
no já jenom vim,že prostě malejm a přešlechtěnejm psům se to stává - pokudy by to padalo fakt často,dá se to i operovat, ale pokud to časem ustane, tak nemusí (stjeneě tak pokud mu to během pár vteřin zase "naskočí" tak se s tim nemusí nic dělat..).....můj pes měl období,kdy se mu to stávalo co den (trvalo to asi tak měsíc,dva) a teďko už vůbec.....ale třeba začalo mu to prostě "padat" dost,když byl nachlazenej, ale zase potom co se uzdravil už je to dobrý tak třeba je tvuj pes jenom nachlazenej.....jestli mu třeba i teče z nosu a tak,tak to bude ono..
|
Klarinetka
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 14:57
- Nahlásit
Tak to mám radost... ja přemejšlela už o hrozných nemocech. Uvidím jak se to bude vyvíjet a podle toho skočím k vetovi. No má to asi tak 2x do měsíce, no jak kdy.. Spíš když se zadýchá a jen na pár vteřin. A pak je úplně v pohodě, žádný známky nemoci, je to zdravej, hravej a neúnavnej pejsek )))))))))))))))
|
Klarinetka
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 14:58
- Nahlásit
Mar3
Děkuju
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 15:00 - Změnil/a: Mar3
- Nahlásit
Klarinetka
tak to bych vubec neřešila - jestli to má tak 2x do měsíce (já myslela,žeto má denně - nevim proč ) a jakože nosem tahá vzduch (dovnitř) a nejde jí to tak to je určitě ono to je v pohodě, fakt
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 15:43
- Nahlásit
Mar3
hele, to má Gary taky... ale že by byl malej a přešlechtěnej???
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 15:45
- Nahlásit
mě bylo řečeno že to je příliš měkké patro, nám na to pomůže trošku zmáčknou jako by nad ohryzkem a je klid...........údajně to je i operovatelné-ale do toho nejdu......
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 15:47
- Nahlásit
je ted čtu u malých psů- já tedy malého moc nemám ))
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 16:25
- Nahlásit
Mel
no tak velcí psi to maj určo míň ale estli to mívaj nebo ne , to nevim, páč jjá mám malýho a přešlechtěnýho takže dál sem to nezkoumala
|