Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / vyhreznutie platničky
Autor Zpráva
baška
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 13:03
- Nahlásit

1.2. som musela dať usmrtiť môjho chlapčeka Gríšu - welsh corgi. Týždeň predtým naraz začal byť smutný a menej pohyblivý, tak som ho odviezla k doktorovi, dal mu antibiotiká a na druhý deň som mala prísť, ale tesne predtým Gríšovi vonku poklesli zadné nohy a už sa na ne nepostavil. Doktor nás poslal do Bratislavy, skúšali citlivosť a bola dobrá, dali lieky, dali mu infúziu, bohužiaľ na druhý deň ráno už mal iba hĺbkovú citlivosť, tak ma poslali do Brna na kliniku, kde ho operovali a týždeň rehabilitovali. Bohužiaľ to nepomohlo, doporučili iba usmrtiť. Gríšenka nemohol sám cikať ani chodiť na veľkú a vozíček preňho tiež nedoporučili. Napriek tomu si veľa vecí vyčítam, hlavne že som do Brna nešla skôr, ale vôbec som nevedela, že to môže mať taký rýchly priebeh. Srdiečko moje malo iba 7 rokov. Vôbec si neviem predstaviť, že už ho nikdy neuvidím.

nika00
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 13:10
- Nahlásit

baška
jeezis...to je hrozne smutny moc me to mrzi

Garfield
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 13:16
- Nahlásit

baška
To je mi moc líto.

Gája
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 13:22 - Změnil/a: Gája
- Nahlásit

baška
to měl nějaký úraz, nebo jak vlastně se mu to s těma plotýnkama stalo? Je to dost vážné, hrozí ochrnutí, mám kamarádku, která s tím má velké problémy, zažívá velké bolesti a operace se dost bojí, protože není jistota, že to bude v pořádku... tím jsem jen chtěla říct, aby sis nic nevyčítala, někdy ani včas podstoupená operace situaci nezvrátí... bohužel

brut
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 13:38
- Nahlásit

baška
je mi líto. Po zkušenostech s Bastym ( a jeho ochrnutí) uspání pro tvého pejska bylo vysvobození

baška
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 13:44
- Nahlásit

Úraz nemal žiaden. Ráno a na obed bol ešte v poriadku a keď som prišla z roboty, tak už bol nejaký taký nesvoj. Tá zmena v chrbte proste prišla - mal smolu - ako psík s dlhým chrbátikom a krátkymi nohami, tým trpia práve welsh corgi, jazvečíci a baseti , ale aj to nie všetci a potom to môže prísť nečakane- po obvyklom pohybe. Teraz ale viem, že je dobré chodiť so psíkom na preventívne prehliadky. Chcela som ísť, keď bude mať asi 8 rokov. To som ale nevedela, že sa dá aj preventívne zistiť stav chrbtice, urobiť CT, EKG a pod. Napriek tomu som robila chyby, ktoré dúfam už neurobím. Napr. nemám nikde koberce a kĺzali sa mu nôžky na dlaždiciach - tým tiež namáhal chrbátik a keď bol malý tak skákal z postele - vtedy keď sme ho neustrážili , inak sme ho zniesli dole- potom sme mu posteľ zakázali. Po schodoch nechodil - to sme ustrážili, ale asi to bolo málo.

Petra
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 13:50
- Nahlásit

baška
nám se to stalo taky, ale s dobrým koncem. Měla jsem psa BO tervueren a jak píšeš ty tak z ničeho nic to prostě přišlo. Byl chudinka úplně ochrnutý ani si neolízl nos. Doktoři operovali asi do tří dnu a povedlo se za dva dny nebo tři dny jsme jeli za ním na návštěvu a on nám přišel naproti. Dohromady tam byl deset dnů a kdyby neměl oholená záda tak nikdo nic nepoznal. Operovali ho v Hradci Králové pan Doktor Čoudek.
Tankrát nám řekli ale že nejde poznat dopředu že se tohle může stát.

Gája
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 13:54
- Nahlásit

baška
pokud se to nestalo úrazem, tak k tomu měl určitě dispozice (jako zmíněné plemena mají) dlažba, ani jiná podlaha v tom nehrají významnou roli, možná by situaci zmírnily, ale pejskovi by se problémy projevily třeba o něco později, každý druhý pes skáče na postel, na sedačku, ze schodů, jasně, musíš to hlídat, ale úplně zabránit tomu nejde... je to jen můj neodborný názor a věřím, že kdyby měl už dřív nějaké pohybové problémy, tak by jsi s ním na preventivku určitě šla...
máme plovoučku všude a taky se psem nechodím na CT, EKG apod.

baška
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2007 08:48
- Nahlásit

Vďaka za ohlasy a tebe Petra gratulujem, že ti to tak dobre dopadlo. Gríša mal možno dispozície po mame, tá mala problémy s chrbátikom, ale to sme sa dozvedeli až po čase.
A tebe Gája tiež vďaka - stále ma hryzie svedomie, čo som zanedbala - no, možno to so mnou nebolo až také zlé.

Bela
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2007 09:09
- Nahlásit

baška
Je mi velmi luto, co sa stalo tvojmu psikovi a viem presne, ako ti chyba!

Ale urcite uz teraz veselo beha za Duhovym mostom a nic ho neboli .
Corgaci su zlati. Nemas niekde jeho fotky?

baška
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2007 09:20
- Nahlásit

Bela
Pravdaže mám kopu jeho fotiek, len neviem či sa tu dajú uverejniť a ako sa to tu robí. A čo si myslela tým, že behá za Dúhovým mostom? Ja si predstavujem, že čaká na mňa na krásnom ostrove a ja tam raz priplávam na loďke a uvidím na brehu malú ryšavobielu postavičku - najprv takú neistú a potom ma spozná a usmeje sa. No, už zasa revem.

Bela
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2007 09:31
- Nahlásit

baška
v krajine z Duhovym mostom su psici, ktori uz nie su medzi nami. A ten tvoj ta urcite caka na tom ostrove.
len kludne plac, aj ja placem stale za nasim Robinkom, aj teraz, ako toto pisem. mala som cely taky uslzeny vikend, lebo som upratovala fotky a...no vies si asi predstavit.
zopar spomienkovych som ich dala aj sem do fotkovej temy

nam velmi pomohlo, ze sme si zobrali hned nove steniatko

k tomu, ako sa sem davaju fotky so dovolim odcitovat radu od StaHi, ktoru som pred casom dostala ja:
takze ja to delam takhle: jdu na http://www.imageshack.us/ tam kliknu na "choose file", vyberu fotku ze svyho kompu a kliknu na "Host it"..po chvilce se to nacte, uz vidis svuj obrazek a pod nim si vyberes "Hotlink for forums1" ten si zkopirujes (ctrl+c) a jdes sem na cz-pes. tady kliknes na tlacitko s barevnejma ctvereckama a trojuhelnickem (tady nad chliveckem, do kteryho pisem), otevre se ti okno, do kteryho vlozis (ctrl+v) ten link (prepises tim svym linkem to, co uz v okne je) a das "ok" ..tady v chlivku to bude vypadat jeste jako kod, ale kdyz posles zpravu, bude to uz obrazek..

ja len doplnim, ze je dobre obrazok preformatovat v moznostiach resize na for websites and e-mails (aspon ja tak robim s vacsinou fotiek|

mac1
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2007 09:34
- Nahlásit

baška
Když umře nějaké zvíře, které je tady na zemi někomu zvláště blízké, dostane se na kraj Duhového mostu. Jsou tam krásné louky, kopce a jezera, kde si naši psí kamarádi mohou spolu hrát. Mají plno dobrého jídla, pití i slunečního svitu, jsou v teple a v pohodlí.
Tam pejsek zase omládne, může volně běhat podle chuti, k jídlu má tu nejjemnější játrovou paštiku, k odpočinku ho čeká pelíšek z prachového peří. Nic ho nestraší, nejsou tam žádné bouřky ani zlí tvorové.
Naši chlupatí kamarádi zkrátka mají všechno, co jejich srdíčka žádají a po čem v životě toužili. I neduhy které je provázely, jsou pryč. Ten, kdo byl starý, je opět mladý. Ten, kdo byl nemocen či poraněn, je zdráv a při síle, plný života. Jsou zpět takoví, jaké si je pamatujeme z nejkrásnějších snů. Jsou šťastní, až na jedinou maličkou výjimku - chybí jim jejich pániček, přítel největší. Všichni si spolu hrají, až přijde den, kdy se pejsek najednou zastaví a zpozorní, podívá se do dálky. Jeho jasné oči se rozzáří,celé tělo se nadšením rozechvěje.
Opustí kamarády a rozběhne se zelenou trávou k obzoru, stále rychleji a rychleji. Objevil svého lidského přítele a když se konečně setkají, pevně se obejmou. V radostně bláznivém vítání pejsek olíže tváře, ruce pohladí jeho hlavu a člověk se znovu podívá do věrných očí, které nadlouho zmizely z jeho života, ale nikdy se neztratily z jeho srdce.
Už je nic nerozdělí.
A tehdy překročí Duhový most společně…

mac1
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2007 09:36
- Nahlásit

Bela
je mi moc líto , co se ti stalo, sestra má 11ti letého jezevčíka, minulý týden dostal kapačky , léky bere už 3 týdny - oblast krční páteře, zatím je naděje, že se to zvládne konzervativní cestou , ale časem možná stejně přijde na řadu operace , v případě krční páteře je prý lepší perspektiva než u bederní páteře, kde to měl Tvůj pejsek ?

baška
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2007 09:41
- Nahlásit

Bela
vidím tvoje fotky...Pekný psík..To bol Robin? Hasky? Stalo sa mu niečo? Možno si to tu už niekde písala, ale prosím napíš to aj mne.

Bela
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2007 09:46
- Nahlásit

mac1
toto sa stalo baške.
Nášho srdiečka zastrelili.

baška
uhm, Robin. Husky (strihnutý veľkým špicom). Modroočko. Už som to spomínala, ale dávno v nejakých iných témach - zastrelil nám ho v lete nejaký psychopat

mac1
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2007 09:47
- Nahlásit

Bela
zastřelili ?!!! Tak teď nevím, co je horší

baška
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2007 09:49
- Nahlásit

Mac1
to bolo krásne - o Dúhovom moste - len sedím v robote za stolom a tečú mi stále slzy..budem musieť ísť robiť a prestať s tým..len som ti chcela poďakovať..krajina pred Dúhovým mostom je krajšia ako môj ostrov, pretože sú tam spolu všetky psíky..takže je tam čo? Určite a snáď mi odpustil, niekedy som na neho nemala náladu a pár krát, keď bol malý tak som naňho bola zlá.
Gríša mal vyhreznutú platničku v dolnej časti chrbtice. Dali mu kontrastnú látku do chrbtice, aby vedeli kde to miesto má. Verím, že ho operoval odborník, ale také šťastie ako Petra som nemala.

baška
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2007 09:52
- Nahlásit

Bela
zastrelil ho, keď ti náhodou ušiel, alebo si tam bola s ním?

Bela
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2007 09:53
- Nahlásit

mac1
realisticky je asi zastrelenie pre toho psika lepsie. Bolo to odzadu do hlavy - verim, ze vobec netrpel.
zato je som z toho doteraz na prasky. Vacsi sok som v zivote nezazila...
Ale mozno je pre majitela este tazsie pozerat sa na psika, ako trpi, specialne, ked mu clovek nedokaze pomoct

Bela
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2007 09:54
- Nahlásit

baška
nebol sice na voditku, ale nebol ani zdrhnuty. Stalo sa to v pritomnosti mojho syna...dotycny strelec vedel, ze pes je tam s majitelom

baška
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2007 11:16
- Nahlásit

Bela,
neviem čo ti k tomu povedať. Je mi to ľúto. Najhoršie asi na tom je to, že sa budeš stále pýtať - prečo - prečo taká zbytočná smrť? Nech je ti útechou to, že Robin vôbec netušil, že smrť príde. Nemusela si sa mu pozerať do očí a vidieť jeho obrovské oči s obrovskými otáznikami - úplne iné oči a iný pohľad ako inokedy - pretože zvieratá vedia mnohé, čo my nevieme alebo sme už zabudli a mnohé tušia, čo mi už netušíme.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání