| Autor |
Zpráva |
Fík
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 22:37
- Nahlásit
Ahoj, čím při problémech čistíte předkožku psa? Prosím poraďte. Díky Fík
|
brut
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 22:40 - Změnil/a: brut
- Nahlásit
Fík
Velmi slabounkým roztokem hypermanganu v inijekční stříkačce .... zatím nezabral jen jednou a to jsme dostali kapičky od veta
|
slony
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 22:45 - Změnil/a: slony
- Nahlásit
Aloe First - dva roky dennodenneho pouzivania s potvrdenymi liecivymi i dezinfecnymi ucinkami
|
brut
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 22:58
- Nahlásit
slony
Aloe First
Přírodní výtažek vyrobený z cezené šťávy aloe vera, včelího propolisu a 11 vybraných bylin. Nezbytná součást domácí i cestovní lékárničky. Používá se jako první pomoc při popáleninách, dezinfekci povrchových poranění a lupénky, ekzémech, oparech, plísním, bolestech v krku, astmatických záchvatech apod.
Myslíš tohle? Jak jsi používal a kolik toho je?
Taky máme často tenhle problém....zatím zabírá hypermangan, ale pokud by aloe byla lepší, tak budu ráda
|
slony
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 23:07 - Změnil/a: slony
- Nahlásit
brut
ano , myslim to ... povodne to doniesla manzelka MUDr. na humanitarne ucely , povodne som bol osobne skepticky ako voci vsetkemu co je "trendy" a "zarucene prirodne" , po vlastnych skusenostiach som zmenil nazor funguje na popaleniny, rozne citlive reakcie, povrchove i stredne hlboke poranenia. Odskusane i na psoch (vlastnych , laboratorne nevedem) . Nestipe , nevadi ak si z toho pes lizne (my nepodavame, ale stabilizovane aloe je odporucane aj ako vyzivovy doplnok). U nas naviac denne 2x vyuzivame ako dezinfekcny prostriedok pri cievkovani (pes ma skolabovany mechur, nemoci) bez jedineho zapaloveho procesu.
Flaska ma tusim 0,5l , pri aplikacii 2x denne cez rozprasovac na cievku a predkozku vydrzi cca kvartal takze ta cena nie je az tak tragicka. Neviem ci su komercne dostupne aj male balenia (cca 1dcl) , ale male nadobky s rozprasovacom existuju - kopec znamych to uz ma v lekarnicke a nestazovali si ani ludia ani psi
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 05:51
- Nahlásit
Moc děkuji všem.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 11:17
- Nahlásit
slony
Díky moc za podrobný popis. Já mám přírodní prostředky raději než umělé ( a následná ATB)
|
baška
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 12:52
- Nahlásit
Predkožku treba ošetrovať aj keď psík nemá problémy? Ak áno, tak ako?
|
Atusch
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 18:04
- Nahlásit
nám doporučil vet vyplachovat heřmánkem 2x denně a pomohlo to )
|
Lexa
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 19:58
- Nahlásit
ja jsem mela vzdycky feny a takovym problemum vubec nerozumim,tak bych byla hrozne vdecna,kdyby mi nekdo rekl,jak se takovy zanet vubec pozna.Protoze ted,kdyz mam psa,vubec nevim,na co mam davat pozor...
|
joli
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2007 19:26
- Nahlásit
Atusch
A jak to vyplachování " technicky " provádíš ????
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2007 20:26
- Nahlásit
joli
slaboučký hypermangan /jemně růžový/ natáhnu do stříkačky, psa postavím do vany a vstříkávám do předkožky
|
joli
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2007 21:12
- Nahlásit
Fík
a kde to koupím a jak ředit ? Díky !!!!
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2007 22:43
- Nahlásit
joli
Koupíš v lékárně, jedno/dvě zrníčka do stříkačky.
Používám náročnější způsob - do předkožky vsunu stříkačku a chytnu dvěma prstama tak, abych jí utěsnil. Pomalu vstříknu roztok, vytáhnu stříkačku, prsty zůstanou na místě, druhou rukou trochu počvachtám roztok uvnitř a vypustím.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2007 23:46
- Nahlásit
baška
snad ne
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2007 11:51
- Nahlásit
Fík
Walda
hm,t oby mně zajímalo,jak to děláte já se o to pokusila asi tak dohromady 3x a zcela bezůspěšně - maximálně jedna dvě kapky se dostaly zvenčí dovnitř nic
ale zatím ťuk ťuk se zánět neobjevil..
|
brut
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2007 11:55
- Nahlásit
Mar3
Já to praktikuju stejně jako Walda
jen se mi nesmí Brut moc mrskat, takže ho vždycky přítel přidržuje
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2007 12:07
- Nahlásit
brut
a to denně???
nám to vet řekl taky tak,jako to děláš ty a walda,ale prostě to u nás nejde (navíc mi ho teda nemá kdo držet )
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2007 12:09
- Nahlásit
Mar3
navíc mi ho teda nemá kdo držet
Nech ho lehnout na bok, tak to děláme my.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2007 12:11
- Nahlásit
Walda
Nech ho lehnout na bok
což o to, já bych ho nechala klidně ale vo nse moc nenechá je takovej "turbomyš" furt sebou mrská
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2007 12:15
- Nahlásit
a jak se projevuje ten zánět ?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2007 12:18
- Nahlásit
Mar3
Denně pokud má potíže....
mac1
objevuje se žlutá kapička na kůžičce...popř. i několik kapiček
|
slony
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2007 12:20
- Nahlásit
predtym ako zacnete preventivne cokolvek si odpovedajte na otazku "kto preventivne preplachuje sourek vlkovi ?" ... nic sa nema prehanat.
ak uz to pes potrebuje , tak sa to musi naucit ako cokolvek ine (aj cumenie na zuby predsa ucite) - povel Stoj a pes by mal od majitela zniest manipulaciu ... pokial ma opakovane problemy s "vybavou" tak dorobit este povel na lezanie na boku (u nas je to "Zomri") , da sa potom podlozit ladvinka pre zachytenie tekutin a podobne, naviac sebou pes sije menej ako v stoji
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2007 12:23
- Nahlásit
brut
hele,ale pokud má kapičku tak to neznamená,že má zánět.....ptala sem se na to svýho veta - kapičku muže mit klidně pořád,ale neznamená to,že má pořád zánět.....
..např Berry má kapičku žlutou nebo žlutozelenou furt, když sem s tím byla u veta tak ho prohlíd,řekl,že zánět nemá a že máme vyplachovat preventivně tak 2x tejdně, ale že kapiček se tím nezbavíme....
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2007 12:37
- Nahlásit
Mar3
Moje informace od veta jsou ty samé.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2007 12:44
- Nahlásit
Já teda preventivně nevyplachuju, to mi přijde dost zbytečný. Jednou za čas, když už kape dost, tak že je špinavý koberec, nebo na podložce v pelíštu má žlutý kapky, tak mu ho 1 denně večer propláchnu tak jak to dělá Walda, akorát ho při tom postavím do vany jako brut. Aris se naštěstí nemrská, jakmile mu někdo šáhne na výbavu, je jako socha. Ztuhne a basta. Jinak teda kapičku pořád nemá, jen občas a to většinou do druhýho dne přejde...
|
joli
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2007 20:18
- Nahlásit
Zítra se do toho dám........to budou orgie.....tuším, že se to bude Harykovi líbit !!!!!
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 06:26
- Nahlásit
Ahoj,. byli jsme na veterině. Lékař udělal rozbor moči, který dopadl dobře, jen bylo moc vysoké Ph. Preventivně mi nedoporučoval šourek vyplachovat, pokud nenastanou potíže /olizování apod./.
Haf dostal antibiotika lokálně asi na 7dní.
Jinak mi říkal, že tím trpí psi hlavně v pubertě, neboť pohlavně dozrávají a v šourku se drží zbytky moči, ejakulátu a tak.
|
joli
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2007 18:41
- Nahlásit
Tak jsem konečně koupila hypermangan a chtěla jsem zahájit " výplachy" a mám dva dotazy.
Potřebovala bych nějak upřesnit to dávkování, jednu kuličku na kolik vody ? Mám strach , abych ho nespálila.....
A pak on se pořád čistí......není to jedovaté ?
Díky za odpovědi!
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2007 20:15
- Nahlásit
joli
Jedno zrníčko do stříkačky 20ml stačí.
Jedovatý není.
|