| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 10 Kvě 2005 13:45
- Nahlásit
Máme štěňátko krátkosrstého ohaře a zjistila jsem, že se mu začaly dělat lupy, myslela jsem si, že je to reakce na granule, které jsem jí začala dávat a tak jsem vybrala jiné, mohlo by to být i něčím jiným než granulema? díky
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2005 14:14
- Nahlásit
ono se to nezdá, ale i krátkosrstí psi línají, ty lupy mohou být tedy i z toho, ale zrovna tak třeba z přesušené kůže....Pokud je těch lupů ale nějak výrazně moc nebo si nejsi jistá, zajdi na veterinu. Tenhle problém se přes net nedá řešit, pes se musí vidět.
|
Mark
|
# Zasláno: 10 Kvě 2005 14:55
- Nahlásit
Moje vipetka ma lupy v kombinaci s mastnou kuzi. Od veterinare jsem dostala sampon Lactaderm. Dle navodu se muze pouzit i 2x denne. Po prvnim umyti to dopadlo tak, ze misto lupu mela lupy XXL a moje ruce nedopadly o moc lip. Tak jsem ho vyhodila a ted zkousim lidsky proti lupum z lekarny. Vim, ze se to nema, ale zda se to byt trosku lepsi. Srst vydrzi byt nemastna max tyden, pak zas musim koupat.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2005 15:37
- Nahlásit
Tím nápadem vykoupat našeho staršího psa v Nizoralu (v bublinkové vodě z toho šamponu) už jsem se taky zabývala...ale stále s tím váhám. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Náš starší pes má lupy v podstatě stejného původu jako lidi a ty psí drahé šampony mi připadají jen jako lákadlo na lidi....Jestli jste ten Nizoral někdo zkoušel s pozitivním účinkem, napište please. díky.
|
Břetislava
|
# Zasláno: 10 Kvě 2005 16:53
- Nahlásit
Náš hafan měl lupy ze štěněcího šampónu - ne zrovna levnýho. Pokaždé když jsem ho vykoupala, tak měl lupy. Šampon jsem vyměnila a teď je to ok. Každýmu ale sedne něco jinýho.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 10 Kvě 2005 18:29
- Nahlásit
Ma zlataka a trpel na lupy taky kamarad mi poradil davat do zradla jednu lzicku /malou/ pupalovaho oleje a za 14 dni nemel ani jeden.A davam mu ho jednoou za ctvrt roku a v pohode.Sezenes ho v kazde lekarne ja pouzivam v lahvicce ale delaj ho i v kapslich ale to jsem neskousel.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 10 Kvě 2005 18:30
- Nahlásit
mam a pupalkoveho
|
Anonymní
|
# Zasláno: 10 Kvě 2005 21:20
- Nahlásit
Taky jsem používala Lactaderm a musím říct,že mně se velmi osvědčil.Lupy zmizely po prvním koupání a srst i kůže se zlepšily.Chce to vyzkoušet.Já ho půjčila i sousedům a taky pomohl.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2005 09:45
- Nahlásit
Svým oběma psům ten pupalkový olej dávám v kapslích a starouš má stejně pořád lupy....možná že je to taky stářím, je mu 14 let - starým lidem se taky loupe kůže...
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2005 10:23
- Nahlásit
Nizoral jsem koupila svému manaželovi, tomu to pomohlo. Já bych to asi prubla. Pokud tam není jiný , závažnější problém, tak by to mohlo zabrat. Rozhodně kůže jako taková není moc rozdílná u člověka a psa.
|
mája
|
# Zasláno: 11 Kvě 2005 10:25
- Nahlásit
No, naší čubině se taky ještě jako štěněti začaly dělat lupy, ale to bylo v období, kdy jí vypadávala štěněcí srst a začala růst normální. Je taky krátkostrstá. Kolik je tvém stěndu, nemůže být zrovna v tomhle období? Pochopitelně jsme s tím hned byli u veta (první pes) a ten doporučil pouze omýt hadrem namočeným ve vodě s trochou mýdla, nekoupat.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2005 11:14
- Nahlásit
Máme taky hladkosrsté plemeno a vím, že každý rok při hodně rychlém línání se přechodně objeví lupy. Ale opět samovolně vymizí. Takže v tomto období je kůže hodně citivá a tady bych nezasahovala. Pokud je to ovšem problém trvalý, tak bych zkusila třeba i lidský šampon, ovšem zase bez zbytečné parfumace a podobných nesmyslů. Ten Nizoral se mi zdá být rozumný.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2005 12:34
- Nahlásit
Evička
tak díky za podporu, u starouše ten Nizoral asi vážně vyzkouším. Mlaďoch má taky nějaké lupy, ale přelínává, takže to je od toho, nijak se nedrbe a kůže je na pohled úplně klidná, takže na toho ten Nizoral dávat nebudu, ale na dědka kníra uděláme pokus a snad zabere. Ten se teda taky nedrbe, ale je to děsný pohled, když ty lupíky odletují, když ho drbu...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 12 Kvě 2005 15:13
- Nahlásit
Díky za tolik příspěvků
Tomu našemu ohařátku je 9 týdnů, chovatel nám říkal, že na koupání je ještě malé, takže to asi zatím odpadá, nenapadlo mě, že by to mohlo být i jen jarním línáním, bydlí venku tak možná reaguje na počasí, pokud by se to delší dobu nelepšilo, tak dojdeme spíš k veterináři, stejně se tam chystáme na 3.očkování., nejhorší je, že jí pořád víc a víc prohlížím, nevím jestli vůbec poznám, že se to lepší, na kůži jsem ale žádnou jinou reakci jako flíčky nebo škrábance nenašla. Můžu jí nastříkat proti blechám a klíšťatům, nezhorší se ty lupy po tom?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 13 Kvě 2005 22:47
- Nahlásit
dobré je jít za vetem ať se na ty lupy podívá pod mikroskopem...je tu i jiná varianta : dravčík psí... okem od lupu k nerozeznání a kór mezi lupy... ale nechci to nafukovat, jen že je tu tato možnost !...
|
Usanda
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2005 00:04
- Nahlásit
Můj pes se zase olupí, když se lekne Před dveřma se lekl segry s nějakým bágle, do 5 minut v kožichu sněhobílo. Po koupání taky, protože vodu nemá rád.
Vet nám říkal, že někteří hafani takhle reagují, že se olupí během chvilky a že mu můžeme do srsti vmasírovat trošku oleje.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 14 Kvě 2005 10:04
- Nahlásit
Já jsem si na lupy koupila proteinový šampon od renomované firmy.Měl odstranit lupy a zabránit vysušování pokožky.Po jeho používání byl stav pořád stejný.Tak jsem od stejné firmy koupila šampon s jojobovým olejem doporučený na jorky a srst i kůže se zlepšily.Sice ho nepoužívám na jorka,ale zatím se mi osvědčil nejlépe.Srst lesklá,nerozčepířená,kůže bez lupů,nevysušená a pejsek voní po mandlích.
|