Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / hárání X očkování
Autor Zpráva
petra06
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2007 20:18
- Nahlásit

Příští týden máme jít na očkování proti borelióze a Gabča začala tenhle týden poprvé hárat...
Můžeme jít očkovat nebo ne?

fromeli
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2007 09:43
- Nahlásit

Můžeme jít očkovat nebo ne

já jsem po dohodě s veterinářem očkování vždy v době hárání ödložila, totéž platilo i u falešné březosti. Přeci jen je to zátěž na organismus a chtěla jsem se vyhnout případným komplikacím.

pigie
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2007 09:47
- Nahlásit

petra06
Ked vravis o borelioze. Ja som dnes rano nasla na Hugovi kliesta - este len lezuceho. Tento rok bude tej pliagy vela, nemrzlo... Tusim aj ja pojdem dat ockovat proti borelke

Bela
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2007 10:47
- Nahlásit

petra06

tiez by som s tym ockovanim radsej pockala...
ale treba potom viac sledovat, ci nejakeho kliesta nechyti, kym nebude zaockovana. Specialne ak zijes v oblasti, ked sa borelioza vyskytuje. Pripadne je daj Fronltine - nam sa velmi dobre osvedcil.
Tato tepla zima je z tohoto hladiska fakt uplne nanic- po nasom liezol jeden uz v januari.

pigie
asi to tento rok absolvujeme aj my.
Inac, nechcem strasit, ale vetoch mi vravel, ze v Petrzalke sa vyskytlo minuly rok niekolko pripadov dalsej choroby prenasanej kiestami - nepamatam si nazov, ale je to dost vazne ochorenie, pri ktorom sa rozklada hemoglobin (ak si to dobre pamatam)

pigie
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2007 10:51
- Nahlásit

Bela
Mi ani nevrav. Minuly rok kolko bolo kliestov. Tento rok ich bude podla mna este viac. Mne sa frontline na klieste neosvedcil, na blchy perfektny, ale kliesta aj tak mal. Po Advantixe vsak nebolo po kliestoch ani stopy. Nevies, co stoji v Blave ockovanie proti borelioze? celkova suma aj s preockovaniami.

Bela
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2007 11:02
- Nahlásit

pigie
mal po Frontline zakusnuteho nacucaneho kliesta?
Advantix nepoznam, je to nieco podobne?

cenu ockovania som zatial nezistovala, ale mozem sa spytat vetocha, aj tak s nim budem buduci tyzden hovorit

fromeli
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2007 11:04
- Nahlásit

Advantix nepoznam, je to nieco podobne
jj, je to taky spot a myslím, že odpuzuje i komáry.

pigie
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2007 11:13
- Nahlásit

Bela
jj, mal nacucaneho, tyzden po aplikacii a nie jedneho...

Advantix je aj proti komarom a s nim neboli problemy, ci uz blchy alebo klieste.

pigie
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2007 11:15
- Nahlásit

No, ale aby som sa aj ja vyjadrila k teme, co tu odsuvame, tak ja by som tiez pockala, hoci nemam fenku Ale ani psa nedavam ockovat, ked ma co i len redsiu stolicu.

petra06
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2007 15:54
- Nahlásit

Bela
Frontline používáme, ale i tak jsme loni pár klíšťat měli a navíc se párkrát nepodařilo vytáhnout je celé, takže proto chci to očkování.

Tak asi zítra zavolám k vetovi a domluvím se na odložení...sice jsem ji chtěla mít naočkovanou co nejdřív (přece jen je letos teplo), ale nedá se nic dělat. Přece jen hárá poprvé a už i to je pro ni zátěž.

MORIE
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 10:15
- Nahlásit

Vyzkoušejte spot-on Duowin, mám s ním zatím nejlepší zkušenosti.

pigie
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 10:24
- Nahlásit

MORIE
jj, aj ten je dobry. Ale pri nom sa mi stalo, ze som nasla chcipleho kliesta. Je lacnejsi ako Advantix.

pigie
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 10:38
- Nahlásit

Bela
O tej chorobe, co si pisala tu pise majitelka, co jej pes na to umrel... Hladaj prispevky od Evy

Bela
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 15:19
- Nahlásit

pigie
ano, to je ono! nas vetoch mal minuly rok dva pripady - psov zahranili doslova hrobarovi z lopaty. A vraj to obaja chytili v Petrzalke niekde pri hradzi

pigie
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 15:52
- Nahlásit

Bela
nuz... vobec si ma nepotesila dievca

Bela
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 15:55
- Nahlásit

pigie
ja viem , ale o takychto veciach je dobre byt informovany

pigie
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 16:01 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Bela
Mam skor pocit, ze o takychto chorobach je lepsie nevediet Clovek sa potom boji na kazdom kroku. Hugo mal minuly rok po jednej vychadzke do 20 kliestov...

Bela
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 16:22
- Nahlásit

pigie
fuuha! nas prvy tiez kazdy rok niekolko chytil (tento maly este nestihol- nebola sezona), ale vacsinou sa mi ich podarilo zlikvidovat este pred zakusnutim (vyhoda bieleho psa).

ale je aspon dobre vediet, ze okolie Petralskej hradze je miesto, kde sa takyto infikovani kliesti vyskytuju

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2007 14:38
- Nahlásit

Bela
U MVDr. Jurasika - pri Drazdiaku sme boli ockovat proti borelioze. Cena ockovania 700 Sk, ak by si chcela info. Na preockovanie ideme o tri tyzdne znova.

Bela
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2007 15:57
- Nahlásit

pigie
Diki za info.
syn isiel pred chvilou k vetochovi pre granule, tak som ho poverila, aby sa na toto tiez informoval.

pigie
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2007 16:50
- Nahlásit

Bela
Daj potom vediet. By ma zaujimali ceny veterinarov v BA, aky rozptyl maju
Preockovanie o tie tri tyzdne mam pocit bude stat tak isto.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání