| Autor |
Zpráva |
Romaine
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2007 08:30 - Změnil/a: Romaine
- Nahlásit
Ahoj, ráno, když jsem byla s pejskem, tak šel hned kadit, ale nešlo to a hrozně kňučel. Takhle ještě nikdy nekňučel. Nakonec se na třetí pokus vykadil, ale jen trochu. Myslíte, že je to jen zácpa? Předevčírem rozkousal klacek a něco asi spapal, co jsem nestihla vytáhnout, ale to už se stalo i dřív a vykadil to v pořádku... (edit: včera kakal normálně!) Sežral vám už pes trochu klacku? Vůbec se mi to nelíbí, ale nestihla jsem mu vše vylovit z huby Máme mu dát něco, aby ho to prohnalo?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2007 08:54
- Nahlásit
Taky mi občas některý pes při kakání zakvičí po kostičce-mají pak tužší stolici. Nevím, nikdy jsme nedošli až k zácpě a nemuselo se to řešit. Snad bych ti doporučila pitný režim. Na projímadlo ani nemysli, může to celou situaci spíše zhoršit.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2007 08:57
- Nahlásit
Jo, a jestli mu to opravdu nejde, můžeš zkusit glycerinový čípek "zezadu".
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2007 09:03
- Nahlásit
Romaine
Já mám občas pocit, že mám místo psa bobra, ale zatím jí z toho nikdy nic nebylo, je to šílená popelnice...
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2007 09:04
- Nahlásit
Mucholabka
Projímadlo určitě ne, spíš sem myslela jídlo, které by ho trochu prohnalo. Právě hrozně kvičel. Teď s ním jdu znovu, tak uvidíme...
Čípky dávám v práci, tak to by nebyl problém, ale doma ho nemáme, tak počkáme do poledne a pak uvidíme, jak to bude s kakáním.
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2007 09:05
- Nahlásit
Eimy
Ten náš právě taky, tak sem se chtěla na ten klacek zeptat. Mě právě přijde, že to je pro ně normální, že to dělali i když byli neochočený a nikdo to neřešil... Ale zas to nechci podcenit.
|
Bugsy
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2007 09:08
- Nahlásit
Romaine
Bugs taky jednou knučel a nemohl se vykadit.Zbaštil na zahradě nepozorovaně zahrabaný kosti.Když se nevykadil ani večír,tak jsem mu do granulek zamíchala trošku sádla na promaštění a zabralo.
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2007 09:30
- Nahlásit
Tak zase kakal ale jen malinko a nekňučel, tak snad to byl planý poplach. Děkuji za odpovědi...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2007 09:39
- Nahlásit
Romaine
Nas zere drevo stale. Obcas ma problemy a zaknuci, ak toho zozral vela. Obcas jeho vykal vypada, ze par cm je len a len drevo. Nastastie, vzdy to dopadlo dobre pre neho
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2007 10:32
- Nahlásit
moji psi žerou klacky zcela běžně a nevadí jim to
|
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2007 14:15
- Nahlásit
to mi připomíná jak jednou jsem jela pryč a volá sestra co má dělat že pes strašně kvičí a je v křeči. já celá vystreslá valila zpátky. a pes se jen nemohl vykadit páč ho naládovala kdo ví čím a jak kadil tak si ukviknul. mě tehdy chytnout policajti tak mám po bodíkách na 100let dopředu.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2007 17:35
- Nahlásit
Můj pes má problémy po kostech, taky chudáček tlačí a tlačí a pak z něj vypadne bobek velikosti malíčku, po pár minutách znovu a tak to jde celou prochajdu... jednou jsem zkusila mu trošku "omastit" střeva, takže jsem mu po kostičce dala trošku olivového oleje a to se mi zase pos*al, takže jsem od podávání kostí upustila. Dřevo mi žere naprosto běžně a problémy nemá, akorát když spolkne velký kus tak ho vyzvrací
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2007 17:43
- Nahlásit
Mel
po kostiach byva niekedy zapcha a horsie su varene/pecene ako surove - tie mozu byt aj triestve
ja nasmu davam pravidelne kuracie skelety a kridla a potom mu na vyrovnanie dam ovsenne vlocky s nejakou zeleninou kvoli vlaknine, dobre su aj krupy
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2007 17:54
- Nahlásit
Bela
já vařený nedávala nikdy (teda pokud mi zmetek nevybral odpadky), nosila jsem mu takový ty větší kosti, dokonce jednou dostal takovou mega kost (asi hovězí stehenní) a ty už mu teď nedávám, dostává syrové kuřecí krky a skelety - to vcelku a syrové maso, když mu chci přilepšit.
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2007 17:57
- Nahlásit
Mel
pokud chceš přidávat psovi do krmení něco, co je zdravé, ale není na to zvyklý, je potřeba začít s minimální dávkou, která se postupně zvyšuje. Náběh může trvat i několik týdnů. My olivový olej dáváme, střídáme s vařeným lněným semínkem. Kosti dáváme také, výhradně syrové. U velkých kostí je nechám ohryzat klouby a vylízat vnitřek a ty tříštivé kosti pak raději vyhodím.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2007 17:58
- Nahlásit
Mel
nas miluje surove kridla a tiez hovadzie srdce! to sa ide potrhat. ja davam aj tie velke hovadzie a bravcove kostia na zuby a hlavne na zabavenie - aby okusoval kostiska a nie mna
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2007 18:01
- Nahlásit
Projímadlo určitě ne, spíš sem myslela jídlo, které by ho trochu prohnalo
asi už je po problému, ale příště bych zkusila olivový olej, nebo syrová játra nebo pokud je to granulář, tak zafunguje i živý jogurt, zakysaná smetana (stačí trochu, nemusí to být celý kelímek ) a na některý pesany (třeba moji fenku) fungují i suché ovesné vločky.
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2007 21:18
- Nahlásit
fromeli
Jo, problém naštěstí pominul. Akorát teda nevykadil žádný klacek nebo tak. Prostě jen po t¨roškách normálně. tak buďto má ještě něco v sobě (ale zase už nekňučí) nebo to bylo fakt něco chvilkového, ale kvílel hrozně - jak kdybych mu trhala nožičky nebo něco, tak sem raději se chtěla zeptat - než běžet hned na veterinu..
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2007 07:25
- Nahlásit
Romaine
Nam sa stalo nieco podobneho. Ked bol Hugo maly, tak uprostred noci zacal strasne kvilit, sedel a kvilil asi pol minuty. Ako pises, strasne. Mozno mal krc v bruchu... Iste je, ze rano sme isli k vetovi a ten zahlasil, ze ide o zapal zaludka a criev, ale to uz mal aj hnacku a vracal - co nie je tvoj pripad. A nic nestravitelne v sebe nemal.
Podobne ako pise Mel, ak tie kusy dreva su velke, tak ich vyvrati, inak idu druhou cestou von.
|