| Autor |
Zpráva |
Syska
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2007 13:14
- Nahlásit
Ahoj lidičky, minulej pátek jsem si všimla, že se Tessince na bříšku nad pupíkem udělala taková jakoby červená bradavička, docela jsem se vyděsila. Vpondělí jsme byli u veta, ale nebyl tam náš vet, byla tam doktorka a ta řekla, že je to jen něco zaníceného, dostali jsme vodičku (Alfadin) a mastičku (pityol) na záněty, vůbec to ale nepomohlo, teď už i přišla nato, že si tam, když se hodně snaží, zadní nohou dosáhne a může se podrbat, takže to má už i trošku rozdrbané. Zítra jdeme znovu, má tam být odpo náš vet, tak uvidím, co mi řekne. Jsem z toho docela vyšašená, nevíte někdo, co by to mohlo být?
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2007 13:18
- Nahlásit
vyšašená nebuď, ať je to cokoliv, určitě to nevypadá nijak závažně. Můj pes měl jednou strašně dloooohu podivný granulom na karpu. Nikdo nevěděl z čeho, proč, jak, kde se to tam vzalo, rádcové se radili a radili... nikdo nepřicházel s adekvátní léčbou, nijak jsme to teda neléčili.... až to nakonec zmizlo stejně netušeně jako přišlo
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2007 13:19
- Nahlásit
zuska
Co je to granulom na karpu?
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2007 13:19
- Nahlásit
je to bolestivé na dotek? když to zmáčkněš vytéká z toho něco?
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2007 13:21
- Nahlásit
zuska
Jako žádná "vodička" ani hnis ne, ale je to červený a když si to trošičku včera rozdrbala,tak z toho teklo trošku krve...
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2007 13:22
- Nahlásit
Syska
granulom je druh zánětu, takový uzlík, je jich víc forem a každý muze vypadat jinak
a karpus (správně carpu je zápěstí
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2007 13:24
- Nahlásit
zuska
Aha, dík... No jedinej "posun" od té doby, co ji to mažu je, že ji to začlo svědit...
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2007 13:25
- Nahlásit
Syska
a krom toho, že to svědí, tak ji to jinak neobtéžuje? třeba když na to šaháš, ucukne, zakňučí?
Já teda nejsem doktor ale pokaď ji to neboli ani jinak nevadi, počkala bych co se z toho vyklube. Hlavne ji to nenechat drbat, pac jestli to rozkrabe, muze si tam zanest infekci. Jestli uz to rozskrabane ma (tece krev) tak to necim vydesinfikuj a hlidej ji. A jestli se to nezacne zmensovat nebo naopak to bude rust, nebo hnisat, teprv pak bych sla k vetovi
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2007 13:29
- Nahlásit
zuska
Ne, když jí to mažu nebo dezinfikuju, tak u toho slastně přivírá oči. Ale svědí ji to, to poznám, jak se tamsnaží podrbat. Bohužel s ní nejsem čtyřiadvacet hodin denně, tak nevím, jestli se přes den drbe.
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2007 13:32
- Nahlásit
tak ji dej třeba na nohu ponozku - pres ni si to tak rychle nerozskrabe. (upevnis ji tak, ze ji pevne stahnes obmotanim naplasti) Ale pokud myslis, ze to svedeni vyvolala mast, urcite bych ji ju prestala davat.
Jinak pro zajimavost: tohle je třeba jeden z hodně nepěkných granulomů http://www.spadiut.at/htmls/images/Tumor%20Nickhau tgro%DF.jpg
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2007 13:35
- Nahlásit
zuska
Tak to je hrůza...to "naše" vypadá spíš jako stroupek teď, tak ccca 5mm. Nejdřív jsem si myslela, že to, že jsem jí tam dala mastičku a začlo jí tosvědit, že se to začalo hojit. Ale za ty tři dny jsem fakt nezaznamenala žádnou změnu.
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2007 14:03
- Nahlásit
Syska
jestli to vypada jako 0,5cm strup, tak bych to moc nehrotila. vážně zkus chvíli počkat a uvidíš, co to udělá. Jestli je to, jak paní doktroka tvrdi neco zanicene, neni to zadna hruza a je pravdepodobne, ze to zmizi samo.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2007 07:44
- Nahlásit
zuska
Tak jsi měla pravdu, byl to nějakej granulom a vet říkal, že nejlepší je to hned ufiknout, takže lokálně umrtvil, ufikl a teď máme tři stehy, krásnou ranku a jsme ok...
|