| Autor |
Zpráva |
Bugsy
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 14:01
- Nahlásit
Ahojky,Bugs má od malička jizvu na boku.Která s ním samozdřejmě roste.Ale už mu na ní nerostou chloupky a připadá mi,že kolem ní pořád vypadávají další.Někdy se mu na ní znova udělá strup.Je nějaký přípravek kterým je možno mazat a jizva obroste??Je mi jasný,že né úplně (už jí má dlouho),ale aby se aspon nezvětšovala.Poradí někdo?
|
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 14:13 - Změnil/a: kiwikik
- Nahlásit
Bugsy
na hojení jizvy je dobré Éčko ale nejúčinnější je při čerstvé jizvě ale mohlo by to pomoci a určitě to neuškodí. jen mu ji tím pravidelně potírej
|
Bugsy
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 14:15
- Nahlásit
kiwikik
jestli to dobře chápu,je to vitamín E v mastičce.Zakoupím v lékarně???
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 14:19
- Nahlásit
Bugsy
zkus se mrknout na vyrobky ALTERCAN
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 14:22
- Nahlásit
nam sa na jazvy celkom osvedcil dermazulen mast a panthenolovy sprej
|
Bugsy
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 14:27
- Nahlásit
nika00
Bela
děkuji určitě se mrknu a vyzkouším.
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 18:16
- Nahlásit
aj cajovnikovy olej je na taketo nehojace sa bolačky.
Je prirodny, dezinfikuje a nevysusuje.
|
lucinka
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 19:03
- Nahlásit
gabi
aj cajovnikovy olej je na taketo nehojace sa bolačky.
Je prirodny, dezinfikuje a nevysusuje
pozor! jestli čajovníkový olej= tee tree olej, tak ho rozhodně nedoporučuju. pro zvířata (hlavně kočky, ale i psy) je silně toxický a může způsobit vážnou otravu!!!!!!!! aby jsi náhodou kvůli jizvě nepřišla o psa... jinak ať se vám to pěkně hojí...
|
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2007 19:40
- Nahlásit
Bugsy
nee normální pilulku vitamínu E (červená kulatá) rozřízneš a potřeš tím jizvu. takhle si hojím všechny jizvy ale říkám nejúčinnější by to bylo na čerstvou jizvu.
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2007 08:31
- Nahlásit
lucinka
pozor! jestli čajovníkový olej= tee tree olej, tak ho rozhodně nedoporučuju. pro zvířata (hlavně kočky, ale i psy) je silně toxický a může způsobit vážnou otravu!!!!!!!! aby jsi náhodou kvůli jizvě nepřišla o psa... jinak ať se vám to pěkně hojí...
O kočkách teda neviem, tie su dosť citlive na rôzne veci. Ale že by to škodilo psom???
Odkial máš toto info? Aka dávka je jedovatá (nebezpečná)?
Mne bol odporučený veterinárkou na drobné nehojace sa ranky po blchách.
U Ludí sa dá použiť dokonca na poranenia v ustnej dutine.
A čo potom ALOE? Aj to je jedna z mojich oblubenych medicín.
Potom bylinky typu šalvia a repík. E-čko je dobré povrchovo aj vnútorne ;)
|
venda
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2007 08:41
- Nahlásit
dřív byla mastička calcium panthotenicum, ale nevim, jestli se ještě vyrábí, a erevit je hojivá mastička
|
lucinka
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2007 13:23
- Nahlásit
gabi
já to mám taky od veterináře (že je jedovatý) a kámoška, během praxe na veterině, se s touhle otravou i v reálu setkala. u westíka. mě to před tím taky nenapadlo, že by to mohlo být toxický, když se to dává na afty a vůbec na všechno... jinak na aloe, šalvěj, řepík, vit.E a spol. nedám dopustit a používám to na všechno možný i nemožný výbornej je taky levandulovej olej- na jizvy fakt docela dobře funguje!jen ten tee tree si radši nechávám pro sebe a psům ani kočkám ho nedávám...
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2007 16:10
- Nahlásit
na baronovi jsem koupila kdysi olejíček- ten měl být taky na jizvy...jinak se dává na packy v době sněhu......a ošetření drobných kožních bebíček. Balistol se to jmenuje,ale já nevydržela tak dlouho mazat- navíc jizvu už má dlouho.
|