| Autor |
Zpráva |
Sterkule
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 09:20
- Nahlásit
U koní máme německou dogu, je to tří, letos čtyřletá fenka. Před týdnem se jí udělala boule na noze, před včerejškem s ní byli u veterináře, co to je. Nikdo netušil, co bude za diagnózu. Je to nádor, je prorostlý do živého a fenka od něj dostala prý otravu krvu. Pomalu ale jistě začíná malátnět a do 5 dnů je prý mrtvá a už jí nelze pomoci. Majitelka je z toho mimo uplně. Já si nedoedu představit, jak dlouho to ještě bude trvat, protože ten pes seztrácí před očima. Už tak se na to nemůžu dívat. Je mi ale hrozně divné, že nádorové onemocnění postupuje tak rychle. Máte s tím někdo zkušenost? Během 14 dnů od objevení bulky bude vlastně po tak krásném a mladém psu, který ještě mohl spostu let skotačit. Pokud jste se někdo s něčím takovým setkal, tak prosím napište své zkušenosti. Je to smutná dívat, jak to zvíře každým dnem chřadne...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 09:26
- Nahlásit
Sterkule
Asi te nepotesim... Nemam s tim osobni zkusenost, ale uz nekolikrat jsem od znamych slysela, ze prave pri osteosarkomu psi odchazeji takhle rychle...
Je mi to lito...
(Ale treba se najde nekdo s optimistictejsi zpravou - doufam! )
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 09:29
- Nahlásit
Sterkule
ještě bych zkusila jinou veterinu, víc lidí, víc názorů, víc nadějí..., pakliže je to definitivní, umožnila bych fence důstojný a hlavně rychlý odchod ke svým prapředkům... bohužel
|
Sterkule
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 09:29
- Nahlásit
wami
Jasný no, je to na nic. Jen si prostě nedokážu představit, že se psovi udělá bulka na noze, jdu k vetovi a ten mi řekne, že mi pes do 5 dnů zemře a už mu není pomoci. Tak nějak to těžko chápu a rovnám se s tim a doufám, že už se s podobnym případem nikdy nesetkám.
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 09:31
- Nahlásit
Sterkule
sakra a proč ten vet, když ví že ta fena umře nenabíd utracení, to budou čekat až umře v bolestech?
|
Sterkule
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 09:32
- Nahlásit
Gája
definitivní to je, zkoušeli dva veterináře, oba stejný názor. Víc kvůli stavu fenky nemůžou. Nemá ráda cizí lidi a stres by to jenom zhoršil. Bohužel už může jenom v klidu dožít. Dnes se tam pujdu podívat. Ráno mi psala majitelka SMS, že už se ani nezvedne. Před třemi dny byla pouze unavená. Včera ještě chodila.Jde to hrozně rychle.
|
Sterkule
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 09:33
- Nahlásit
Petra
nabídl. Fenka ale byla ještě celkem v klidu. Chtěli jí nechat zemřít doma. Dneska když už nechodí myslím, že během dne bude muset přijet.Trápit ji nenechají.Jsou domluvení, že stačí jeden telefonát.
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 09:36
- Nahlásit
Sterkule
aha tak to jo promiň
|
kebe
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 09:36
- Nahlásit
Nádorů je hodně druhů,některé jsou nezhoubné,tady stačí operace.U zhoubných nádorů záleží jak je agresivní.Je to jak u lidí,některé jdou vyléčit a u jiných to jde strašně rychle
|
wami
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 09:37
- Nahlásit
Sterkule
smarja, to je jak smrt v primem prenosu...
achjo, na to se neda vazne nic rict...
|
Sterkule
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 09:45
- Nahlásit
Petra
ne, v pohodě. Asi bych reagovala podobně...
kebe
wami
právě to je to, že jsem nevěděla, že to může být až tak rychlé, i když je to zhoubné. No, vážně doufám, že už jiný případ nikdy zblízka ani z dálky nepotkám.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 09:47
- Nahlásit
Sterkule
osteosarkomy rostou celkem rychle....jak byl nádor té dogy diagnostikován ? Je bolestivý na pohmat ? Jestli je to skutečně osteosarkom , nechala bych fenku uspat.......vím, že je to šílené
|
Sterkule
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 09:58
- Nahlásit
mac1
přesně to nevím, nebyla jsem přímo u veterinářky, napíšu majitelce a dám vědět, hned jak napíše.
|
kebe
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 10:00
- Nahlásit
Sterkule
Nechci Tě strašit,ale bohužel dokud nebude lék....sama už mám s touto nemocí u dvou fenek zkušenost,doufám že brzy někdo na něco přijde
|
Majda
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 10:16
- Nahlásit
Moje fenka žila s osteosasrkomem ještě skoro rok i když jí nedávali naději. Dávala jsem jí prášky proti bolesti, ale dokud fungovala nemohla jsem ji nechat uspat. Pak se to během 14 dnů zhoršilo a už nebylo možné to nechat, takže jsem to za čubinku vyřešila. Překvapila mě i veterináře, že tak dlouho bojovala. Za ten rok měla jednu krizi,kdy přestala chodit a byla apatická, ale za dva dny se to zlepšilo a zase fungovala. dokonce i se štěndou, které jsem pořídila, moc jí štěnda prostětlil konec života. Je to smutné, ale smrt si bohužel nevybírá a člověk se postaral svým přístupem k přírodě o to, že civilizační nemoci kosí naše chlupaté kamarády víc než je zdrávo.
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 10:31
- Nahlásit
Sterkule
to je mi moc líto...
proč ji tedy neuspí, když už je konec...?
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 10:42
- Nahlásit
Sterkule
Bohužel pokud tuto diagnozu potvrdil i rentgenový snímek,není cesty zpět.Je to měsíc co jsem musela nechat odejít svou šest a půl roční fenku Irského vlkodava.Od zjištění potíží a určení diagnozy žila na lécích proti bolesti 3 měsíce.Pak nastal obrat k horšímu...těžká chůze,zažívací potíže a hlavně ty oči.Oči ,které se loučily a prosily o pomoc...
|
radek
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 10:51
- Nahlásit
Rodicu fena NO je od leta po operaci, kdy ji vzal vet celou ledvinu vcetne zhoubneho nadoru. Nedaval ji velke sance na preziti, protoze zjistil ze nador je uz i na druhe ledvine.. zatim beha dodnes a doufam ze jeste vydrzi holka.. tesne po operaci nasi poridili na zahradu dalsiho ovcaka, takze snad i to ji pomaha.
|
cilka
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 11:04 - Změnil/a: cilka
- Nahlásit
Erin
..moc mě to mrzí ...
Sterkule
Na osteosarkom odešlla má fena i pes , u feny jsme dělali maximum ,posílení imunity , léky proti bolesti , včetně chemoterapie - na šest a půl měsíce se růst nádoru zastavil , pak šlo ale vše velmi rychle . U psa po diagnostice , byl konec po měsíci - bez chemoterapie , jen léky na podporu imunity a proti bolesti. Dnes vidím, že nemá cenu při takové diagnoze - dělat maximum .
Majda
Pro mého psa byl zase příchod štěněte tím posledním hřebíčkem ...
|
slony
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 11:23
- Nahlásit
diagnoza potvrdena dvoma instanciami , vysetreniami , vyvojom stavu psa - to je situacia na rychlu a milosrdnu injekciu bez cakania dalsie hodiny ci dni ...
|
Sterkule
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 12:15
- Nahlásit
all
Tak k Betynce je na cestě veterinářka a bude běhěm půl hodiny uspána. Omlouvám se, ale jdu na vzduch, když vidíte toho pesana denně, přiroste vám hodně k srdci...
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 12:17
- Nahlásit
Sterkule
věř, že jí bude líp...
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 12:39
- Nahlásit
Sterkule
je mi to líto, ale pro ni to je snad optimální řešení
|
brut
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 13:04
- Nahlásit
Sterkule
Taky je mi jí líto, ale osteosarkom je pro většinu psů velmi rychlý rozsudek ( a nejen pro psy....)
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 18:35
- Nahlásit
O osteosarkomu nic nevím, ale vím dost o otravě krve a s touto diagnózou není šance na život vyšší jak 3 dny v určitém stádiu a za daných okolností.
Já sama otravu krve prodělala a ač člověk mladý a zdravý, za dva dny po infekci jsem skončila v bezvědomí a pak už to bylo jen o minuty.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 18:41
- Nahlásit
Sterkule
Jestli je to 100% osteosarkom,dala bych jí co nejdříve uspat.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 18:42
- Nahlásit
Smečka
Myslím, že už se stalo Smečko.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 18:45
- Nahlásit
GarfieldUž jsem to dočetla
|
slony
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 19:54
- Nahlásit
bohuzial .. zazraky sa deju len u Steelovej, aj taketo smutne veci patria k psickarine
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2007 06:51
- Nahlásit
http://www.ipcc.ch/SPM2feb07.pdf
|