Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / RR - roztržené ucho
Autor Zpráva
blanulinka1
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 15:57
- Nahlásit

Kdo zná RR, určitě ví o co jde. Bassimu se zase natrhlo ucho, tentokrát pravé. Levé se zhojilo celkem v pořádku a zůstalo jen malé "vykousnutí". Tentokrát se to ne a ne zahojit. Každé otřepání se znamená krev všude kolem. Navíc už to má docela hluboko. Kámoška už zkusila co se dá, mazat krémem, "desinfikovat" mořskou solí... nechce do něj zase cpát léky na ředění krve...Nevíte někdo co s tím? Díky za radu...

Danča
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 16:03
- Nahlásit

blanulinka1
mám RR a zatím (musím to zaklepat) s tím nemáme zkušenosti a jediný co mě napadá různé masti na hojení, kalciovky, framikoin nebo tak něco..

Už jste se štěndem začli chodit na cvičák na hafbo? psalas to v nějaké diskuzi, že jste z proseka-my z ládví..

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 16:04
- Nahlásit

blanulinka1
Kdo zná RR, určitě ví o co jde. Bassimu se zase natrhlo ucho
no ja bych to videl jinak .... kdo videl zizalku, tak vi o co jde. Bassimu zase natrhla ucho ...

duli
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 16:04
- Nahlásit

jestli myslis to jak jim to furt praska tak s tim bojujem dnes a denne......uz skoro 5 let a uz jsme se s tim nejak smiriili.....kdyz je to hodne akutni tak to prelepim nekolika naplastma a cekam....hehe...ty hahozene steny od krve fakt stoji za to, nejhorsi je kdyz se oklepe nakde na navsteve........

nels
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 16:51
- Nahlásit

blanulinka1

ahoj pani,tak vis jak - u nas to 100% vylecilo pouze more.jinak je jeste celkem dobra Bachova "Rescue" mast...

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 16:52
- Nahlásit

Jirikovo
no trochu máš pravdu...dneska dopoledne blbnuli u nás doma na gauči a máme ohozenou půlku stěny v obýváku

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 16:56
- Nahlásit

duli
k nám právě chodí jen na návštěvu ( ale ta zeď je poslední věc, která mě na tom trápí...) moje malá "žížalka" ho ráda tahá za uši...a to mu, v případě, že ho má natržený, moc dobře nedělá, ale kdo na ni má pořád řvát, fuj nech to ucho...
nels
zkusím to Bassinovcům napsat...
Danča
jdeme tuto sobotu už podruhé...už je to "velká slečna", takže do pokročilých štěňátek (v 10:30)

Essi
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 18:03
- Nahlásit

Zkus chlorophylový spej z lékárny, asi za 100. Má sice děsivou barvu, ale vyprat se případně dá. Podporuje velmi dobře hojení, nepálí a rána není mastná.

radek
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 18:13
- Nahlásit

blanulinka1

zkousela obycejnou "fialku"..gencialku?

Fík
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 19:01
- Nahlásit

Dobré zkušenosti mám s NOVIKOVEM-tekutý obvaz (zelená tekutina-koupíš v lékárně).

petr26
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 19:26
- Nahlásit

Nám se to stalo pouze jednou a to po maličké výměně názoru s jiným psem. Nepomáhala žádná mast či spray a rovněž máme kropenaté stěny. Nejvíce se nám osvědčilo jak píše Duli několik náplastí na sebe. Pak jsem tam lepnul i kousek izolepy, nechal to přes týden a poté byl vše OK.

Berčová
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 20:45
- Nahlásit

Hele my máme naprosto to stejný!! Taky, nejdřív levý ucho, to se zahojilo poměrně rychle, zůstalo malý vykousnutí. Teď pravý ucho, má to víc a ne ane se to zahojit. Když se otřepala, krev všude-u nás na stěnách to vypadá jak u řezníka
A jak se třepala, tak krev samozřejmě i na hlavě a na krku, se jí udělala nějaká vyrážka nebo co, prý nějaký svrab... Dostala 4 injekce, ucho máme nechat zalepené, dokud se nezahojí... Nic s tím nedělat, až se to odlepí, znova zalepit...

tom12
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 21:18
- Nahlásit

Se mi zdá, že Barča MSC na to znala nějakej přípravek.. Pokusím se jí zeptat..

nels
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 22:47
- Nahlásit

tom12

ona psala o naplastech,bohuzel jsme je objednali ale nepomohli

duli
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2007 01:29
- Nahlásit

jeste jsem si vzpomela ze mi kdysi kdosi rikal ze se to dobre zahojilo kdyz dali psovi na tyden takovy jako asi turban kolem hlavy.....ale to by u nas nemolo moc uspech....

Petra
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2007 07:20
- Nahlásit

já mám dobrpu zkušenos s tím co píše Essi

Mar3
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2007 07:27
- Nahlásit

blanulinka1
jdeme tuto sobotu už podruhé...takže do pokročilých štěňátek

tyjo, vy to tam v práglu berete nějak hopem ten výcvik

Lola1
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2007 07:36
- Nahlásit

Mar3
vy to tam v práglu berete nějak hopem ten výcvik
Třeba brali v 1. lekci chůzi po čtyřech.

blanulinka1 - čau! Jak ti jde léčení? Doporučuji čaj s citronem a slivovicí.

Petra
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2007 07:40
- Nahlásit

Lola1
ahoj ty se mě nějak vyhýbáš

Mar3
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2007 07:56
- Nahlásit

Lola1
Třeba brali v 1. lekci chůzi po čtyřech
no to leda páč jinak si nedokážuvsvětlit,že co lekce, to další "level"

Lola1
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2007 07:57 - Změnil/a: Lola1
- Nahlásit

Petra
ahoj, ne a kdy myslíš?

blanulinka1
Nevím, jestli je to to samé, co má Gerry. Když jsem ho v roce koupila, měl na obou uších na přední hraně skoro dole jakoby vykousnuté kousky. Bylo to v červnu, tedy po zimě a ještě na jednom to neměl zahojené. Vet mi řekl, že se mu neprokrvuje ucho jako u jezevčíků a dal mi nějaké prášky, ale pak to bylo horší, při oklepání jsme taky vylepšili zeď. Přes léto se to zlepšilo a příští zimu kůže kolem toho vykousnutí nevypadala dobře, ale k prasknutí ani strupům jsme nedošli, mazala jsem mu každý den to místo třezalkovým olejem. Okolo mu sice do jara vypadlo pár chlupů, ale ustáli jsme to a letos je to zatím dobré, asi proto, že nejsou velké mrazy. Takže letos uši zatím ani nemažeme.

Petra
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2007 08:00
- Nahlásit

Lola1
třeba včera, ale je to tím že jsem měla moc práce a tady jsem to moc nestíhala, nemyslela jsem to zle

Lola1
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2007 08:10
- Nahlásit

Petra
Já jsem to včera taky moc nesledovala, dnes mi šéf odjel, což se mi stane tak jednou za půl roku, takže nemusím být pořád k dispozici.

Petra
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2007 08:29
- Nahlásit

Lola1
tak já je mám v práci oba, jak šéfovou tak ředitele ale mají moc práce tak mě moc neotravujou.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2007 08:49
- Nahlásit

díky všem za rady!Teď je Peťka ve stádiu "tea tree oil" léčení, tak uvidíme...Říkala jsem ji o tom všem co jste psali, takže bude zkoušet a výsledek oznámím po úspěšném zaléčení, doufám ,že to bude brzo...Prý se jedná o nějakého rozotče, je to takoá RR bolístka
Mar3
Trubko...v "lesn nabr van" je páníkům vysvětleno jak vůbec dávat povely a "hrát" si s hlasem, což jsme absolvovali zejména kvůli páníkovi a taky aby se Betka seznámila s prostředím cvičáku v dalších "levlech" nebyla vyjevená teď budeme mírně pokročilí Younglady ti prozradí víc bo nás cvičí
Lola1
jo to je ono, tyhle "plachťácky uši téměr bez srsti...nejlepší prevencí je prý pravidleně krémovat a tím pádem i prokrvovat masáží to ouško...ty prášky byly pravděpodobně na zředění krve...Léčení bylo super, vzala jsem si dva dny dovču, vypila za tu dobu čtvrt litru domácí slivky a teď mi nikdo nevěří, že mi něco bylo

Lola1
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2007 09:05
- Nahlásit

blanulinka1
vypila za tu dobu čtvrt litru domácí slivky a teď mi nikdo nevěří, že mi něco bylo
No vidíš, to jsi zářný příklad mého léčebného doporučení nastydlým lidem.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2007 09:32
- Nahlásit

Lola1
že jo se mě říďa dneska ptal, jak jsem bacila bacila, že on už to má týden a já jsem po dvou dnech skoro jak rybička

duli
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2007 15:23
- Nahlásit

blanulinka1
Prý se jedná o nějakého rozotče, je to takoá RR bolístka

mi vet rikal ze ti je problem myslim lymfatickeho systemu

lll
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2007 12:39
- Nahlásit

jj, slysela jsem, ze s tim maji rr problemy. proste se jim zacnou drolit usi...par uz jsem jich takhle videla a mam pocit, ze na to vic trpi cervena psenice. tuk tuk, musim zaklepat, nam se to zatim vyhyba. dobra knizka je od moniky tusanovy "african v evrope" tam je navod, jak ucho zafixovat k hlave, aby se s nim nemohlo trepat a lip se to hojilo

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání