| Autor |
Zpráva |
venda
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2007 09:42
- Nahlásit
tak jsem si říkala, že je sice na hárání brzy, ale proč ne - Hekla se začala hodně olizovat, sem tam se při hraní s ní pes zarazil a šel si jí líp očuchat, někteří na ni začali skákat, ale krev jsem nenašla a pořád se mi to nezdálo, tak jsem zašla k veterináři - prý nehárá, ale má slabý výtok a proto některým psům voní...
po týdnu se olizovat přestala, zdálo se mi, že je to už v pořádku, chystala jsem se na cvičák ale když jsem jí šla před tím vyběhat, tak jsme narazili na chumel hrajících si psů a ona jak mezi ně vběhla tak se na ní vrhli a začali na ní skákat ze všech stran a očuchávat jí no hrůza, nevěděla chudák kam před nimi utéct, chtěla si hrát a zatím tohle a ještě mi nějaká paní vynadala co lezu s háravou fenou do parku, když jsem jí řekla, že nehárá tak ji to moc neuklidnilo a protivná byla pořád, že prej kde bydlim, aby věděla, kde má pak psa hledat, ještě víc se naštvala, když zjistila že bydlim přes silnici a jak si to jako představuju, že mám brát taky ohledy na ostatní pejskaře - no můžu já za to, že se její pes vypraví za fenkou přes půl Smíchova jen proto, že hezky voní? tak jsme se otočily a šly zase domu
máte s tímhle někdo zkušenosti? psina už se neolizuje, zdá se mi, že výtok už nemá, ale psum furt voní, jak dlouho to může trvat?
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2007 09:56
- Nahlásit
venda
Ahojky, moje dogina voní pejskům po celý rok . Nestresuj se s protivnejma lidma.Pokud paní nemá psa zvládnutého těžko ti může vyčítat neohleduplnost. Zato přece nemůžeš ani ty a ani fena... Agů měla falešku a taky jsem jednomu pánovi na cvičáku ani za zlatý prasátko nemohla vysvětlit,že fena opravdu nehárá,že má dva měsíce po hárání... Jemu zkrátka přišlo divné,že má nateklá vemínka a nemohl mi odpustit,že chodím s "háravkou" na cvičák. Pomyslně jsem ho poslala někam a neřešila to. Někomu to prostě nevysvětlíš...
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2007 10:05
- Nahlásit
Jo, Anne dřív voněla taky všem psům, ale nějak to samo přešlo...... no, na některý cvičáky se chodí i s háravkama, právě aby se to psi naučili, neskákat na ně..... kašli na paní, Frog má opravdu
|
venda
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2007 10:43
- Nahlásit
Frog
wensday
tak myslíte, že s ní na cvičák můžu? už jsme kvůli tomu dvakrát vynechaly, ne že by to bylo takové neštěstí, ale čekám, že pak začne hárat opravdu a to se tam nemusíme ukázat dva měsíce...
ovšem kdyby to takhle mělo vypadat pořád, tak nic moc - pro tu čubinu to neni zrovna příjemný, když si chce hrát a psové místo aby se s ní honily tak po ní lezou...
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2007 10:46
- Nahlásit
venda
Na cvičák samo můžeš . Fenka ti přece nehárá. Jak je stará? Já vím,že je to pro ní dost nepříjemné. Aguně taky bylo, jelikož měla poškrábané bříško a slabiny. Naučila se je seřvat a má klid ...Když jsou páníčci psů rozumní,tak psa skákat nenechají...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2007 10:49
- Nahlásit
venda
Určitě je lepší, když s ní na cvičák půjdeš i při hárání. Zeptej se, jak to tam dělají, jestli háravky pouští. Někde se můžou účastnit přímo, někde jdou na řadu jako poslední a někde nesmí ani páchnout. Ale pro majitele psů je lepší, když si čoklíky naučí ovládnout i za tohohle stavu, stejně jako je to výhodné pro majitele fenky.
|
venda
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2007 10:52
- Nahlásit
Frog
nehárá, ale vypadá to jako kdyby jo, navíc teď nevim, jestli to vůbec poznám, že hárá, protože se dneska začala zase trochu olizovat, je jí 6,5 měsíce, chce si hrát, psy miluje a je hodně nekonfliktní, takže jenom chudák lehne a smutně snáší jak ty psi po ní lezou, dokud je všechny nesundám, pak je provokuje aby se s ní honili, ale jak kterej se nechá ukecat
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2007 10:58 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit
venda
Nic si z toho nedělej, mně takhle podle některých lidí celej rok "hárá" kastrovaná fenka a taky jim to nevymluvím
|
venda
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2007 11:02
- Nahlásit
Eimy
vy jste dobrý, nic si z toho nedělej dyk je to hrůza! doufám, že je to jen tim výtokem a že to přejde, asi zajdu zase za vetem, už je to skoro 14 dní, někdy lepší, někdy horší (přišlo mi, že přes víkend už se vůbec nelízala) ale ono je to asi spíš tim, jaké a kolik psů potkáme...
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2007 11:07
- Nahlásit
venda
6,5 mesíce se mi zdá na hárání NO brzo. A rozhodně se neboj, až začne hárat,tak to poznáš... Oblizuje se protože má ten štěněcí výtok. Agů ho měla když byla malá taky, časem zmizel,ale voní pořád a to jí budou dva roky...
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2007 11:19
- Nahlásit
venda
jasně, na cvičák bych taky chodila, jak říkaj holky..... a cvičitelka, jestli je dobrá, by měla upozornit majitele pejsků, že nesmějí nechat psy na Tvou fenku skákat, je to součást výcviku..... jetli jim to neřekne, tak ji o to popros. U nás je to normální, každej si svýho psa okřikně a sundá, když se to stane.....
|
venda
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2007 12:25
- Nahlásit
wensday
no oni na ní psi začnou skákat až když k ní čuchnou zblízka, na cvičáku jsou rozestupy, nemuseli by si ani všimnout, taky na ní neskáčou všichni, já si jen říkám, abych nedostala vynadáno když přijdu na cvičák a řeknu bacha, má výtok a psum voní aby mi neřeknu ať jdu teda domu, ale snad ne...
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2007 12:47
- Nahlásit
venda
hihi, já bych to ani, neříkala dopředu...... taky tam mají "volníčko" aby se proběhali, ne ?
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2007 12:53
- Nahlásit
wensday
venda
hihi, já bych to ani, neříkala dopředu
pokud Venda neví, zda jí třeba fakt nehárá (i když je to málo pravděpodobné) tak by se pak taky mohla docela divit a mít doma cca 6 dalších Hekel. Majitele ostatních psů by to asi moc netrápilo.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2007 13:13
- Nahlásit
wensday
No,já teda nevím,ale když jsem volala na cvičák,že Ebča hárá,tak mi bylo řečeno,ať nechodíme.Byla jsem i ráda,protože bych ji nemohla pustit a ona by byla špatná z toho,že si ostatní pejsci hrajou a ona ne.
|
venda
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2007 13:19
- Nahlásit
wensday
bohužel nemaj, na cvičáku kam chodim si psi spolu hrát nesmí nikdy
Eny
ale tak já s ní denně chodim do parku, takže vidim, že psa na sebe nepustí, to už si ohlídám
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2007 13:21
- Nahlásit
Eny
ale ona říká, že nehárá, tak proč říkat dopředu, že má výtok .... až na ni budou naskakovat, vysvětlím to, ne ?
abby
ale fenka od vendy nehárá.... říkám, že znám cvičáky, kam můžou háravky chodit, že to nevadí a využijí toho k výcviku. Vím, že na "náš" cvičák se s háravkama nechodí a dokonce i 2-3 týdny "po", dokud fenka pořád přitahuje psy.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2007 13:22
- Nahlásit
wensday
Já právě myslela,že vy chodíte a nám to nedovolili
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2007 13:42
- Nahlásit
abby
)))) já se taky divila, když mi kámoška psala, ať jí rychle pošlu antihárací sprej, ať to má na víkend na cvičák.... no, tak někde to jde
|
abby
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2007 13:45
- Nahlásit
venda
Jinak bych ještě dala pozor na to naskakování psů.Přeci jen to není dobrý na klouby
|
venda
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2007 14:29
- Nahlásit
abby
no, ona si většinou sama lehne, když se na ní začnou vyloženě sápat, ale nemyslim, že by ty vořeši, co maj poloviční hmotnost než ona, jí nějak ublížili, když na ní obden náhodou nějakej skočí a buď hned spadne protože ona uhne, nebo ho shodim já
|
krejca
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2007 14:52
- Nahlásit
A fakt to není hárání? Naše labradorka poprvé hárala v necelých sedmi měsících!
Jinak mi na cvičák při hárání můžem, dokonce nám to řekli hned na začátku, že je to přirozené a psi se musí naučit poslouchat i v takovéto situaci.
Wensday ... ten sprej stejně nefunguje!!! Jenom cvičitelka si pochvalovala, jak Belda pěkně voní
|
venda
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2007 14:57
- Nahlásit
krejca
no, možný je všechno, já ještě psa neměla, tak to tak nepoznám, ale bylo mi to divný tak jsem šla k vetovi, řekl, že KDYBY to byla říje tak hodně netypická, trvá už to skoro dva týdny a nikdy žádná krev a říkám - přes víkend se mi zdálo, že ani žádný výtok není, ani se mi nezdá poševní vchod nějak zduřelý nebo otevřený, ale ona je tam dost chlupatá... no na 100 % to teda nevim, ale myslim, že to neni hárání
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2007 15:15
- Nahlásit
krejca
no však o Tobě jsme mluvila, Peťuli ))))))))))))) No a s tím sprejem jsem byla sama zvědavá, bo my sme měli na horách loni od Trixiny a taky byl na nic. takže aspoň to máme potvrzený
|