| Autor |
Zpráva |
bara_m
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2007 20:46
- Nahlásit
Dobrý večer, dnes jsem byla s naší border kolií(pes - 8 měsíců) na procházce, házela jsem mu talíř, běhali jsme..Házela jsem mu balonky, skákal na lavičku..Prostě normální vycházka jako žádná jiná!Jenže dnes při cestě domů začal za sebou tahat nohy a po pár minutách se svalil na cestě na bok a nechtěl se hnout, přesunula jsem ho na trávník a chvíli čekala - těžce dýchal, myslela jsem že má infarkt, měl horký čenich..Pak jsem ho půl cesty domů nesla, nechtěl jít..po půli cesty jsem ho dala na zem a už pomalým krokem přišel domů, ale asi 3x jsme se museli zastavit! Ale jak viděl psa tak mu pookřálo, doma se napil, zase si zase lehl a odpočíval..asi po 15 minutách je už ale normální, čenich už má vlažný, na pohmat je dobrý a břicho má měkké!A teď už se chová normálně jako obvykle a žrat mu chutná(krmíme K9). Vůbec nevím čím to mohlo být, každé procházky jsou podobné a jiné bývají i delší a nic..!někdy si poslední dobou také lehne při hře s míčkem když ho přinese již naponěkolikáté..ale jak dnes se vyvalil to fakt nechápu čím to může být!Všechna předepsaná očkování od vás má!Prosím poraďte co s ním může být! A zarazilo mě to i proto, že se říká že se border kolie nikdy neunaví!
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2007 20:49
- Nahlásit
bara_m
Určitě k vetovi a nechat vyšetřit srdíčko.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2007 20:52
- Nahlásit
bara_m
Ráno k vetovi.Určitě nezanedbat.Příště by to mohlo být horší.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2007 21:21
- Nahlásit
taky bych honem klusala...
|
radek
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2007 21:41
- Nahlásit
A co treba dysplazie, myslim ze by to taky mohla byt moznost.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2007 06:38 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit
radek
to nééé. Plotýnka, nervíky?
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2007 07:09
- Nahlásit
Mucholabka
Plotýnky vypadají jinak. Zrychlené dýchání, chůze jako medvěd, a v nejhorším ochrnutí. Už jsem to zažila a nikomu to nepřeju.
Spíš to vidím na to srdce šup na veterinu a žádné otálení
|
Amir
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2007 07:53
- Nahlásit
bara_m
A zarazilo mě to i proto, že se říká že se border kolie nikdy neunaví!
Rozhodně zajdi na veterinu a nezapomeň, že i borderka je normální pes a to znamená, že to není robot a prostě se unavit může a jelikož je blázen do práce , tak jí můžeš klidně i přetáhnout, protože ona si sama neřekně, že má dost
|
bara_m
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2007 18:36
- Nahlásit
včera jsem nepsala, protože jsem byla se psem, k vetovi jsme nemohli, nebylo doma auto a když už bylo, vet měl zavřeno.. #13# tak jsem se o něj bála!Dnes jsme tam jeli a mělo by to být ok..Prý jen epileptický záchvat, srdíčko má jako zvon!Chybí mu vitamíny a máme ho míň stresovat..Nějak si má obalit mozek..aby nebyl takovy stresly pry..!A pry se to u mladych psu stava..ale pry z toho vyroste..tak snad ma vet pravdu!Dal nam vitaminy a jeli jsme domu..
|
nels
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2007 18:37
- Nahlásit
bara_m
"jen" epilepticky zachvat?!
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2007 18:52
- Nahlásit
bara_m
epileptickej záchvat a "jen"? To by pro mě osobně asi bylo lepší trošku slabší srdíčko, než epilepsie... Když už...
Každopdáně držím pesanovi palce...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2007 19:07
- Nahlásit
...že z toho vyroste?
|
abby
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2007 19:09
- Nahlásit
bara_m
Nechci strašit,ale zašla bych na konzultaci za jiným vetem.ty vitamíny a to,že z to vyroste,se mi moc nelíbí.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2007 19:11
- Nahlásit
bara_m
z epileptického záchvatu ti pes nevyroste, spíš je pravděpodobné, že se bude opakovat.
Pokud to teda byl opravdu epileptický záchvat....myslím, že existuje nemoc ze stresu ( přetažení), která se projevuje taky záchvaty podobnými těm epileptickým.
Dělal vet nějaké vyšetření, aby stanovil tuhle diagnozu?
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2007 19:11
- Nahlásit
abby
Zlatíčko, kdy a kam Ti mohu hodit ty botky botky do robotky?
|
abby
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2007 19:13
- Nahlásit
Garfield
Leni,nemáš ICQ,abysme se mohly domluvit?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2007 19:20
- Nahlásit
Dělal vet nějaké vyšetření, aby stanovil tuhle diagnozu?
jj, dělal něco? Myslím, že se dělá přinejmenším vyšetření moči a alespoň základní biochemie z krve.
|
Arguskaaa
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2007 08:40
- Nahlásit
bara_m
Epileptický záchvat?
Tak to si dej velkej bacha at ho nepřetěžuješ! kamarádka má psa, který měl epilepsii a začala s ním stejně běhat agility a pak jí málem umřel! ted s ním nemůže ani na pořádnou procházku!
Myslím, že nemá cenu ti říkat, že to byl tvůj risk, koupit si psa bez PP, ted už je ale stejně pozdě...
A jestli z epilepsie vyroste? Tomu se mi tedy nechce věřit... Možná že správnou pěčí docílíš toho, aby měl méně záchvatů...
Každopádně pejskovi držím všechny pěsti, je mi ho moc líto...
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2007 10:05
- Nahlásit
Arguskaaa
Myslím, že nemá cenu ti říkat, že to byl tvůj risk, koupit si psa bez PP...jednak nevím, jestli má PP nebo ne ( z téhle diskuze to rozhodně nevyplývá ) a jednak je to fakt nemá cenu , ono i mezi psy s PP je té epilepsie docela dost
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2007 10:45
- Nahlásit
Tohle sem vůbec nepleťte. To je vážně hon na čarodějnice. Ještě nikdy nikdo nevyřadil z chovu rodiče epileptického psa. Můj kokr s PP měl taky epilepsii.
|
sarifuk1
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 11:26
- Nahlásit
bara_m
no nevím co na to říct ale já mám půl ročního labradora od malička byl na K9 a měly jsme stejný problém....přešla jsem na HILLs a jsme bez problémů žádný záchvat nic....nechaly jsme udělat hodně testů a vyšlo nám že má málo vbílkoviny takže papaáme hovězí masíčka pribináčky atd....tak to zkus
|
sarifuk1
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 15:00
- Nahlásit
ahojky včera jsme nechaly dělat testy znovu pro klid duše....a vše dohnala bílkoviny všechno v naprostém pořádku a po záchvatu ani památky.....
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 16:37
- Nahlásit
bara_m
mama mela pejska s epilepsii, dozil se 14ti, ale to co rikal tvuj vet., se mi vzhledem k teto zkusenosti take nezda...
Navrhovala bych konzultaci jeste u jineho veterinare...
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 17:00
- Nahlásit
bara_m
Já bych taky raděj zašla ještě k někomu a nespokojila se s jedním názorem, obzvlášť, když podle všeho chceš s pesem dělat možné i nemožné (dle tvých příspěvků na různých diskuzích)
|