Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / hniezdo kliešťov
Autor Zpráva
MirkaP
Člen
# Zasláno: 30 Led 2007 15:14
- Nahlásit

Pls, máte s tým niekto skúsenosť. Náš pes - 1a3/4 roka starý bígl má na sebe asi od soboty spústu malých zvieratiek. Už som ich vytiahla cca 50. Tvári sa to ako kliešť - je to na jednom mieste, spravidla sa to nepohybuje a je to veľké cca 1 milimeter. V pondelok som to doniesla ukázať vetovi a povedal, že sú to kliešte v prvom alebo druhom štádiu vývoja a že takéto kliešte sa sprvidla na psoch nedržia, prebývajú na menších zvieratách ako je ježko, myš, zajac a pod. A že pes musel strčiť hlavu do nejakého hniezda s kliešťami. Má tie potvory asi hlavne okolo pysku - teda iba tam to viem nájsť, lebo tam má srsť najkratšiu - nechcem pomyslieť na zbytok tela. Vet nám dal duowin - neviem ako sa to píše- a ja to postupne vyberám, ako to zbadám - tak ráno zo desať, večer zo desať. Nemáte s tým náhodou niekto nejakú skúsenosť alebo nejakú radu?

Dáška
Člen
# Zasláno: 30 Led 2007 19:15
- Nahlásit

Jojo, do tohohle si lehla kamarádka na koupáku...docela síla...byla jich tak miliarda. Prostě pak musela hledat a vyndávat. Jinak radu nemám, ale přeju hooodně trpělivosti

kiwikik
Člen
# Zasláno: 30 Led 2007 20:34
- Nahlásit

jojo taky jsem si jednou sedla do hnízda po 40 klíštatech jsem přestala počítat. radu nemám asi jen vyndávat a prohlížet ať je máš nakonec všechny. tehdy mi nic nebylo nešla jsem ani k doktorovi

MORIE
Člen
# Zasláno: 31 Led 2007 07:06
- Nahlásit

Ježžžíííííš! Fúúúúj! Já si představila tolik klíšťat po hromadě......
Je toto možný?! Klíšťata v zimě?!
MirkaP
Ten Duowin je výbornej, chvilku trvá než klíšťata vyzdechají, ale vydrž, mělo by to pomalu mizet.

Hafina
Člen
# Zasláno: 31 Led 2007 07:32
- Nahlásit

MORIE
My jsme ze psa tahali klíště minulý čtvrtek, to u nás byl už 3 dny slíh a pěkný mrazy. A určitě tam nebylo dýl jak 2. den.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 31 Led 2007 08:48
- Nahlásit

MirkaP
Pořiď si hřebínek vešáček a vyčeš ty hnusy. Jednou jsem stříhali psa, který měl asi 50 klíšťat-schvláně jsme j počítali. Nejdřív jsme je zkoušeli vyndat po jednom, pak jsme se na to vybodli a vykoupali psa v odst silném prostředku proti parazitům, jmenoval se Neocidol a byla to fakt drsárna, ředil se 1:1000 (1 ml na litr vody), muselo se dávat pozor, aby se nedostal na sliznice a musel se hodně dobře přepláchnout šamponem, ale fakt byl účinný, používali jsme to i na vystříkávání prostor pro psy.
No, tak ta klíšťata se ze psa pustily, vyčesali jsme je a dali babě ve skleničce (aby si na něj dala pro příště pozor a trochu se zastyděla). Byl to maltézák.

wami
Člen
# Zasláno: 31 Led 2007 09:42
- Nahlásit

MirkaP
on zabere i ten duowin, ten je na klistata vynikajici, ale chvilinku to potrva...
Chce to trpelivost...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání