Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Co mu může být?
Autor Zpráva
nels
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 19:18
- Nahlásit

jedná se o psa sousedů - dobrman,z útulku,asi kolem 3 let,před rokem kastrovaný. problém je,že za posledních pár měsíců se mu podařilo pokálet nebo počůrat se v kufru auta,teď se i 2x počúral u nás doma.nejedná se o značkování,pouští to v "plné dávce" a jakoby omylem. vím,že by to chtělo veta,ale zatím se k tomu majitelé nějak nemaj,tak možná někdo z vás má s tím zkušenost...

Atusch
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 19:28
- Nahlásit

neni to dusledkem toho ze se boji? Treba kdyz doma mluvite hlasite, kdyz se zarve v aute (Obcas si tam clovek zanadává ap.) nevím co by to mohlo být jen mě to napadlo

nels
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 19:41
- Nahlásit

Atusch

to určitě ne,u nás je zvyklej a v autě taky.ty situace kdy se to stává jsou úplně normální

Kvido
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 22:10
- Nahlásit

nels
Zkušenosti s tímto problémem nemám, ale přečetla jsem si v "psí lékařce", že příčinou nežádoucího pomočování může být
a/ nedostatečně vyvinuté ukončení a uzávěr močové roury, jež je dědičně podmíněno
b/vysoký věk
c/ mozkové příhody
d/ epileptické záchvaty (je u nich uvedeno, že mouhou trvat jen několik vteřin)
Podle toho jak to popisuješ, bych řekla, že se jedná o epileptické záchvaty. Učila jsem chlapce, u kterého se epileptické záchvaty projevovaly jen tak, že na několik vteřin přestal vnímat a počural se.
Ovšem o co skutečně jde, by měl posoudit veterinář.

nels
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 22:12
- Nahlásit

Kvido

aha,dik,to jsem nevedela. ja to pomocovani prisuzovala spis te kastraci.coz me ale zarazi je to kaleni,to mi prijde hodne divny,ze to neudrzi..

Gina3
Člen
# Zasláno: 24 Led 2007 00:02
- Nahlásit

Prostě na tak příšerný balet hodí bobek

nels
Člen
# Zasláno: 24 Led 2007 08:50
- Nahlásit

jen posouvam

Eninka
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2013 16:27
- Nahlásit

ahoj, chci se zeptat...vím, že nemáte věšteckou kouli, ale...byla jsem dnes u jedné zákaznice a její pes - leonberger velikosti medvěda, má takovéto potíže: nadměrně pije, je apatickej, zrychleně dýchá, při vstávání ze země kňučí a pořád dokola si olizuje čenich. Paní šla k místnímu felčarovi a ten jí dal ATB s tím, že neví, že se uvidí po využívání. Vyslala jsem ji na veterinu v Brně - na fakultu, protože jsem nabyla dojmu, že než pes využívá ATB, bude po něm, tak uvidím, jak dopadnou. Co může být to neustálý olizování a pití?

lamalucni
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2013 16:38
- Nahlásit

Eninka
To jsou tak neurčitý příznaky, že to může být cokoliv. Olizování bude podle mě nejspíš jen projev celkové nepohody nebo bolesti jako takové, to pití může být masivním zánětem někde v těle, selháváním ledvin, cukrovkou, Cushingovým syndromem...

Souhlasím s tebou, chce to jiného veta a vyšetřit.

Eninka
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2013 16:43 - Změnil/a: Eninka
- Nahlásit

lamalucni

mě právě napadly ty ledviny či cukrovka, pes byl fakt v diskomfortu dost a ty bolesti můžou být taky od ledvin. Říkala jsem si, že selhání levin by ten pes nemusel přežít, kdyby čekali dalších 14 dní. Já jej právě znám a vždycky dolejzá, hraje si a blbne a teďka jen polehává, jiskra v oku v háji a ty příznaky, ach jo, snad to dají. Měla jsem sice "výčitky" když jsem ji posílala jinam, abych nevypadala jako nějaká babka radilka, ale třeba jí to zachrání psa - paní byla taková zaražená ale že prý radši pojede hnedka na tu jinou veterinu.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2013 16:46
- Nahlásit

Eninka
To je dobře, že na tebe paní dala. Tak pak dej kdyžtak vědět, jak dopadli...

lamalucni
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2013 16:52
- Nahlásit

Eninka

Ještě jsem googlila a našla jsem, že to olizování je zpravidla příznakem toho, že psu je blbě od žaludku. Což může taky ukazovat na ty ledviny... mimo jiné

Každopádně držím palce, ať je hafanovi líp.

Eninka
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2013 16:56
- Nahlásit

lamalucni

jé, díky, dám vědět, jak to dopadlo, paní prý že je hafanovi 8 let, že je to dědeček, ale to si právě nemyslím, 8 let není žádnej staroch.

Cassie
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2013 11:51
- Nahlásit

Ahojte,
chtěla bych se zeptat, mám 4 měsíční fenku boloňáka. V noci mě probudilo zvracení, než jsem stihla rozsvítit, sežrala to. Vypadalo to jako chuchvalec chlupů. Nemáte někdo s tímto zkušenosti?
Dík

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání