| Autor |
Zpráva |
karin
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2005 11:03
- Nahlásit
Ahoj, dnesni noc jsem se moc nevyspala. Moje stene ma prujem a dvakrat zvracel. Nejspis neco nekde sezral. Nemate prosim nekdo radu, co mu dat do misky ( vypada to, ze nema problem neco snist, zatim jsem mu tam dala jenom granule ), aby ho ten prujem presel?
Diky moc.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2005 11:10 - Změnil/a: nefer
- Nahlásit
žádné granule, ale rýži a mrkev pořádně provařenou. pokud do dvou dnů nepřejde a neuvidíš žádné zlepšení, běž na veterinu
jo a tu mrkev je nejlepší nastrouhat
|
jana33
|
# Zasláno: 6 Kvě 2005 11:11
- Nahlásit
Uvař rýži s kuřetem a nastrouhej mu do toho syrovou mrkev. Ta rýže má být co nejvíc rozvařená. Nevím, jak je tvoje štěně starý, ale dala bych mu teď hladovku, aspoň do večera. A místo vody mu dej do misky slabý černý čaj
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2005 11:28
- Nahlásit
karin
Mě se štěndo dávilo i když už nemělo co zvracet, tak bych jako jana nechala hladovku, jenom ten čaj. Když začneš s tou rýží a mrkví, tak po malých porcích a raději častějc. To se teda osvědčilo mě, když jsem jí nechala víc, tak mi to zase vyzvracela.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2005 12:28
- Nahlásit
pokud se ten průjem a zvracení nejdéle do druhého dne po předchozí hladovce při pití toho slabého černého čaje nezlepší, utíkej na veterinu. U štěnda nic nezanedbej. Lepší je jít jednou k vetovi "zbytečně", než aby pak byl průšvih..
|
mája
|
# Zasláno: 6 Kvě 2005 12:34
- Nahlásit
Určitě u štěněte je lepší honem na veterinu, ale u té mrkve určitě vařenou. Vařená má stavící účinky, ne syrová.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 6 Kvě 2005 12:38
- Nahlásit
Průjem,to byla naše nejčastější nemoc.
Průjem a zvracení se léčí minimalně jednodenní hladovkou,tzn. Nic,ani rýži,jen pít.Černý čaj je nejlepší,lze ho osladit glukózou.Hlavně HODNĚ pít!!Druhý den se dává po kouskách rozvařená rýže i s vývarem,pak se postupně přidává kuřecí maso.Dieta musí trvat minimálně týden!I když už pes problémy nemá,je dobré ten týden to dodržet.
Mrkev je taky dobrá,ale po mrkvi ty průjmy měl můj pes taky.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 6 Kvě 2005 13:04
- Nahlásit
Nedávno jsme měli podobný problém. Taky bych doporučila jednodenní hladovku a další den rozvařenou rýži ve vývaru z kuř.masa. Potom postupně přidávat uvařené kuř.maso nakrobno nakrájené (nejlépe namleté). Ten čaj nám náš veterinář taky doporučil, ale udělat normální silný - aby se tam všechno vylouhovalo, obarvená voda je k ničemu - ale zředěný s vodou 1:1. Určitě by měl hodně pít, ale hlídat aby najednou nevypil moc, pejskové mají tendenci hlad "zapíjet".
Ale stejně bych radši šla na veterinu, je dobré když se vet na pejska podívá.
Lenka
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2005 13:27
- Nahlásit
správný postřeh, Lenko, že by pes měl pít dost, ale ne moc najednou.
|