Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Zánět mléčné žlázy
Autor Zpráva
Barica
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 08:46
- Nahlásit

Lze nějakými přírodními přípravky léčit a případně i předejít problémům se vznikem zánětu mléčné žlázy?

Já nevím, jestli mám "štěstí" na zkušené veterináře (podotýkám, že chodím na kliniku v krajském městě a myslela jsem, že jsou tam dobří), nebo moje psina od mala přitahuje vše možné zdravotní problémy, ale když jsme včera byli na vet, vyjasnit si zvýšené hodnoty v krvi a následnou dietu, tak mi doktorka řekla, že v krvi nic zvláštního nenašla. Sice mi to není dost dobře jasné, ale hurá!

Jenže pak jsem ji ukázala naběhlé struky psice s drobnými uzlíky a ona mi narovinu řekla, že by bylo nejlepší ji vykastrovat?!?!?! Kvůli tomu, že po prvním hárání má zánět mléčné žlázy, tak je nejlepší fenu hned vykastrovat a odstranit mléčnou žlázu?! No já myslela, že půjdu do kolen... Vůbec jsem to tam nekomentovala, vzala si antibiotika a doma jsem nevěděla, jestli se nemám jít zrovna obesit?!

Dejme tomu, že ted ji nasadím to ATB, kastrovat ji odmítám dávat, poradíte mi někdo, jak tomuto stavu přiště předejít, nebo alespoň zmírnit... Předem díky moc...

fromeli
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 09:17
- Nahlásit

Barica
zrovna včera byl v telce nějakej pořad, kde mluvili o tvarohu, kterej se má namazat v centimetrový vrstvě na kapesník nebo plínu a přikládat na zánětlivý místo, myslím na dobu 10 minut.

Taky bych uvažovala o homeopatikách, nejvíc to účinkuje (podle mojí zkušenosti), když se první dávka podá na počátku hárání.

fromeli
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 09:24
- Nahlásit

Jinak z těch hom. je takovým základním prostředkem Phytolacca decandra v nižší potenci.

Barica
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 09:25
- Nahlásit

fromeli
taky jsem ten pořad viděla a tvaroh už přikládám týden...

o jaká homeopatika jde a jak se užívají? nemám s tím žádné zkušenosti...

Barica
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 09:26
- Nahlásit

fromeli

stačí tedy, když v lékárně řeknu název "Phytolacca decandra" a oni mi dají ten správný prostředek? a jak to tedy užívat a dávkovat?

fromeli
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 09:32 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

Barica
no měli by Ti dát ten správný, jsou to výrobky firmy Boiron.
Nejlepší by asi bylo ředění 9, označuje se to jako CH9 a dávat 2-4x za den asi tři kuličky, zkusila bych týden. A uvidíš, jak to zabere.

Jinak jsem četla i radu - odvar z šalvěje nebo prostě nadrtit šalvěj do jídla.

fromeli
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 09:34
- Nahlásit

Jinak před a po podání homeopatik se nemá alespoň 20 minut nic jíst a pít, na bobulky by se nemělo sahat rukou. Já si vždycky ty kuličky nasypu do víčka a tak je dám do pusy.

Jako prevenci problémů po hárání já dávám hom. Pulsatillu na počátku hárání a pak ještě maliník.

Barica
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 10:20
- Nahlásit

fromeli
a to ti ty kulicky pes basti bez problemu? myslela jsem, ze by se to dalo nacpat do jidla, tam to nepozna...

A kdyz pises na pocatku harani plus malinik, jak dlouho? Pises, ze tyden, to muzu zkusit ted, ale priste, to mam davat tak tyden po zacatku harani? A ten malinik davas normalne caj, ci jiny preparat?

Divne je u moji cuby to, ze po harani zadne problemy nemela, tohle vylezlo na povrch 2 mesice po harani?!

Tinta76
# Zasláno: 18 Led 2007 10:28
- Nahlásit

Barica

a to ti ty kulicky pes basti bez problemu? myslela jsem, ze by se to dalo nacpat do jidla, tam to nepozna..

To je právě u homeopatik úplně jinak ... musej přijít do "čistý pusy" jinak jsou celkem k ničemu. Ale neměj obavy, jsou to malý sladký kuličky, takže by to psovi nemělo dělat žádnej problém.

fromeli
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 10:36 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

To je právě u homeopatik úplně jinak ... musej přijít do "čistý pusy" jinak jsou celkem k ničemu. Ale neměj obavy, jsou to malý sladký kuličky, takže by to psovi nemělo dělat žádnej problém.
přesně tak

A kdyz pises na pocatku harani plus malinik, jak dlouho
Barica
na počátku hárání dám homeopatika jednorázově a ten maliník jak si vzpomenu, většinou hodím po dobu hárání občas malou lžičku sušenýho do jídla, prodává se to taky jako tinktura a pak na Haf bez obav mají nějaký bylinný přípravek z toho maliníku, ale to mi přijde zbytečně drahý.

tohle vylezlo na povrch 2 mesice po harani?!
to je právě normálka - falešná březost.

Barica
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 11:14
- Nahlásit

moc děkuji za rady, také jsem z toho před tím nedělala vůbec žádný problém, ale po tom, co jsem včera odešla od veta s dojmem, že to psina bez kastrace nepřežije, jsem to raději řešit začala a pro příště vím, že to chce řešit hned na začátku... (ona se ted hárala po prvé, takže mé zkušenosti jsou zatím nulové)...

fromeli
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 11:53
- Nahlásit

Barica
podle mýho názoru, by to chtělo řešit v případě, že jí tam uzlíky zůstanou po ukončení falešky, tak to by to pak bylo lepší vyndat, ale pokud to zase zmizí a ty nechceš kastrovat, tak...

Barica
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 12:08 - Změnil/a: Barica
- Nahlásit

fromeli
ale pokud to vymini po skonceni falesky...

jak takova faleska muze dlouho trvat? hárala se do konce rijna toto pozoruji tak od pulky prosince, postupne se to zhorsuje... (ale jen ten zanet mlecne zlazy, jinak zadne problemy vyskytujici se u falesky nepozoruji...)

fromeli
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 12:29
- Nahlásit

Barica
no nám trvá faleška tak 6-8 týdnů, tedy spíš trvala, docela se nám to daří minimalizovat těma alternativníma blbostma.

A když jí dáváš ten tvaroh, tak se jí to nelepší? Ani trochu?

LenkaK
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 13:09
- Nahlásit

Barica
a nepomohl by lihový obklad? Žena když má zánět,tak se jí doporučuje a mě taky zabral. Musí se dávat aspoň dva dny

Barica
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 15:18
- Nahlásit

fromeli

no tedy, 6-8 týdnů? to je tedy doba!¨
dnes jsem na ni koukala a nevim, jestli ji vic pomohl ten tvaroh, nebo ATB, ale prijde mi, ze uz takove ty "sulcove uzliky" nema, ma to samozrejme nabehle, ale snad trosku lepsi, tak v tom budu pokracovat a doufat, ze priste na to zabere doporucena medicina...

LenkaK
jak takovy lihovy obklad vypada? moc dobre si to nedovedu predstavit, ona ma hodne citlivou kuzi, tak si myslim, ze by ji to palilo a jeste vic tu kuzi vysusovalo...

LenkaK
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 16:41
- Nahlásit

Barica
Na nejakou bavlněnou látku nebo kapesník se dá trochu lihu např.Alpy a přiloží se to. Ten líh jakoby zánět vytáhne. Je to stará babská rada která ženským pomáhá,ale jak psům to nevím. Jen mě napadlo,že by to mohlo taky pomoct.

Barica
Člen
# Zasláno: 19 Led 2007 08:02
- Nahlásit

LenkaK
Za zkoušku člověk nic nedá, děkuji za radu!

LenkaK
Člen
# Zasláno: 19 Led 2007 14:20
- Nahlásit

Barica
nemáš zač. Hlavně aby to zabralo. Pak napiš jak to dopadlo

rain
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2009 09:48
- Nahlásit

Není tady někdo kdo tyhle postupy zkoušel a mohl by zhodnotit? Jsem v úplně stejné situaci - první hárání, za dva měsíce faleška jako hrom, zánět, antibiotika a přemlouvání ke kastraci.
Je to moje první fena tak jsem z toho trošku nesvá :-/

jeje
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2009 10:18
- Nahlásit

V prvom rade treba ubrat zradlo, pridat fyzicky pohyb a hlavu suke zamestnat.
Homeopatika sa miesaju podla typu psa, fy. Boiron ma aj multikomponentny univerzal proti laktacii, ku nam sa to ale nedovaza, neviem ako ku vam. Tie gulicky sa po chvili roztopia v troche vody.
Ak to nepomaha, treba podat inhibitor prolaktinu Kabergolin.
Ak suka zacne pit vela vody, treba bezat k veterinarovi.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání