| Autor |
Zpráva |
Danča
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2007 09:06
- Nahlásit
Ahoj, zajímá mě, jestli svým mazlikům čistíte zuby nebo se jinak staráte o jejich ústní higienu a hlavně jak????
Ten můj si zaručeně kartáček do huby strčit nenechá a všimla jsem si plaku co má na stoličkách i zápach z tlamy je víc než mírný.
|
Madlenka
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2007 09:46
- Nahlásit
My používáme zubní péči od firmy Virbac.Mají širokou nabídku.Jestli u Vás nepřipadá v úvahu čištění kartáčkem, tak je možné tu pastu nanášet do tlamy na prstě.Jsou tam enzymy které pak působí jak na plak tak na bakterie.
Druhá varianta jsou jejich CET enzymatické plátky, jsou ve třech velikostech.Naší moc chutnají a jsou perfektní i na zápach z tlamy!
Zeptej se u svého veterináře, ten by to měl mít a když ne tak ti to objedná.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2007 09:47
- Nahlásit
Danča
Já našemu Cllifovi čistím 1x týdně zuby normálně kartáčkem a pastou (na střídačku Virbac nebo Orozyme). Zvykala jsem ho na to od malička, takže není problém a zuby má bílé jako perličky.
Ve zveráči my bylo ale řečeno, že Orozyme se může používat i bez kartáčku a to buď tak, že se psovi nanese na dásně po obvodu tlamy a nebo se přidá do jídla. Obsahuje enzymy, které samy čistí zuby a měli by pomoci i proti zápachu.
|
Madlenka
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2007 09:57
- Nahlásit
suesie
To stejné platí i u Virbacu, taky stačí jen nanést prstem, tak to děláme.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2007 11:02
- Nahlásit
Danča
ja obetovala jeden svuj kartacek..prdnu na nej pastu a uz to jede...nejlip to jde kdyz hafove sedi v rohu...otevru hubicku, podrzim pysanky...a jedeeem cca 1x tydne
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2007 11:08
- Nahlásit
Madlenka
Možný to je, já jen slyšela, že když se nanáši pasta bez kartáčku, tak je ten Orozyme lepší. Ale co je na tom pravdy netuším.
|
radek
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2007 13:36
- Nahlásit
Jenom bacha u tech lidskejch kartacku, aby byly dost mekky, jinak mu poranite dasne... z vlastni zkusenosti vim a pochybuju, ze by pes vycenil zuby a nehnute si nechal jezdit kartackem sem a tam
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2007 13:43
- Nahlásit
Používám dětský kartáček a pastu, někdy Virbac někdy Orozyme. Trénovala jsem špagetu od štěněte, takže dneska v pohodě a stačí vzít kartáček do ruky a už sedí připravená. Pasta jí musí chutnat, protože pak zbytek na kartáčku poctivě olíže
|
radek
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2007 13:49
- Nahlásit
fromeli
u nas to probiha obdobne, uz vi co ho ceka a tesi se, jen ho nezajima cisteni, ale kartacek, ktery se da fajnove kousat a taky vonava psi pasta.. tu vetsinou hned slupne.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2007 13:51 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
Ehm, a co "všechno" čistíte? Rozevíráte i tlamu anebo čistíte zuby jen po straně. Já mám boloňáka a jí prostě nerozevřu papulu tak, abych se dostala i na zadní stoličky. a to je zvyklá zuby ukazovat. I když nerada.... Mám takový ten kartáček na prst.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2007 13:54
- Nahlásit
Verca
proto sem si koupila ten dětskej, protože ten na prst je velkej.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2007 14:01
- Nahlásit
fromeli
aha. díky
|
alibaglo
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2007 14:51
- Nahlásit
Ahoj, existují i gely napřč. od firmy beaphar a to DOG-A- DENT GEL, je nanášen jen na dásně kolem zubů, bez dalšího čištění, je celkem dobrej na zápach a snad i na povlak, aspoň tak mi to řekli
|
Danča
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2007 15:24
- Nahlásit
souhlasim s radkem - nejde to, aspoň u nás ne. Pesan je dost citlivej na jakej koliv pohyb, ale nakonec si dá říct, ale tohle fakt nejde, zkoušela jsem to mockrát, naposled včera a bylo to o nervy moje i jeho. Kartáčkem tedy ne a další problém je, že ho dost prudí mentolové pasty.
Takže to vidim na prst a zubní pastu perličku
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2007 15:52
- Nahlásit
Danča
Tak zkus ten Virbac - je kuřecí
|
Danča
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2007 16:25
- Nahlásit
určitě, díky za tip
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2007 16:38
- Nahlásit
Já čitím štěndovi zoubky kartáčkem na prst a pastou od Gimbornu-chutná mu,když připravujupastu a kartáček,už čeká ale dopadá to tak,že pasu slíže a já se málokdy dostanu dál jak ke špičákům...musíme to ještě dopilovat.Taky teď dostává nějaká obilné kostičky do Vitakraftu pro štěňata,ty jsou prž také dobré na zuby.
|
Danča
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2007 16:56
- Nahlásit
taky jsem naivně koupila sadu kartáčků, dva na prst, jeden z toho gumový masážní na dásně a pak jeden dlouhý na obou stranách nějaká ,,štětka na zuby,, a psí pastu, jenže po dvou dnech, ač nemáme psa ničitele, tohle našel a snad jakoby věděl ,,what´s a go,, rozžužlal to na padrď a pastu prokousal a pěkně poválel po koberci.
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2007 21:37
- Nahlásit
Najlepsia kefka je podla mna CURAPROX ultra soft 5460 - dostat v humanej lekarni, naopak, pastu treba kupit specialnu psiu - enzymaticku (ludske su pre psy nevhodne). Zacat treba tak, aby s pociatku nesko o umyvanie zubov, ale o to, aby s tym pes nemal problem...
|
MORIE
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2007 06:48
- Nahlásit
A je tady někdo, kdo nečistí pejskům zoubky? My máme mladou feňuli a zatím jí dávám v hojném množství jenom buvolí kosti, sušený uši, prasečí nožičky, kuřecí krky, kosti apod.....Nevím, jak její zoubky budou vypadat za pár let, ale doufám, že tento způsob "čištění" bude postačující. Pokud to tak není, ráda si přečtu vaše názory.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2007 07:41
- Nahlásit
MORIE
ono trochu záleží na tom jaké sklony konkrétní haf má.
Naše feňule, jak nečistím nějakou dobu zuby, tak je začne mít nažloutlé a pokryté plakem, stávalo se to ikdyž byla na granulích i teď, když je na mase. A to běžně dostává kosti. Ale stačí 2x v týdnu přejet zuby pastou a má je jak perličky. Takže jsem ráda, že jsem ji na to zvykla od mala.
|
Danča
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2007 09:29
- Nahlásit
fromeli
taky jsem si právě všimla, že některé zuby má potáhlé plakem a zažloutlé, takže jsem zvolila čištění zubů, buvolí kosti mu často dáváme, ale nějak ty zuby nečistí.
|