| Autor |
Zpráva |
venda
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 11:29
- Nahlásit
minulý víkend jsem venčila psinu s kamarádkou, která měla asi rok a půl starého psa z útulku čerstvě očkovaného a teď mi volala, že jí uhynul v pátek na parvovirózu
nevíte, jak dlouhá je tam inkubační doba? volala jsem veterináři, říkal že asi 3 dny, a že když je mojí čubině 6 měsíců a byla normálně očkovaná tak se nemám čeho bát, ale nervózní teda jsem...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 11:33 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit
venda
A jak dlouho ho měla z toho útulku venku? Co já vím, u nás se v útulcích tahle nemoc u štěňat vyskytuje docela dost.
A snad tě potěším, když řeknu, že je to léčitelné a štěně se z toho může vyhrabat
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 11:35
- Nahlásit
Našla jsem 7-14 dnů
Tady je nějaký článeček.
|
venda
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 11:46 - Změnil/a: venda
- Nahlásit
Mucholabka
pes byl v útulku necelý týden, po očkování a venku z útulku byl asi 3 dny, myslim si, že se mu to rozjelo právě kvůli tomu očkování, že asi nebyl očkovaný jako štěně
no Heklu sleduju, ale zatim je veselá, teplotu ani průjem nemá, tak to je snad v pohodě, ale dobře mi nebylo, když mi to řekla...
fromeli
moc děkuju
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 11:47
- Nahlásit
venda
Spíš bych řekla, že to tam chytnul.
|
venda
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 11:50
- Nahlásit
Mucholabka
no možný to je, ale už to byl starší pes, tak rok a půl, vypadal úplně zdravě, vesele, takže jsem se ani nebála, že by od něj Hekla něco chytla
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 11:54
- Nahlásit
venda
Kvůli očkování se to určitě rozjet nemohlo. Spíš bych se taky přikláněla k názoru, že to v útulku chytil a očkovaný byl pozdě. Takže se očkováním nestihly vytvořit protilátky. Pokud je Hekla očkovaná tak bych se nebála.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 11:55
- Nahlásit
venda
Hm...božátko.
Já znám víc případů, kdy to v útulku měly celé vrhy, je ale fakt, že to byla hodně malá štěňata. Nedařilo se nikdy zachránit všechny, ale nějaké procento tam bylo Ale to se taky jedná spíše o takové ty spešl útulky, kterýma se můžeme chlubit tady pak ještě je dost coronavirózy.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 17:03
- Nahlásit
Z jakeho utulku to byl pejsek? Slysela jsem, ze ted parvo dost radi, ohrozeni jsou hlavne oslabeni psi, stari psi a predevsim stenata.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 19:58
- Nahlásit
No mi chytla kokřa parvavirozu po očkování prošlou vakcínou. Vypadalo to s ní dost špatně, už jsme se s ní loučili, ale myslím, že vet se začal modlit aby se uzdravila a vyšlo to. Měla i štěnda a nenechalo to na ní žádné následky.
|
venda
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 20:00
- Nahlásit
dejavu
bylo to někde na sever od prahy, snad kolem neratovic, útulek tak pro 150 psů, už si přesně nevzpomínám kde
|
venda
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 20:02
- Nahlásit
monika
no já se modlim preventivně a zatim to pomáhá, psina je veselá, takže to její očkování snad k něčemu bylo
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 22:14
- Nahlásit
venda
hm, v Neratovicich a Kralupech jsou utulky, ale ne tak velky, ale velkej je Bouchalka, coz je smerem ke Kladnu a nesedi az tak ten sever.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 00:03
- Nahlásit
venda
smutne . Parvo je riadne svinstvo.
nam uhynul uplne prvy psik na parvo, bol to dost des, ako sa chuda trapilo. mal len 8 mesiacov. Ale bolo to hodne davno, v casoch ked este nebola bezna vakcinacia.
Ale nemyslim, ze ty mas dovod na obavu, kedze je tvoj psik riadne ockovany.
|
venda
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 09:21
- Nahlásit
dejavu
jo, Bouchalka by to bejt mohla, kamarádka je z neratovic, ale vim, že ten útulek byl někde jinde a dost velkej, včera večer mi volala jak to vypadá s mojí fenkou, byla chudinka z toho celá špatná, prej teď zjistila, že v tom útulku měl parvovirózu nějakej vrh štěňat, měli by tam mít karanténu, ne? pro ní to taky bylo hrozný, měla doma pejska asi tejden
|