Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / očkování - zkratky prosím o vysvětlení
Autor Zpráva
arsiela
Člen
# Zasláno: 8 Led 2007 07:21
- Nahlásit

Mám na všechny prosbu,minulý týden nám vet očkoval psy,mělo to být očkování proti vzteklině s tím,že tento týden máme přijít na další očkování - proti infekcím.ale když jsem teď koukala do očkováku tak tam je nálepka z vakciny CANVAC DHPPiL+R je to skutečně jen proti vzteklině,nebo to je kombinovaná?Mate mě ,že tam je název stejný jako co máme u vakcinace proti infekcím,jen s tím R na konci?Nevíte někdo jak to je?Nechci se ptát veta,abych enbyla za blba.Předtím máme vzteklinu vždy jen značenou R nebo lyscelin.
Mám starch,abych jim případným očkováním po týdnu nějak neublížila.

fromeli
Člen
# Zasláno: 8 Led 2007 07:26 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

arsiela
tohle je kombinovaná vakcína.

Vakcína je určena k aktivní imunizaci psů proti psince, infekční hepatitidě, infekční laryngotracheitidě psů, parvoviróze psů, parainfluenze psů, třem typům leptospir a vzteklině.

fromeli
Člen
# Zasláno: 8 Led 2007 07:28
- Nahlásit

Tady máš popis.

arsiela
Člen
# Zasláno: 8 Led 2007 08:10
- Nahlásit

Díky moc,tak teď už nechápu vůbec,asi ho na to upozorním,cena taky odpovídala očkování za vzteklinu(80 Kč)
Chodím k tomuhle vetovi už léta pokaždé očkoval stejně a teď najednou nám dal tuhle vakcínu.

Joowanaa
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2009 16:48
- Nahlásit

Dobrý den,
nevíte, jaké je nebezpečí, že štěně chytne leptospirozu? Je lepší počkat, až je naočkované proti psím nemocem ( je zatím po první vakcinaci - DHPPi), nebo se nemusím bát chodit ( s opatrností) ven? Bydlíme na sídlišti.

Dines
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2009 16:52
- Nahlásit

Joowanaa
S opatrností chodit ven - vždycky je nějaké riziko, ale jak už bylo mnohokrát psáno, tak riziko nákazy dobře živeného fit štěněte (byť na sídlišti) je nepoměrně menší, než riziko, že kvůli strachu z nákazy nebudeš štěně včas a pořádně socializovat, a vyroste ti z něj nevyrovnaný neurotický jedinec- asociál

vladimiral
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2009 15:27 - Změnil/a: vladimiral
- Nahlásit

Ohledně očkování obecně doporučuju výborný článek v knize Homeopatická léčba psů a koček od Dr. Dona Hamiltona. Je to opravdu dost zajímavé. Já osobně očkuji pravidelně (vzteklinu samozřejmě povinně), protože jinak se člověk nedostane na žádné akce, nebo do zahraničí, ale jsou to zajímavé informace, které stojí za to si přečíst a být trochu víc v obraze.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání