Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / OCHRNUTÍ u zlaťáka
Autor Zpráva
Fík
Člen
# Zasláno: 7 Led 2007 14:45
- Nahlásit

Pes, asi rok a půl starý, ochrnul na zadní nohy, ale do druhého dne se postavil, veterinář říká, že je to skřípnutá plotýnka,setkali jste se s tím?U jezebčíku se to objevuje, ale u zlaťáků?

aren
Člen
# Zasláno: 7 Led 2007 16:57
- Nahlásit

Můj Píďa (kříženec malého pinče) loni, bylo mu pět let, se odvážně řítil nejakou strží na stavbě dálnice, bylo to hodně rozryté, vykolejil, udělal salto a zůstal ležet, nemoh se vůbec postavit, nohy ho neposlouchaly, dělaly si co chtěly. Pokoušel se postavit, vypadal chudák jako loutka, když si s ní hraje dítě, které to neumí. Letěla jsem s ním brečíc na veterinu, ale než jsme doletěli, tak se mu to nějak srovnalo a už chodil. Říkali taky, že to byla skříplá plotýnka a že vcelku máme být hodně vděční, že to dopadlo jak to dopadlo.

moll
Člen
# Zasláno: 7 Led 2007 17:48
- Nahlásit

když byly mému psu kříženci RR a BFily tři roky, tak při procházení se po zahradě náhle padl na zadek a kňučel bolestí (nelítal, jen chodil a čuchal). valili jsme k vetovi, dostal jakési prášky a pravou nohu rozchodil do asi tak dvou hodin. levou měl úplně ochrnutou, dost dlouho se to vůbec nelepšilo, až asi po třech měsících ji začal trošku ovládat. dalších několik měsíců trvalo, než se naučil dávat packu tak jak má být (předtím ji tahal po prstíkách za sebou) a než začal na nohu došlapovat tak, aby ho aspoň trochu unesla. teď na jaře už to bude pět roků, ale nespravilo se to úplně, i když to celou dobu vypadá, že ho noha nebolí. jen se mu občas podlomí a při delší procházce (víc než půl hodiny) mu začne vypadávat z rytmu chůze. s rostoucím věkem se to zase začíná horšit, ale ještě leze, tak mu držím palce, aby vydržel. vet tehdy říkal, že měl míšní infarkt.

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 7 Led 2007 18:54
- Nahlásit

moll
Četla jsem někde na netu o jedné zlaťačce s míšním infarktem, zkusím to najít. Bylo pam přesně jak ji doma rehabilitovali, hlavně s ní hodně plavali a tak. Velmi velmi pomalu se to zlepšovalo, ale už si nepamatuji, jak to nakonec dopadlo.

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 7 Led 2007 18:57
- Nahlásit

tady to je o zlaťačce sáře http://sara.homelinux.org/modules.php?name=Content &pa=showpage&pid=3

Lexa
Člen
# Zasláno: 7 Led 2007 19:12
- Nahlásit

Fík
ale to nemuselo byt skutecne ochrnuti,jen ho to treba tak bolelo,ze se bolesti nemohl (nebo nechtel) hybat.To se stava.

Fík
Člen
# Zasláno: 7 Led 2007 19:15
- Nahlásit

Tady u toho pejska je rtg v pořádku, 0,1, a jedná se snad o přiskřípnutí míchy. Jinak normálně chodí, běhá, vrtí ocasem do stran i dokola a vůbec nevypadá, že mu kdy co bylo.Za odkazy děkuji.

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 7 Led 2007 19:25
- Nahlásit

já jsem sem dala ten odkaz jen pro zajímavost, ještě je zajímavé toho http://aquatraining.homelinux.org/index.php?option =com_frontpage&Itemid=1 je to aqautraining pro psy.

moll
Člen
# Zasláno: 7 Led 2007 20:00
- Nahlásit

WhiteWolf
plavání nám taky radili - problém je v tom, že pejsa naprosto nesnášel a doteď nesnáší vodu jinak než na pití.ani v nejparnejším létě do vody nevleze a pár kapek na záda pro osvěžení ho spolehlivě zažene pod stůl. napřed jsme mu nohou hejbali ručně a pak to rozcházel ....hlavně že chodí. za odkaz dík - jdu se kouknout.

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 7 Led 2007 20:27
- Nahlásit

moll
to je škoda, že vodu nerad. Mám jednoho psa s dkk 4/4 a v létě se moc moc snažím, aby co nejvíce plaval, když to jde. Jelikož bydlíme v paneláku a nejbližší rybník je retenční nádrž se splaškami z ulice kam nechodíme, musíme vystačit jen s rybníkem na chalupě v létě každou sobotu

Sylva
Člen
# Zasláno: 7 Led 2007 22:04 - Změnil/a: Sylva
- Nahlásit

moll
Taky znám pár nekoupačů. Přesněji znala jsem. DO vody (klidné, ne řeky!) začali pomalinku, po kouscích díky dalšímu pesanovi, co se cachtal bez zábran. To bylo vždy to vyštěkávání v různých tóninách "nechoď tam, vrať se, utopíš se, paničko zachraň ho..!!!!" a panické pobíhání po břehu. Pak po kotníky do vody, pak po bříško, .. pak dva metry plavání a rychle rychle na břeh! A teď? Kříženec s kačenou

Kony
Člen
# Zasláno: 8 Led 2007 07:03
- Nahlásit

Fík
Nám se tohle stalo když měl náš HW cca 10 měsíců. Ráno jdu na cvičák a psa najdu u schodů "dřímat", volám na něj a nic, jen se tak divně koukl. Pak se snažil zvednout, ale vůbec nepohnul zadnima packama. Tak namísto na cvičák jsme jeli na vet a tam dostal pár injekcí na oživení nervových spojení. Ještě ten den se dokázal postavit, ale úplně v pohodě byl až za dva dny. Taky to prý byla plotýnka.

Petra
Člen
# Zasláno: 8 Led 2007 11:05
- Nahlásit

nám se to stalo u BO, musel být operován. Chtěla jsem to sem hodit někde už jsem to psala ale nenašla jsem to

nika00
Člen
# Zasláno: 8 Led 2007 11:11
- Nahlásit

Fík
to mi ani nerikej
mam zlatandu a stalo se mi to taky...ale preslo to za par minut (tema "je mi smutno")

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání