Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Cena rozborů krve kvůli alergiím
Autor Zpráva
Vanda
Člen
# Zasláno: 3 Led 2007 07:15
- Nahlásit

Zřejmě má moje psici nějakou alergii - tak nám na veterině doporučili udělat rozbory krve, ze kterých by se zjistily alergeny. Jenže ta cena - 2200 Kč za rozbor, který se provádí někde v Plzni a k tomu vlastně zanedbatelných 150 Kč za odběry na naší veterině v Praze...Máte s tím někdo zkušenost? Opravdu to stojí tolik???. Díky

Fík
Člen
# Zasláno: 3 Led 2007 07:48
- Nahlásit

Ahoj, laboratoř je také v tržnici na Praze 7. Zkus zavolat tam, jestli to dělají nebo jestli to není alespoň levnější.

žanda
Člen
# Zasláno: 3 Led 2007 12:23
- Nahlásit

vando - já to platila v praze...je to cca dva měsíce......a cena cca odpovídá- já měla ještě imunologii.....

younglady
Člen
# Zasláno: 3 Led 2007 13:31
- Nahlásit

Vanda
Na tý praze 7 mi řekly 50 kč za jednu látku a záleží na tom kolik se jich použije, teda asi to neříkám srozumitelně, raději tam zavolej je to Lab Vet, Praha 7

Vanda
Člen
# Zasláno: 4 Led 2007 07:22 - Změnil/a: Vanda
- Nahlásit

younglady a další
Díky moc, už sem se s nimi spojila a sedí to (tedy těch 50 kč za dávku). Oni ale dělají testy tak, jak se dělají u lidí - tzn. že ty alergeny napíchají do kůže, na mé veterině mi chtějí udělat testy z rozboru krve.

všichni
Z předchozího tedy vyplývá můj další dotaz. Máte někdo zkušenost s tím jaký je mezi těmi metodami rozdíl - co byste doporučovali? Moje vetka říká, že rozbor je sice méně přesný, ale méně zatěžující pro psa...a minimálně 4x dražší dodávám já, což mi obecně nevadí, ale u něčeho méně účinného už bych měla u takovém cenovém rozdílu pochybnosti.

Díkyza případné odpovědi!!!

fromeli
Člen
# Zasláno: 4 Led 2007 08:04
- Nahlásit

Vanda
švárovo labice měla testy stejně provedené jako u lidí. Měla k tomu účelu oholený kus pupíku.

žanda
Člen
# Zasláno: 4 Led 2007 10:05
- Nahlásit

Vando- z krve ti udělají rozbor na co je pes alergický, ale pokud bys potřebovala anti vakcínu- stejně musí dělat to napichování klasické-psa oholí. na celém boku.....a v případě, že je alergický jako ten můj na hodně věcí, byly by ty vakcíny asi dost drahé-jelikož se dělají někde v cizině- navíc u nás by byl problém udělat tu vakcínu proti tolika alergiím najednou. Pokud by šlo o málo reakcí asi by se to vyplatilo. Ale to ti pak stejně musí říct veterinář. -Tohle není z mé hlavy, to je info mé veterinářky, snad jsem to nepomotala.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 4 Led 2007 12:16
- Nahlásit

Vanda
ta v Plzni je prý "nejvšetrannější" mohou udělat nejvíce testů...kámoška měla problémy s RR, měl pořád "pupínky" po celém těle, naštěstí to nebyla alergie takže tam nemusela, ale také dostali doporučení do Plzně a suma odpovídá...

Barica
Člen
# Zasláno: 4 Led 2007 14:57
- Nahlásit

Ja jsem ted nechala odebirat krev moji psici, protoze se stale drbe, takze po ruznych vysetreni pristoupili i ke krvi, brali na imunologii, zvlast na stitnou zlazu (to se pry dela v "lidske nemocnici") a rozbor mineralu a platila jsem 1250,-?! Malem jsem sla do mldlob! Kdyz me vet videla, tak mi pak rozbor na kultivaci plisni neuctovala, pry to mam jako present, no alespon neco!

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání