| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 2 Kvě 2005 21:44
- Nahlásit
Mam fenku Labradorského retrívra, štěně 1rok. Hárala se slabě v 6měsící, pak v 9měsící a ted zas ve 12měsících. Podle vweterináře je to moc často a dosti brzy. Doporučuje kastraci nebo hormonální léčbu. Z mého hlediska považuji kastraci u tohoto plemene za nevhodnou. Potěší mě odborné názory. Poradťe, dík...
|
Ivana
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2005 08:33
- Nahlásit
Nevím jestli mám odbornou radu,ale pouze zkušenost.
Mám pyrenejskou mastinku.Loni rodila v polovině ledna,hárala o dva měsíce dříve to znamená na začádku listopadu.Po porodu hárala v květnu.To jsme samozřejmě nekryli.Znovu hárala v červenci,také jsme nekryli,znovu hárala v září,opět jsme nekryli ,pes šílel a znovu hárala v listopadu,pes opět šílel.Vykousal zámek ze dveří,v noci se k ní dostal,nakryl jí a letos v lednu porodila 10 štěňat,zdravých.Není to normální,ale od jiného chovatele jsem slyšela,že mu to fena dělá taky,pokud není nakrytá.Nyní nám po lednovém porodu hárá a pes opět šílí.Je pořádně zabezpečený,nechci žádná miminka
Také by mě zajímalo,zda to někomu jinému fena dělá také.Mimo hárání moje nemá žádný výtok ( v době hárání také ne),žádné problémy atd.
Hormonální léčbu jí dávat nechci a ani to veterinář náš nedoporučil,když je jinak v pohodě.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2005 16:20
- Nahlásit
Já měla fenu, co hárala každé tři měsíce, náš veterinář nám potvrdil hormonální poruchu, fena byla velmi nervózní a měla v období hárání velmi špatnou srst, my jsme tedy nechali vykastrovat a byl klid. Podotýkám, že jsme to provedli ve třech letech, protože se to postupně zhoršovalo, fena sice byla chovná, ale na můj vkus měla velmi agresivní povahu, proto jsem nechtěla aby měla štěňata.
|
vrana
|
# Zasláno: 5 Kvě 2005 09:43
- Nahlásit
Z mého hlediska považuji kastraci u tohoto plemene za nevhodnou. u ineho áno?
-ja by som ju vykastrovala- nic sa jej nestane a bude to asi ulava aj pre nu a okolie. pokial by to bola extra vynimočná z chovateľského hladiska, tak by som ju nakryla a 1-2 x a potom vykastrovala,. je este mlada-tak by mozno pomohla h.liečba- neviem nemam s tym skusenosti.
pa
|