| Autor |
Zpráva |
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2006 13:25 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit
Nedávno jsem se o tom bavila s Peťkou, s kámoškou co má RR, byly jsme na Starým městě a šly směrem k Andělu, tam to zrovna "čistý" není... jestli může pes, třeba po tom co šlápně na infikovanou jehlu, dostat HIV...jestli je to možný, tak jak se to projevuje a jestli to přejde do stadia AIDS a pokud by někoho pokousal, mohl ten virus přenést na člověka? Je to sice blbá otázka, ale říkala jsem si že se zeptám
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2006 13:56
- Nahlásit
blanulinka1
podle me je to kravina. HIV je velice citlivy a potrebuje pro sve sireni docela specificke podminky ... takze psi krev asi nebude pro jeho sireni splnovat vsechny pozadavky, stejne tak jako ho nemuze prenaset napriklad komar ....
|
abby
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2006 14:40
- Nahlásit
blanulinka1
Vzhledem k tomu,že HIV na vzduchu hnedka chcípne,tak je to nemožné pro psa i pro člověka.Takže by si to narkoman musel vyndast z žíly a hnedka na to napíchnout tvůj pes.Spíš bych se bála hepatitídy.
|
Citera
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2006 17:08
- Nahlásit
blanulinka1
HIV je lidský a i kultivace je obtížná,je specifický.
FIV je kočičí, virus imunodeficience koček. Jestli psi nějaký mají, tak to bude jejich vlastní, zase specifický.
|
Ada
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2006 23:59 - Změnil/a: Ada
- Nahlásit
Já jsem slyšela o kočičím HIV.Ale přenosné na člověka to prý není.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2007 11:48
- Nahlásit
tak mi bylo řečeno toto: prej ne, jedná se prý o to, že tento virus napadá přesně specifikovaný kmen buněk, který psi nemají...Spíš je možný chytnout žloutenku, ale proti tomu jsou zase očkovaný...
|