Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Zraněná packa
Autor Zpráva
Eimy
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2005 19:50
- Nahlásit

Dneska se mi při cvičení stala nemilá věc :-/ Zkoušely jsme s psicí skákat pevnou překážku a ona skočila, ale nestlihla se správně "poskládat" a přepadla na čenich a smotala se pod ni jenda packa. Ze začátku vypadala, že je všechno OK, ale pak na ni nechtěla vůbec šlápnout, potom ji pomalu začla zatěžovat, ale kulhala pořád. Zkoušlea jsem jí tu pacinu prohmatat, ale vůbec nekňučí, prostě si ji jen šetří.
Nechci od vás diagnozy a podobně, jen bych se chtěla zeptat, jak byste se na mým místě zachovali vy? Počkali byste jestli se to třeba do rána nespraví a pak šli k vetovi, nebo počkat den? dva? Kdyby kňučela, tak neváhám a letím s ní k vetovi okamžitě, ale takhle, když vypadá, že ji to nějak extra nebolí, tak ji nechci nějak extra stresovat ještě.
Podle sebe bych řekla, že bych to zkusila stáhnout obinadlem a počkala do rána a pak by se vidělo dál... (tak bych to udělala u sebe, ale u psice fakt nevim)
Dik moc za odpovědi...

Lenka + T.
# Zasláno: 2 Kvě 2005 20:21
- Nahlásit

Mému psovi se stalo něco podobného, běžel z kopce, špatně šlápl, zakňučel a packu držel ve vzduchu, pak na ni ale šlapal, ale dost kulhal, tak jsem ho nesla domů. Další den kulhal pořád, tak jsem šla k vetovi, aby mu to prohmatal, jestli to není něco vážného. Zjistil, že to má asi natáhnuté, něco jako když si člověk zvrkne kotník. Dal mu injekci proti bolesti a potom asi na 5 dní léky,takovou emulzi a stříkala jsem mu to do krku,taky proti bolesti a musel být v klidu. Hned po těch lécích se mu ulevilo a asi po týdnu byl fit.
Pak se mu to stalo znova asi po 4 měsících, když skočil přes svodidla do příkopy, tak zase stejná akce u veta.
Taky to přičítám tomu, že má zničené přední packy od agility. Od doby těch úrazů mu dávám Alavis a zatím to klepu, ale je v pořádku. Má už 7 let, agility zatím běháme pořád, už jsem ho chtěla dát do invalidního důchodu , ale překážky miluje a stále ostatní poráží, tak snad už se mu tyhle úrazy vyhnou.

haha
# Zasláno: 3 Kvě 2005 19:20
- Nahlásit

Já bych asi tak den dva počkala co to bude dělat, možná jí to samotnou přejde, mýmu psu se stalo jednou něco mnohem horšího, taky blbě skočil a spadl rovnou na čumec , normálně se oklepal s zdál se být v pohodě ale asi za týden dostal zánět mozkovejch plen, vypadalo to s ním dost blbě, no ale dostal se z toho , od tý doby jsem na to skákání opatrná, byla totiž námraza a on asi uklouzl

Břetislava
# Zasláno: 3 Kvě 2005 20:47
- Nahlásit

Náš hafan začal kulhat, když přeskočil příkopu - špatně našlápl. Čekali jsme 3 dny, jestli se to nezlepší a pak jsme jeli na veterinu. Měl natažený sval, doktor mu píchl injekci, pak papal prášky, omezili jsme pohyb a za pár dnů byl ok.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání