Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / venku i vevnitř
Autor Zpráva
rendik
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2006 08:46
- Nahlásit

Ahoj,potřebovala bych poradit. Večer si beru Kimouše na dvě až tři hodinky dovnitř-hraje si, zlobí, pak většinou pospává. Pak jde ven do svého výběhu. Nemůže mu to střídání teplot nějak vadit? Vevnitř je s námi hrozně rád, zpátky ven se mu pak moc nechce (komu by se chtělo, že jo?), ale docela mám strach, aby potom nějak nenastydl nebo třeba aby nebyl náchylnější k nemocem. Nemáme doma nějak přetopeno, ale stejně je ten rozdíl tak kolem dvaceti stupňů...Máte s tímhle braním venkovních psů dovnitř zkušenosti?

aren
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2006 10:05
- Nahlásit

S vyhazováním psa na noc ven, když se mu nechce, zkušenosti nemám a mít nebudu.

wami
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2006 10:09
- Nahlásit

rendik
jj, ja bezne mam psy venku i uvnitr a jsou v pohode... Kdyby bylo -20, mozna bych to resila vic, ale tohle obcasne brani domu zvladali u nas vzdycky vsichni psi...

brut
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2006 10:31
- Nahlásit

rendik
Já mám Bruta taky doma i venku. Zatím je v pohodě a rozdíly teplot mu nijak nevadí.

Garfield
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2006 10:35
- Nahlásit

Já mám slepici jenom doma a když občas vzácně vyvětrám, tak změny teplot nijak nekomentuje

rendik
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2006 11:39
- Nahlásit

Taky bych měla Kima nejradši jenom doma, ale to se našim moc nezdá...I když mamka už docela ustupuje - nejdřív mohl jen do předsíně,pak i na chodbu a teď se večer rozvaluje v obýváku . Třeba mu časem dovolí i spát vevnitř...

Misery
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2006 14:15
- Nahlásit

Ja bych si asi psa neporidila, kdyby mi nejaka vyssi moc nakazala, ze pes bude jenom venku, protoze co kdyby onemocnel a proste musel bejt doma v teple a hlavne taky na pozorovani....

wami
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2006 14:27
- Nahlásit

Misery
a...?

Hele, dokud spolubydlim s maminou, tak jsou psi v podstate taky porad venku.

Nicmene pokud nekdy doslo k nejakym zdravotnim potizim, nikdy nebyl problem mit psa uvnitr... Vse zalezi na vzajemne dohode a vetsina lidi, kdyz je to opravdu nutne, po jistou dobu toho psa zkousnou i uvnitr. Jak ja si zaridim bydleni, az se mati prestehuje, je uz moje vec. Ale do te doby holt musime mit urcity kompromisy...

Misery
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2006 14:45
- Nahlásit

wami
kdyz se lidi dokazou domluvit, tak je to neco jinyho, ja mela souseda, kterej kdyz jeho pes byl nemocnej, tak ho stejne do baraku nevzal (byl to pes jeho syna)

rendik
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2006 17:40
- Nahlásit

Misery
Ono taky ne každé plemeno se hodí dovnitř, já mám novofundlanďana, kterého jsme si pořídili s tím,že bude venku. Samozřejmě,že v případě zdravotních potíží by dovnitř mohl. Naši nejsou zas takoví,že by pes musel být za každou cenu pořád venku. Když jsme ještě měli NO,takv létě přes den spával doma na chodbě aby se ochladil a nebylo mu horko. No a teď když se mamku snažím přemluvit na druhého psa, který by byl vyloženě domácí,tak usoudila,že bude menší zlo brát medvěda dovnitř ...Brala jsem ho do domu už předtím,ale teď má přístup v podstatě neomezený - jen na noc musí být venku...

wami
Jo, až já jednoho krásnýho dne nebudu bydlet s našima... Ale to si ještě počkám..

Misery
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2006 23:53
- Nahlásit

rendik
Jasny...akorat jenom se zeptam...proc zrovna na noc? Vetsinou to byva obracene, ze pres den je pes venku a na noc vysostne muze spat treba v chodbe

Maya
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2006 00:39
- Nahlásit

rendik
Já to mám taky tak a nikdy jsem žádný problém se psy neměla. Psiska jsou přes den každou chvíli doma, večery s námi tráví v obýváku, když chtějí, a na noc jdou spát ven do kotce.
Mluvila jsem o tom i s veterinářem a i on říkal, že časté střídání nevadí, že mnohem horší jsou ty dlouhodobější pobyty, právě třeba to spaní doma a pak celý den venku, pak ten pes neví, na co se aklimatizovat.
Nikdy jsem neměla psa nachlazeného, to spíš známí, kteří mají psy trvale v bytě, ti to znají, rýmu, angínu a tak.

Misery
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2006 01:37
- Nahlásit

Nikdy jsem neměla psa nachlazeného, to spíš známí, kteří mají psy trvale v bytě, ti to znají, rýmu, angínu a tak.

My jsme meli psa v byte porad a nikdy nachlazenej nebyl, zadna ryma nic.

rendik
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2006 08:00
- Nahlásit

Misery
...proc zrovna na noc?
Protože bydlíme na samotě a Kimouš má být pes hlídací...Tak asi proto. Jinak ani nevím, víš co, na vesnici byl pes vždycky venku, takže se naši s myšlenkou psa uvnitř nemůžou moc srovnat...Přes den když není nikdo doma je venku - má hlídat,ale chrní jako zabitej, zloději by tam mohli střílet a bylo by mu to jedno

Maya
když chtějí, a na noc jdou spát ven do kotce.
A chtějí někdy? I když já myslím,že Kim by v noci ven chtěl, přece jen má kožich jak blázen a bylo by mu vedro. Když jsme byli na táboře a spal se mnou v hotelu, tak se v noci často budil,hledal chladnější místa a pořád pil...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2006 08:13
- Nahlásit

rendik
Medvědi jsou hlídací psi? Takového bych se asi moc nebála

Lola1
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2006 08:14
- Nahlásit

rendik
Ty máš medvěda?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2006 08:21
- Nahlásit

Lola1
Pokud si dobře pamatuju, fundláka. Ale to se moc neliší, akorát medvěd míň slintá

LucieS
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2006 09:20
- Nahlásit

Já mám ledního medvěda a taky hlídá . Jo a v noci spí taky doma.

popoluska
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2006 10:56
- Nahlásit

Ja bych si asi psa neporidila, kdyby mi nejaka vyssi moc nakazala, ze pes bude jenom venku, protoze co kdyby onemocnel a proste musel bejt doma v teple a hlavne taky na pozorovani....

Misery,
dufam, ze sa z takehoto nazoru da vyrast Chcem sa odstahovat z bytu do RD a jedine coho sa bojim, ci niekedy este pridu za mnou psy aj dovnutra . Miluju spat v noci len tak pohodeny dakde v trave, hlavne ze je to vonku! Ale zamyslim sa nad tym, a mozno ich budem nutit nasilu spat vnutri.

brut
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2006 11:13
- Nahlásit

Brut je přes den střídavě venku a doma( ale spíš venku, doma je mu horko). Protože stále ještě nemá kotec, tak spí v noci v chodbě, kde je kvůli němu dost chladno, ale nejraději by spal venku.
Když byl nemocný, tak byl samozřejmě doma v teple celou dobu, ale vůbec se mu to nelíbilo a při každé sebemenší příležitosti utíkal ven.

Misery
Ono hodně záleží na plemeni. Pochybuju, že by pes s huňatým kožichem byl nadšený v přetopeném domě a pro změnu pes k krátkou srstí venku v kotci........myslím, že fakt záleží na plemeni. Jinak i pes žijící venku v kotci bude šťastný, když se mu bude páníček věnovat.....stejně tak pes žijící v bytě bude strádat, když na něj páníček bude kašlat....ono o spaní nebo pobytu venku - vevnitř to opravdu není

Misery
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2006 17:48
- Nahlásit

No, meli jsme Skotaka, to jsou psi dost odolni, chovatelka, od ktery jsme psa meli je chovala normalne venku (a to to nebyla naka jen tak mnozitelka, ale pani, co delala hlavni rozhodci na vystavach - nas pes byl papirak), ale ten nas proste venku nechtel bejt ani za nic, a ze jsme meli dvur, kde mohl bejt. Jasne, na venceni se tesil, ale proste s nama, sam venku bejt nechtel. Kdybychom ho zavreli na noc ven, tak by snad umrel steskem. A zase jako nebyl to pes, kterej by byl nekomu porad za prdeli, kolikrat radsi lezel v chodbe a ne v obyvaku, ale dvere do obyvaku musely bejt otevreny, aby mel prehled, aby kdyby se cokoliv delo, tak mohl bejt u toho. Asi taky hodne zalezi na samotnym psovi.

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2006 00:41
- Nahlásit

rendik
Chtějí. Oba jsou naučení zaštěkat si u dveří, když chtějí ven, oba toho využívají, ten menší jen občas, ten je docela rád doma, ale větší se v zimě, když se topí, zdrží tak maximálně půl hodiny, pak začne funět a už blafe u dveří, že chce ven. A kolikrát jsou venku, já otevřu dveře a volám na ně, ať jdou dovnitř a oba jen čučí a nejdou a nebo jde jen jeden.
Prostě jsou rádi venku a spaní doma by pro ně bylo jen za trest.

rendik
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2006 17:02
- Nahlásit

Mucholabka
No hlídací moc neni,ale lidi se ho bojí už jen kvůli jeho velikosti. On má hroznou radost když k nám někdo jde, štěká a snaží se toho člověka přivítat,což by možná zloděje nepejskaře odradilo

Lola1
No, takovýho medvídka...

Maya
Kimouš se někdy taky tváří,že by zrovna dovnitř nemusel,ale jak už tam je,tak se mu ven nechce.Podle mě je to tím,že být vevnitř bylo vždycky něco vyjímečného. Nemohl tam kdy se mu zachtělo a tak toho teď využívá...Teď jsem ale nebyla doma, mamka říkala,že vzali psa dovnitř, on to tam prošel a když zjistil,že nejsem doma,tak si stoupnul ke dveřím a chtěl ven, vůbec nechtěl ležet v obýváku...

Maya
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2006 01:36
- Nahlásit

rendik
To je možný, moji psi jsou doma každý den a někdy mi připadá, že se tam i nudí, často jsou tam do té doby, co si jich někdo všímá a jakmile je nikdo nedrbe, tak chtějí radši ven.
Ale já mám hlídače, ti rádi sledují, kde se co šustne a u všeho musí být, fundlák je asi jiný, možná trochu závislejší, ale já myslím, když je s tebou chvíli doma a ty s ním chvíli venku, tak že je to v pohodě.

rendik
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2006 08:36
- Nahlásit

Maya
Co máš vlastně za psy?Můj medvěd je závislý jen když se mu to hodí ...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání