| Autor |
Zpráva |
janules
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2006 14:02
- Nahlásit
Mám 2 měsíce vykastrovanou fenku křížence (3/4 roku) a poslední týden o ní začali mít zvýšení zájem psi. Myslela jsem, že se v něčem vyválela, a proto jim voní, ale když na ni začali naskakovat, bylo mi to divné. Fenku jsem včera prohlédla a trošku krve jsem našla.... Setkal jste se s tím někdo, nevíte, co by to mohlo být??? Každopádně se chystáme k vetovi, je mi to divný
|
Margaret
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2006 14:08
- Nahlásit
janules
Ano, bohužel... rok mi veterinář, který kastroval tvrdil, že se hormony musí usadit. Věřila jsem tomu nějaký čas, ale když začala jakoby hárat, ovšem bez krve, ale se všemi ostatními znaky znovu, šli jsme jinam. Bylo zjištěno, že je špatně vykastrovaná. Zbyl jí kousek vaječníku a ten dál produkoval hormony... Takže musela znovu na operaci
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2006 14:56
- Nahlásit
i vykastrované feny můžou dál psům "vonět", i vykastrované feny můžou mít falešnou březost apod. Protože samičí hormony neprodukují jen vaječníky a proto i po odnětí vaječníků v těle určitá hladina "ženských hormonů" zůstává. Nicméně, pokud se fena opravdu hárá, je samozřejmě něco špatně, protože říje je spojena s uvolňováním vajíček a ty produkovat (narozdíl od hormonů) nedokáže nic jiného než vaječníky
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2006 15:03
- Nahlásit
janules
otázla zda kastrace byla provedená jako hystertektomie nebo ovariohysterektomie.....pokud jsou pryč vaječníky tak čuba fakt nekrvácí....neslyšela jsem ani o falešce ale vonět psům klidně může...
|
janules
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2006 15:13
- Nahlásit
No, tak to koukám se mám ještě nač těšit Snad to budou jen ty hormony a usadí se to časem. Nerada bych, aby na operaci musela znovu, ale když nebude vyhnutí
|
Margaret
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2006 15:23
- Nahlásit
Měly by být vybraná komplet, jak vaječníky tak děloha.
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2006 15:26
- Nahlásit
sarax
ja znám jednu takovou "přehormonovanou" čubu, která vážně i po tom, co jí dali všetko pryč (hysteru i ovaria) si to vesele zase po pár měsících hrála na březí maminu.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2006 15:31
- Nahlásit
zuska
tak to bude spíš vyjímka běžně se to nděje..ale vonení psům sem už viděla mockrát
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2006 15:51
- Nahlásit
sarax
asi jo, ale i takove veci se dějí. Ale malokdo ví i o tom, že ačkoli fenku vykastrujem a nemůže zabřeznout, přesto se za ní nemusí přestat honit nápadníci
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2006 15:59
- Nahlásit
zuska
přesto se za ní nemusí přestat honit nápadníci
aspon si nepřipadaj tak blbě
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2006 16:10
- Nahlásit
Margaret
Bylo zjištěno, že je špatně vykastrovaná. Zbyl jí kousek vaječníku a ten dál produkoval hormony..
Setkala jsem se se stejným případem....
|
janules
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2006 16:17
- Nahlásit
Jo, Ari si myslím si ani nevšimla, že o něco přišla Naopak, začala si víc hrát se psy, což je pro nás pozitivum. Jen mě teď zarazil ten zájem psů ...
I kdyby teoreticky hárala, že by začala hárat už po 4 měsících od prvního hárání??
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2006 23:41
- Nahlásit
janules
mno tím zásahem bych nespoléhala na žádný pravidla..ale pesu bych vzala někam jinam na veterinu na kontrolní sono..stojí většinou kolem 300-400 kč tuším a budeš mít aspon klid..protože pokud jí tam nechali i kdyby kus vaječníků..zaděláváte si zbytečně na problémy ve starším věku..když kastrovat tak pryč všechno....
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2006 23:52
- Nahlásit
sarax
no já nevím jak je to u fen, ale tak trochu nechápu krvácení, když nemá dělohu .....můžeš mi to objasnit ?
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2006 23:54
- Nahlásit
mac1
hele ani já..ale my kastrovali minulý týden a vet mi říkal že všechno ven pokud nechci aby hárala...prostě asi cyklus funguje...za krvácení můžou ve svý podstatě vaječníky...ale fakt nevím jak u fen ale tohle mi řekli a asi to tak je..
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2006 23:59
- Nahlásit
sarax
no to jo, jenže krvácením se vlastně tělo zbavuje nepotřebné děložní sliznice ...a když ta děloha není
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2006 07:13
- Nahlásit
mac1
mno tak tohle vcelku vím...nicméně pokud je to asi třeba udělaný blbě...zůstane někde kus a vaječníky k tomu..jinýho mě nenapadá..a prej je to bohužel častej jev..člověk zaplatí za komplet kastraci..ale málokdo je tak otrlej aby si nechal ukázat co bylo vyndáno...
|