| Autor |
Zpráva |
oliver
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2006 20:28
- Nahlásit
U mého psa jsem včera večer zjistila tmavý jazyk ( jen jazyk né dásně) moc jsem tomu nevěnovala pozornost, ale dnes co jsem přišla z práce tak jsem ho začala "zkoumat" - nic nenasvědčuje nemoci, pejsa je veselý, žravý a nos mám nornální, oči také ...
Nevíte co to může být? Stravu jsem teď neměnili, pes je doma ... Může být nějak nemocný? Jazyk má barvu jako hodně prokrvenou, něco jako po borůvkách ... Jen mě napadá, že dostal pár barevných tyček ( ty za cca 1kč z kůže) ale ty jedl i jindy - může to být třeba barvivem? Poraďte prosím. Děkuji.
|
andy
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2006 22:39
- Nahlásit
Moje labradorka má taky černé fleky na jazyku (ne tada celý jazyk, ale uprostřed velké kolečko a vzadu po celém jazyku).
Hlavu si s tím vůbec nelámu, podle chovatelky to je normální a veterinář mi to potvrdil
|
Misery
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2006 23:18
- Nahlásit
Nas pes mel zespoda jazyku taky takovej tmavej flicek, proste pigment...
|
Koko
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2006 08:33
- Nahlásit
oliver
a co máš za plemeno? Některá mají fialový jazyk ve standardu. Např: šarpej, čau-čau.
|
oliver
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2006 08:35
- Nahlásit
retrívra a jazyk nemá puntíkatej, ale ztmavnul, jako-by zrudl. Před tím měl jazyk v normálu.
|
Koko
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2006 08:42
- Nahlásit
oliver
Aha, tak to nevím jestli se může u retrívra takto zpigmentovat jazyk. Nemoc to snad nebude, pokud jsou ostatní sliznice normálně růžové.
|
oliver
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2006 09:23
- Nahlásit
No právě, že mu budou tři a ještě se mu nic takového nestalo, vím, že to má tři dny. Dneska se mi zdá, že už to není tak moc tmavé, ale úplně normální to není - porovnávám s druhým psem.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2006 09:26
- Nahlásit
oliver
Jdi na veterinu,může mít zánět jazyka. Kamarádčina retrívrová to měla, začalo to takhle,pak začala hodně slinit.
|
oliver
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2006 09:30
- Nahlásit
Jak dlouho měla ten jazyk tmavý? Jak se to jinak projevovalo? Mě ještě napadá, že on hrozně rád hrabe - venku na polích - a při tom snažení si pomáhá i tlamou, vykusuje drny trávy a tak... Mohl si ten jazyk jen odřít ...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2006 09:36
- Nahlásit
oliver
To fakt nevím,vím jen,že jí ten jazyk ztmavnul,pak natekl a začala hrozně slinit.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2006 10:09
- Nahlásit
oliver
Může to souviset se srdcem nebo ledvinama.
|
oliver
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2006 11:48
- Nahlásit
Vím, že se tím tyto nemoci můžou projevovat. Srdce - fialová, ledviny šedá či jaká a myslím, že i játra mají vliv na barvu jazyka. On pes, ale nekašlá, nesípe, kaká a čůra normálně. I jinak je jako jindy, jen ten jazyk (i když dneska už vypadá lépe). Pro jistotu ho asi vezmu na kontrolu, udělám ze sebe tydýt, ale zdraví psa mi za to stojí.
|
venda
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2006 12:57
- Nahlásit
Garfield
srdce - to by bylo do modra a nejspíš i rty, totiž pysky, spíš taky myslela odření nebo podráždění nějakým žrádlem, ale šla bych k veterináři
|
oliver
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2006 20:48
- Nahlásit
Tak jsem byli u veta - má "zdrsněný" plíce a zarudlý krk, dostal antibiotika. Děkuji všem za rady.
|