| Autor |
Zpráva |
monika
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2006 08:12
- Nahlásit
Moje starší dogina včera nějak divně nosila ocas. Měla ho tak podivně prověšený a jakoby bez života. Moc s ním nevrtěla, jen trošku. Když se venčila, tak ho normálně nazvedla a na omak ho má normálně citlivý. Dneska to bylo už lepší, ale furt je divný. Jinak normálně blbne, žere, neprojevuje se nijak neobvykle.
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2006 08:17
- Nahlásit
monika
Ahoj Moni, to se přesně stalo naší Agátě... Měli jsme návštěvu a Agů měla takovou radost,že si ocásek otřískala o futra a nábytek... Netekla krev,ale doktor Štourač říkal,že ho má naštípnutej. Na jeho radu jsme to nechali být a do 10 dnů bylo všechno v pořádku.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2006 08:20
- Nahlásit
Frog
aha, to mě nenapadlo. je to magorka divoká a vítaci rituál když příjdu z práce je fakt šílený. Taky děsně blbnou s Fanynkou tak se mohlo něco stát. Nemá ho ale ani nateklý a ani neprojevuje známky, že by ji to bolelo když jí ho prohmatávám.
Mimochodem na téhle adrese probíhá bezva dogatí diskuze. Přidej se.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2006 08:23
- Nahlásit
monika
a není nastydlá?
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2006 08:25
- Nahlásit
monika
Přidám Hele Moni, taky se mohla nachladit. Taky jsem z toho byla nešťasná... hýbala jen špičičkou a když si sedala,ta bylo vidět,že jí to bolí...ale jak říkám za cca 10 dní bylo vše o.k. Jsou to zkrátka dogy uvrtěné Aguščina ségra ta si zase ocásek rozsekává úplně do krve....
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2006 08:26
- Nahlásit
fromeli
jsi rychlejší
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2006 08:34
- Nahlásit
já myslím taky, že je to takzvanej "mrtvej ocas" z nachlazení. pejsem by měl být v teple a za prá dní by se to mělo spravit samo.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2006 08:46 - Změnil/a: Hafina
- Nahlásit
monika
My jsme měli to samý. Pes nosil ocas bezvládně dolů, když srajdil, tak ho normálně natáhl. Žádná výrazný citlivost. Prostě si ho jen narazil a za pár dnů, asi tak za 5, bylo všechno v pohobě...
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2006 08:51
- Nahlásit
nas Orry to mel nedavno taky..doma chodil se svesenym ocasem (vetsinou tohle dela kdyz se neceho boji) ale venku ho zase stocil nahoru a byl v poho...doma zase stahnul...nic ho nebolelo...a bylo to asi tak 2dny
pak me napadlo, ze to mozna udelal proto, ze mel malej Rocky tendence mu k zatku cuchat a tak si to takhle chranil..ale nevim
|
monika
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2006 09:07
- Nahlásit
díky moc, tak to budu pozorovat a když to nepřejde, tak zajdem k vetovi. Nechci vypadat jak hysterka . Bude v teploučku pod peřinkou. To bude ráááááda. Asi si to taky naordinuju.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2006 10:04
- Nahlásit
monika
ja kdyz to mel Orry tak jsem sem chtela taky hned psat jenze kdyz ho venku zvednul zase normalne tak jsem si rikala kdo vi co si to zase ten nas starousek vymejsli..no a za dva dny to bylo pryc
taky bych potrebovala perinku..jsem pekne nastydla
|
brut
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2006 10:29
- Nahlásit
monika
Brut měl to samé....a byl nastydlý...takže snad jde jen o tohle a teploučko Dorce pomůže
|
monika
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2006 08:59
- Nahlásit
ocásek už máme v pohodě.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 13:52
- Nahlásit
ahoj, muj Rambik taky nosil sveseny ocas a kdyz jsem mu s nim zkousela hybat, bolel ho pohyb smerem nahoru. Myslela jsem ze je nastydly z plavani, tak jsem ho drzela v teple a ocas byl po tydnu v pohode. Ted se ale zase zacal za ocasem honit a zase ho nosi povetsinou sveseny. Precetla jsem si tady na tematu "Cauda" , ze provotnim priznakem syndromu . Mam GR v rijnu mu budou 3roky. nevite, jestli muze vet vyloucit caudu, aniz by delal vysetreni v anestezii? dik
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 14:56
- Nahlásit
zuzanarosakova
teoreticky jo, když bude šampon spolupracovat položí ho na bok zacvičí mu se zadníma nohama, zkusí všechny pohyby, ale nikdy to nejni stopro, když nevidí třá rtg
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 15:02
- Nahlásit
Pumpa
Jo to samponi spolupracujou dobre, na Jaggy se i rentgenovali bez uspani. Taky jsem si vsimla, ze posledni dobou, kdyz se zastavime na prochazce tra se psem jinym, tak ho ocucha, probehne se s nim a pak si lehne, zatim co Rocky s nim lita a blbne treba 10min. Taky si skoro nikdy neseda normalne, ale jen na stranu pravou, jako by mu to vubec neslo si sednout rovne, ani pri privolani
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 15:06
- Nahlásit
zuzanarosakova
a kterej to má ty lokty?, esli to nejni tim.
Cauda je většinou dost prokouknutelná při pohybu, ale jak píšu většinou... :-/ pohyb je strnulejší, po delší neaktivitě to bývá horší, než když to "rozejde"
to je dycky na prt, tyhle proublémy, co Ti budu povidat.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 15:11
- Nahlásit
Pumpa
jo to je ten s tema loktama, po neaktivite nekdy kulha na tu pravou predni, kde ma tu artrozu a strnulejsi pohyb nedokazu podoudit, prijdr mi ten pohyb prostr divnej, jak ma ten ocas dolu no na levy zadni noze ma otlak, asi z toho, jak si furt seda na bok. Jinak jsem si vsimla, jako by posledni dobou ( tak 3 meaice) proste min vydrzel, jde treba kus prochazky pomalu vedle me, kdyz se vratime z prochazky(i z kratsi) okamzite leti k misce a minutu pije, jak kdyby dobehl maraton.
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 15:25
- Nahlásit
zuzanarosakova
Mně posledně pěkně prohali oba. Pani povídala, že jsou zovna dneska nějaký unavený, tak jsem je chtěla šetřit, ale mazali celou cestu jak namydlení. ale myslím, že tam někde měli háravku, tak stopovali.
Toho boláku na noze jsem si taky všimla, ale zdá se mi na takovým místě, že bych to neviděla na dílo otlaků,ale moc jsme to neprohlížela.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 16:13
- Nahlásit
stetisek123
ja teda myslim, ze je to otlak, je to primo na miste, na ktery dycky padne kdyz si sedne a jak si seda na bok, tak to ma jen na jedny strane..
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 17:04
- Nahlásit
zuzanarosakova
no, mně příjde, že to není nic vyčnívajícího, kde by to tlačilo přímo kůže přes kloub, kost. Ale já to fakty tak důkladně nestudovala, nevěděla jsem,zda to nemáš už v merku. Měl to i dost podebraný, spíš jsem si myslela na nějakej abces
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 17:08
- Nahlásit
stetisek123
ja uz o tom vim dlouho a prijde mi to jako klasickej otlak. No stejne pujdu k vetovi s tim ocasem, tak mi to ukazu taky.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 17:18
- Nahlásit
stetisek123
a vsimla sis ted v pondeli, jak nese ocas Rambik?
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 17:42
- Nahlásit
ne, nic zvláštního jsem neviděla, ale jak řkám, byli jak vyměněný, letěli na stopě a jen občas jsem je zarazila, abych je měla v dohledu
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 17:49
- Nahlásit
stetisek123
oni jsou jak kdy, predevcirem jsem byla s nima behat, jakoze jsem tu normalni prochazkovou cestu (4,5km)bezela (nebo hodne rychle sla)a byli uplne hotovy, doma to este pul hodiny po navratu rozdejchavali. Nekdy se vlecou nekdy zas letej dopredu, nevim , co ma na to vliv. neni to ani podle pocasi, nekdy jsou ydechly kdyz je chladno a ve vedru litaj a nekdy naopak
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 18:39
- Nahlásit
zuzanarosakova
jo, to už jsem taky zjistila, že jsou "náladoví", ale v pondělí mastili jak zběsilí, většinou zpomalí, když se vracíme, ale tentokrát ani to ne, a pak už i hodně čuchali, že jsem to tipla na nějakou tu svolnou holku. Jo a Rambo už Chelsea nebere tak vážně, jen jí přivítá pak už je OK
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 19:16
- Nahlásit
stetisek123
já vim, von je hrozně přelétavej, dycky ho ženská baví jen chvíli a pak už zas nějaká nová
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 19:39 - Změnil/a: stetisek123
- Nahlásit
zuzanarosakova
Potkali jsme novofundlanďanku čerstvě po hárání a ta se mu nelíbila, tak jsem si vzpomněla, že si říkala, že jsou na malý (malej westík, byť kluk, byl zajímavější )
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2011 20:19
- Nahlásit
stetisek123
jj, malý pejsky milujou, bez rozdílu pohlaví
|