Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / línání - doplnit vitamíny?
Autor Zpráva
Lucie a Gar
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 08:32
- Nahlásit

Ahoj všem!
Můj pes mi teď ztratil veškerou podsadu a stále líná, obvykle touto dobou byl jako medvěd, ale teď jeho srst vypadá jako uprostřed léta. Nikdy na zimu neztratil tolik srsti. Je to tak i u vašich psů? Může to být tím poblázněným počasím? Mám strach, aby stihl nabrat chlupy, než začne zima.
Taky jsem se chtěla zeptat na zkušenosti s doplňováním vitamínů. Před začátkem výstavní sezóny kupuju tablety Fitmin na srst. Slyšela jsem, že někdo přidává psům na zimu tablety s vit. "C".

Předem všem díky za poznatky.

replik
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 08:54
- Nahlásit

Nejseš v tom sama

jindriska
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 09:43
- Nahlásit

Lucie a Gar
obecně na srst platí vit.H - biotin, ten v přírodní formě najdeš v ledvinách, játrech, žloutku, ořechách a pivovarských kvasnicích (Pangamin), nebo lze koupit přímo přípravky na srst.
Má fenka nějak extra nelínala, ale srst se jí změnila - byla matná, jakoby prašná, koupila jsem jí lososový olej od Kronche a fenečka vypadá, jak vypulírovaná leštěnkou , jinak je taky dobrý pupalkový olej.

petl
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 09:47
- Nahlásit

Lucie a Gar
Fakt v tom nejste sami, slyším to od spousty lidí a mám to i doma, napřed mi fena línala normálně na jaře a sotva trochu obrostla tak znovu v říjnu. Teď teprve z ní přestaly padat chlupy.

Petra
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 09:57
- Nahlásit

petl
ahoj jakto že se neozveš?

petl
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 09:59
- Nahlásit

Petra
čau no nevidím docházkovou knihu přeci jak je?

Petra
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 10:30
- Nahlásit

petl
ale moooc pracovně nic nestíhám. Tak co výstava?

Petra
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 10:33
- Nahlásit

taky mi začal pes línat, fena né ta je pěkně v srsti ale pes je jak zdachau a ještě skoro nahatej. Ale je tu určitě kuli tomu že ještě nemrzne

pigie
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 10:34 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Hm, nam sa to stalo minulu a predminulu zimu. Teraz, hoci uz kuria a pes je v byte, tak je zarasteny ako snad este nikdy. Nikdy som nechapala, podla coho to ti psi zhadzuju. U nas zjavne plznutie na jar a jesen nikdy nefungovalo. Pes vzdy bol holy v januari a potom v juli.

wami
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 10:38
- Nahlásit

Lucie a Gar
pupalka a biotin, oboji najdes i v bezne drogerii nebo lekarne...

petl
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 10:45
- Nahlásit

Petra
Myslíš světovku? Nanulí výborná bez pořadí a s Kulinou jsem nestihla nastoupit do kruhu, představ si Byly tři kruhy a holt se ty dvě třídy překrývaly Ale jinak super.
Tady se před vánocma taky všichni zbláznili

Petra
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 10:57
- Nahlásit

petl
super velká gratulace, ty potvoro slíbyla si že mi napíšeš SMS

petl
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 10:59
- Nahlásit

Petra
Vidíš to, taková jsem já byla jsem tak vyklepaná že jsem si ani nevzpomněla si představ Kukni k nám na stránky na foto nebo tady
http://www.planetarough.wz.cz/ALBUM%20FOTEK/wds_06 _cz_teams/index.html

Petra
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 11:02
- Nahlásit

petl
krásný fotky, a proč jste bez pořadí?

petl
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 11:08
- Nahlásit

Petra
Prostě vybíral jiný typy, ale to je OK, na to má přeci právo. Já mám radost že se Nanulí krásně předvedla, neplazila se po lině jako většina ostatních a ta výborná to je třešnička na ten dort

Lucie a Gar
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 11:48 - Změnil/a: Lucie a Gar
- Nahlásit

wami
Tak já teď začala přidávat i teď tohle:
Fitmin
Jenže pořád líná, je teda fakt, že těch chlupů má dost, tak doufám, že se to brzo zastaví, protože podsada už není žádná.
Petra
Ten můj taky vypadá, jak kdyby nedostával žrádlo. Když je v srsti, tak mi říkají, že je tlustý a teď bez podsady, že ho nekrmím. )
jindriska
Díky za tip. Že bych ho začala brát se sebou na pivko? To bych mu mohla teoreticky zkusit dát vitamín "B" pro lidi...

Jinak srst má krásně lesklou, protože přidáváme občas syrové vejce a jednou za čas lžíci olivového oleje.

Každopádně všem děkuji, už jsem se bála, že není něco v pořádku.

Lucie a Gar
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 11:53 - Změnil/a: Lucie a Gar
- Nahlásit

replik
Určitě nemáš takové chodské naháče jako já. Nedá se teď moc fotit, když si sedne, tak má kolem krku hřívu a pak se to tělíčko nějak mizí... )

replik
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2006 12:09
- Nahlásit

Luci mám dva chodské naháče, obvláště Ikča je pěkně vylínalá, už jsem do ní začala cpát biotin, ale myslím, že zachlupatí až bude zima, ale trochu jsem jí začala přilepšovat Teď právě jsem slyšela v rádiu, že medvědi odkládají zimní spánek , takže chodi asi vědí, že chlupatět ještě nemusí

RenataL
Člen
# Zasláno: 4 Led 2007 14:59
- Nahlásit

To Lucie a Gar:
Kolegové mají odzkoušený Biocan od altercanu. Pejsani rychlejš vylínají. Před výstavou se dává 14 dnů a srst je v perfektní kondici. Zatím se jim z biotinů osvědčil nejlépe.
Koukni na bulterier.net, tam jsem na to téma viděla diskuzi.
Když se to podaří narvat do koček, docela spolehlivě likviduje nepříjemné línání při hlazení.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 4 Led 2007 16:11
- Nahlásit

Lucie a Gar
to bude tím, že vlastně není žádná zima, a pravděpodobně ani nebude, tak se jim nechce pařit v těch kožiších...jojo, jsou to tvorové chytřejší než my

Lucie a Gar
Člen
# Zasláno: 12 Led 2007 14:38
- Nahlásit

RenataL
Díky za tip! Ráda se podívám.

blanulinka1
No tak chytřejší být může, ale pak s ním jeď na výstavu, když vypadá jak liška.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání