Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Řezná rána na tlapě
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
brut
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2006 23:13
- Nahlásit

Už jsem psala, že Brut má opět řeznou ránu na tlapě ( od středy)....tentokrát ale na kolením kloubu. Šitá není, protože jsme na ní nepřišli hned, ale až za pár hodin. Nosí límec, aby si tlapu neolizoval, dostali jsme Betadinu, ale rána je stále ošklivá. Musí být v klidu, protože si jinak ránu vždycky otevře.

Neznáte někdo nějaký fígl, jak tlapu vyléčit?

Brut už by potřeboval pořádně lítat a cvičit.....
Zítra tu budu až večer.......pak si teprve můžu přečíst vaše rady

Misery
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2006 23:27
- Nahlásit

kdyz mela znamy cubina reznou ranu na polstarku, tak ji to macela v hermanku a pomahalo to rekla bych dost, protoze myslim, ze ma hermanek i desinfekcni ucinky

brut
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2006 23:31
- Nahlásit

Misery
Já dávám obklady...ale moc účinné nejsou...koupel by asi byla lepší, jen jsem ještě nepřišla na způsob

Smečka
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2006 23:44
- Nahlásit

Nemáčela bych to.Jestli je rána čistá nechala bych ji být.Moje zkušenost je,že nejlépe se rány hojí zasucha.Případné nečistoty bych vymyla tou betadinkou nebo slabým roztokem hypermanganu.Jednou jsem od veta dostali mastičku na podporu hojení(u zvlášť velké rány na hlavě) bohužel nevím,jak se jmenovala ...byla velice účinná,ránu rychle stahovala a zároveň desinfikovala.Pamatuju si bohužel jen,že byla čiré barvy a velmi drahá

brut
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2006 23:48
- Nahlásit

Smečka
Právě že, tím jak lítá venku ( a to ho musím nechat alespoň chvíli proběhnout, jinak by se zbláznil on i my) si do rány zanese bláto, takže musím čistit......
Na mastičku se zkusím zeptat veta, až pojedeme na kontrolu, dík

sarax
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2006 23:56
- Nahlásit

brut
hele taky bych to nemáčela..na pacce na polštářku není srst..tam to oschne..když namočíš tlapu u kolena namočíš i chlupy a bude to vlhký a to neprospěje..bych použila radu Smečky a na mast se poptala veta...držím palce at je Bruťák v pořádku..vy si taky vybíráte samý lepší.(

dejavu
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2006 23:59
- Nahlásit

brut
zkus ji to na noc zastriknout Panthenolem - sprayem, bude se to rychleji hojit. Pokud je v klidu a nelita spinou, melo by to co nejvice vetrat.

brut
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2006 00:12
- Nahlásit

sarax
Tentokrát to nemá na polštářku ani mezi prstama,ale pod kolenem.....kdybych alespoň věděla, kde si to udělal, abych se místu vyhnula

dejavu
Zkusila jsem Panthenol.....myslím, že vykulenějšího psa by člověk pohledal...

dejavu
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2006 00:15
- Nahlásit

brut
checheche ale jo jo, ja jsem na to cucela taky jako baca do Tuzexu, kdyz mi to nastrikali na operacni ranu. Dekuju, pripomnela jsi mi prchavou vterinu, na kterou jsem uplne zapomnela...

brut
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2006 00:17
- Nahlásit

dejavu
Nemáš vůbec zač....

sarax
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2006 00:34
- Nahlásit

brut
a co to udělá?,.)

jeje
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2006 00:50
- Nahlásit

Roztok hypermanganu urychluje scelovanie rán, zároveň dezinfikuje...

daliva
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2006 09:03
- Nahlásit

brut
Stejně jako jeje mám výbornou zkušenost s hypermanganem - silnější roztok (barva asi jako červené víno).

venda
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2006 09:15
- Nahlásit

rána by se zvlhčovat měla, aby nepraskala, ale zase nesmí být pořád mokrá, aby to nemokvalo, na zvlhčování je dobrá hojivá mastička calcium panthotenicum, na ven bych ránu zalepila - kousek fáče s mastičkou přes ránu, omotat leukoplastí ať to nespadne, po přichodu domů sundat ať to větrá (náplast jde sundat benzínem, aby to netahalo za chlupy)
a jestli to nejde šít, stejně bych to sevřela aspoň mašličkou z náplasti, ať to drží u sebe, pokud to nehnisá

Smečka
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2006 09:22
- Nahlásit

daliva
Stejně jako jeje mám výbornou zkušenost s hypermanganem - silnější roztok (barva asi jako červené víno).
Bacha s tím už můžeš spálit tkáň.Silný roztok hypermanganu (v převařené vodě) se doporučuje u čerstvé rány - pokousání.U takových těch hlubokých ran od špičáků,nebo malých tržných ran z pokousání,které se nešijí.Opravdu dobře "vypálí" všechno,co bylo do rány přeneseno na zubech.K další desinfekci se používá slabý roztok hypermanganu.

wami
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2006 09:30
- Nahlásit

Hm, a co zkusit akutolvet? tekuty obvaz...?
Je to taky ve spreji a docela dobry. Asi i lepsi nez novikov, ktery pouzivam ja...

Smečka
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2006 09:45
- Nahlásit

wami
Já bych to raději nechala dýchat.

wami
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2006 09:50
- Nahlásit

Smečka
pokud uz to pravidelne nekrvaci, tak asi taky. Ale kdyz ti to porad praska a pravidelne krvaci, tak mi ten tekuty obvaz prijde lepsi (zabranuje krvaceni a znecisteni rany)...

Ale kazdopadne prave kvuli znecisteni zaplacavam vetsinu drobnejsich ran prave tim novikovem, dovoli vytvoreni vlastniho strupu a pak se to hoji dobre, takze rana je zaroven chranena a zaroven dycha...

Smečka
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2006 09:59
- Nahlásit

wami
Ale kazdopadne prave kvuli znecisteni zaplacavam vetsinu drobnejsich ran prave tim novikovem, dovoli vytvoreni vlastniho strupu a pak se to hoji dobre, takze rana je zaroven chranena a zaroven dycha...

Doufám že to v brzké době nebudu potřebovat,ale někdy vyzkouším.

wami
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2006 10:11
- Nahlásit

Smečka
vrele doporucuju (je to tip od naseho veta... )
Ale taky doufam, ze to nebude potreba!

Smečka
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2006 10:18
- Nahlásit

Já bych potřebovala tip,čím pajcovat ránu,aby zbytku smečky nechutnala.Když zajistím raněného límcem ujmou se ošetřování hbytě ostatní .U nás to končí většinou prubanem.

wami
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2006 10:22
- Nahlásit

Smečka
ten novikov taky moc nechutna, ale jinak vrele doporucuju desinfekci slivovici...

fromeli
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2006 10:26
- Nahlásit

Já taky když už desinfekci, tak ten Novikov, akorát ho většinou dělaj na objednávku, tedy aspoń u nás v lékárně.

wami
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2006 10:27
- Nahlásit

fromeli
akorát ho většinou dělaj na objednávku, tedy aspoń u nás v lékárně.
ja uz ho kupovala 5x (si ho krava vzdycky blbe zavru a on ztuhne... ) a vzdycky mi ho prodali rovnou... takze asi jak kde...

fromeli
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2006 10:35
- Nahlásit

vzdycky mi ho prodali rovnou...
to jsou u nás pěkní zmetci

venda
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2006 10:41 - Změnil/a: venda
- Nahlásit

wami
jinak vrele doporucuju desinfekci slivovici
teda lituju tvé pejsky, jestli jim rány zaléváš slivovicí, zkoušela jsi to někdy?

wami
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2006 10:49
- Nahlásit

venda
teda lituju tvé pejsky, jestli jim rány zaléváš slivovicí, zkoušela jsi to někdy?
jo, na sobe i na nich, kdyz bylo potreba vycistit ranu a tehda na chalupe nebyla vubec zadna jina desinfekce, holt jsem to mela zality slivkou ja i oni. Palilo to jako cert, ale je fakt, ze zatimco ja jsem si zarvala i knikla, Lump vypadal, ze je mu to jedno. Ale kazdopadne nemel tendenci si to pak olizovat...

Misery
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2006 10:55
- Nahlásit

wami
a ty jo? :-D

ja alkoholem desinfikuju krk, kdyz mam anginu Slivka je na kloktani dost silna, ale gin je akorat (akorat je mi ho lito pak vyplivnout, tak to vetsinou polknu)

Jinak hele, co takova ta zelena vodicka, jak se dava i kdyz se neco sije? Muze se to pouzit na psy? Ja na ni nedam dopustit, kdyz sem si jednou sedrela dlan, tak ta vodicka mi to krasne zatahla a hlavne ono to tu ranu jakoby zatvrdne a pak to vubec neboli. Akorat to teda desne pali, kdyz se to na to dava

Mel
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2006 11:22
- Nahlásit

brut
neber si to nijak zle, ale víš, že jsem celkem ráda, že nejsem jediná, kdo má doma takového exota?
Mě na podobnou (teda Garyho, ne mojí) ránu doporučili na veterině to na ven vázat, aby se tam nedostala špína a jinak nechat dýchat a čistit betadinou... jinak mi paní v lékárně doporučila klasiku - infadolan, kalciovou mast, ale to až později, až se to jakž takž zacelí..

wami
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2006 11:26
- Nahlásit

Misery
Jinak hele, co takova ta zelena vodicka, jak se dava i kdyz se neco sije?
no, to je ten novikov, o kterem se tu bavime...

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání