Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / kloubní výživa-malé plemeno
Autor Zpráva
monka
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 15:52
- Nahlásit

Prosim vas o vase rady, nazory na kloubni vyzivu pre male plemeno-bisonika, hmotnost 5 kg. Pes ma 19 mesiacov, kazdy den chodime na dlhsie prechadzky-cca 10 km, beha agility, je krmeny varenou stravou pre psi+pupalkovy olej+pangamin, Drucal. Doteraz som nedavala ziadne pripravky na klby, pes zatial nema ziadne viditelne problemy s klbami. Mam mu davat preventivne kloubni vyzivu? Ak ano, co by ste mi poradili?

suesie
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 15:58
- Nahlásit

Tak to by mě taky zajímalo. My jsme stejný případ (cca 10km denně + agility, coursing) akorát se jedná o 17 měsíčního budločka (16kg). K vařenému přidáváme Vitamix a mořeské řasy.

Evik
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 15:59 - Změnil/a: Evik
- Nahlásit

já bych do pejska necpala žádnou zbytečnou chemii, pokud je zdravotně bez problémů

Já mám mladšího psa s DKK 3/3, ale protože nemá absolutně žádné problémy, taky nic ke krmení na klouby nic dalšího nepřidávám. Ale je teda fakt, že neběháme agility ani nechodíme denně 10 km procházky....(Výletíme o víkendech a přes týden zvládáme časově prochajdy tak do 6 km...)

monka
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 16:05
- Nahlásit

suesie
samozrejme som si citala aj starsie prispevky tykajuce sa kloubni vyzivy, ale velmi malo je tam ohladne maleho plemena. Jeden veterinar povie, ze ano a hned doporuci ten svoj pripravok, druhy povie, ze nie, ze su to len vyhodene peniaze. Tak som zvedava na nazory a skusenosti chovatelov z praxe.

monka
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 16:08
- Nahlásit

Evik
ja som tiez proti zbytocnemu podavaniu liekov psovi, ked nema problemy. Ale pretoze je pes trosku v zatazi, tak sa pytam na nazor, aby som nahodou nieco nezanedbala.

suesie
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 16:09
- Nahlásit

monka
No mě to zajímá hlavně z toho důvodu, že buldoček má na svou velikost celkem silnou a těžkou kostru.

Zdenka
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 16:28
- Nahlásit

Já občas dávám z kostí chrupavky a klouby,říkám si , že co potřebuje na kosti dostane zas z kostí,ale je to můj názor

fromeli
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 16:35
- Nahlásit

monka
možná bych uvažovala nad sulcíkem z prasečích nožiček, oušek....

monka
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 17:41
- Nahlásit

fromeli
prave nad sulcom som uvazovala a budem ho davat, len som nevedela, ci je to dostacujuce. Dik za radu.

monka
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 17:43
- Nahlásit

Zdenka
chrupavky, klouby a susene slachy davam na cistenie zubov.

fromeli
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 17:54
- Nahlásit

budem ho davat, len som nevedela, ci je to dostacujuce
no já vloni dala od Fitminu kůru na klouby. Ale letos jsem se rozhodla právě pro tenhle sulcík, takže ho vždycky udělám a kousek odkrojím do jídla každý den. Dělám ho tak jednou za měsíc a vydrží mi tak na týden - deset dní.

PepaZu
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 17:56
- Nahlásit

monka
Jako prevence je dobrá želatina (dáváme Artrocan ale jen v malém dávkování, žádná chemie, jen přírodní a chutná...) - je to výživa kloubu, pro klid duše, dává se i štěňatům.

suesie
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 17:57
- Nahlásit

fromeli
A jak ho uchováváš? Normálně v lednici?
U nás je právě problém v tom, že ty nožk u nás moc neprodávají. Vídám je fakt jen vyjímečně.

fromeli
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 18:00
- Nahlásit

suesie
jj, normálně v lednici.
U nás je vedle penny marketu masna Zeman a tady je maj docela často. Občas je dostanu od tchána, kterýmu je dávaj u nich v řeznictví zadarmo k nákupu. Jenže jsme na to dva - švára má labici

suesie
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 18:10
- Nahlásit

fromeli
A to maso z toho Michelle dáváš, nebo ne?

fromeli
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 18:15 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

suesie
já to dělám tak, že ty packy a pokud mám ta ouška hodím do papiňáku, dám tam trochu vody, ale ne moc, asi tak do výšky té packy a vařím. Nechám to tam přes hodinu, někdy dvě, když na to zapomenu, pak ty kůstky vyberu a zbytek hodím do mixéru a rozmixuju, no a tu hmotu naleju do formy na srnčí hřbet nebo jak se tý buchtě nadává a nechám to v lednici ztuhnout a pak z toho vždy ukrojím plátek a hodím na žrádlo.

suesie
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 18:20
- Nahlásit

fromeli
To je dobrý nápad, díky za tip

Vlasta
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 07:45
- Nahlásit

fromeli
Vzhledem k tomu, že pracuju na porážce masa vím, že vepř. nožičky porážky dávají zadarmo anebo za symbolickou cenu. Problém je v tom, že pokud je neudají musí platit kafilerku a ta je tuším 3 Kč/kg. Za mého zaměstavatele ( jsem obchodník) jsme nabízeli vepřové nožičky po 2 Kč/kg útulkům, ale nikdo je nechtěl. Pokud máte ve svém okolí firemní prodejnu nějakého masokombinátu zeptejte se tam, u těch menších se určitě dá domluvit i prodej z rampy.

Evik
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 07:55
- Nahlásit

fromeli
dobrý tip já to dělám taky, ale nikdy jsem to nemixovala. Ale když se to udělá, asi to lépe zhoustne, žejo? Jinak já do toho sulcíku ještě přidávám občas i třeba strouhanou mrkev nebo jinou zeleninu.

fromeli
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 07:57
- Nahlásit

Evik
no hlavně se to nemusí nijak moc krájet

Ketrin
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 08:00
- Nahlásit

To teda koukám já nožky běžně kupuju v každém řeznictví v okolí... mají je i v masném úseku v Plusu. Stojí asi 7,-Kč/kg. Dělám to stejně jako fromeli (až na ten srnčí hřbet Jeden veterinář mi říkal, že je to stejně efektivní jako syntetické přípravky na klouby.

Evik
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 08:04
- Nahlásit

Ketrin

Jeden veterinář mi říkal, že je to stejně efektivní jako syntetické přípravky na klouby.

no já bych tomu i věřila, akorát, že člověk nemá pořád čas vařit nožičky.....já to dělám jenom jednou za čas a taky si udělám do zásoby"....páč hrozně špatně snáším ten smrad, co se z toho line, když se to vaří....

fromeli
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 08:05
- Nahlásit

Stojí asi 7,-Kč/kg
tak to u nás v penny taky tak nějak

Ketrin
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 08:09
- Nahlásit

Evik
No, ono když je to čerstvý tak to zas tak nesmrdí. Já do toho papiňáku vždycky ještě přidám kusy kořenové zeleniny, zelenou nať, cibuli, česnek.. a když je zaplej odsavač, tak se to dá vydržet a pak to umelu na mas.strojku a i s tim vývarem nechám ztuhnout. Většinou si nadělám porcičky do mrazáku.

RenataL
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 08:22
- Nahlásit

Evik
Jenže jiný mi řekl ať si představím, kolik by těch nožiček a jiných chrupavek musel sežrat, aby se dstal na stejnou dávku jako v několika tabletkách

monka
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 08:42
- Nahlásit

Velmi pekne vam dakujem za rady. Budem davat sulc podla receptu fromeli Prajem vam aj vasim 4-nohym kamaratom vela zdravia a stastia.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání