Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Prosím poraďte
Autor Zpráva
jess
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 09:40
- Nahlásit

Mám 5měsíční štěně pudlíka. V noci na dnešek začela zvracet. Nejprve své poslední žrádlo, tak už jen šťávy. Ráno dostala svou obvyklou snídani a opět ji vyzvracela. A opakovalo se to asi ještě 3x. Jinak je ceklem čilá, hraje si... Nevíte čím to může být? Mám zajít k veterináři?

jess
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 09:44
- Nahlásit

Takže ji nemám dnes krmit? A jak vypadá následná dieta?

tom12
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 09:47
- Nahlásit

My jsme podávali (naštěstí už je to dlouho) vařené kuřecí maso s rýží.

Sylva
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 11:41
- Nahlásit

tom12
.. a rozmačkanou vařenou mrkví!

fromeli
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 12:13 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

Takže ji nemám dnes krmit? A jak vypadá následná dieta?
jess
dneska jí nic nedávej, vůbec nic, maximálně bych zkusila smectu. A zítra po troškách rozvařenou rýži, rozvařenou mrkev a libové kuřecí nebo filé. Dávej jí tak 3 lžíce a pokud bude vše OK, tak třeba za 2 hodiny zase pár lžic a tak dokola. Na dietce bych jí nechala tak týden a pak postupně převáděla na běžnou stravu.
Pokud se objeví krev, horečka, malátnost atd. raděj hned na veterinu.

Jo a taky pozor na pití, aby moc nechlemtala. Já dělám slabý heřmánkový čaj, ale ne každej pes to má rád.

Eimy
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 12:22
- Nahlásit

tom12
Sylva
Mně ještě bylo porazeno (sakra to je divný slovo ) známu veterinářkou, že se dají, pokud je všechno v pohodě, přistrouhat ještě piškoty...

Mar3
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 12:29
- Nahlásit

my ,kdy sme to měli,tak nám vvet řekl,že 24 hodin hladovka (1 sáček smecty denně - ve 2-3 dávkách) a druhej den jenom rozvařená rýže s kuřecí svalovinou (rýži vařit vv tom vývaru z kuřete) a co nejvíckrát denně po maličkejch dávkách (jak píše formeli 3 lžíce,za 2 hodiny další 3 , atd....) to dva dny a pak zkusit přidat (trošičku) normální stravy (jestli krmáš granulema) adž to bude dobrý,durhej den dat vícc granulí a 3.den už zkusit jenom granule.

ale fakt pokud bybyl krev,nebo zvracení,popř.průjem neustal,tak hned k vetovi!

Sylva
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 21:52
- Nahlásit

Eimy
Taky často slýchám radu o piškotech. Jsou dobrý, ale já bych je nedávala při potížích. Cukr, konzervanty a další složky v nich můžou dráždit. TA rýže, mrkev, kuřecí jsou účinné.
A k masu piškoty? Fůj.. ble

Misery
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2006 22:25
- Nahlásit

Vy tu mluvite o diete, ale co ja bych za to dala, kdybych si ted mohla dat libovy kureci masicko s rejzi a zeleninou :-D

Jinak my jsme psovi kupovali v makru vzdycky velkej pytel s mrazenou zeleninou, co jsme mu varili s dia granulema (mel cukrovku). Kazdopadne ta zelenina je jako dietni jidlo vyborna, nasemu psu to desne chutnalo (a je mekoucka, dobre se basti a v nejhorsim se i dobre zvraci).

Gina3
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2006 01:32
- Nahlásit

Misery

No fuj, to je hnus !!!!

Eimy
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2006 01:37
- Nahlásit

Sylva
Náhodou, i když tu budu za uchyla, ja tu patlanici jednou ochutnala - tu s piškotem, když jsem to dělala psici a bylo to dobry Vždyť je běžný, že se dělá třeba kuřecí maso s medem a tak... a je výborný, takže proč ne piškoty?

sarax
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2006 02:09
- Nahlásit

Eimy
hele pokud to přenesu na lidi tak na průjmy třeba dětem se nesmí nic sladkýho neb cukr posporuje bujení mikrobů a fujtajblů ve střevech...a pokud se neví původ průjmu tak asi raději bez cukru

Olina
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2006 16:22
- Nahlásit

Náš 10-ti měsíční hafušák venku olízne, co se dá. Poprvé jsme s průjmem běželi k vetovi a za jeho léčbu (i s dietníma granulema) dali cca 700,-Kč! Od té doby, když se to přihodí zase, nasazuji 1 denní hladovku, k tomu tablety CARBOfit (aktivované dřevěné uhlí, které se koupí v lékárně) a další 2 dny jen uvařenou rýži s libovým kuřecí. A je v poho.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání